Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 14 oktober 2011

Tiden


Jag förstår mig inte alls på klockan och tiden. Hur man kan ha ont om den? Tiden är väl det jag lever i, från det att jag öppnar mina ögon på morgonen och sträcker ut mig, tills jag somnar hoprullad på kvällen? Förmodligen finns det någon tid efter hoprullningen också, men det är jag inte säker på, för den vet jag inget om.

"Tid är pengar" säger en del. Dumheter, jamar jag. Tiden kostar ingenting alls, och dessutom är det garanterat det enda vi kan vara säkra på att vi har, så länge som vi andas.

Problemet för våra tvåbenta tror jag är, att de delar in tiden i så många småbitar. Efter ett tag kan de inte hålla rätt på bitarna. Till slut kan de inte se vilka som är viktiga, och vilka som kan slängas bort.


Jag har aldrig ont om tid. Det kan jag inte tänka mig att någon katt har. Vi oroar oss inte för sedan-tiden. Nu-tiden är det enda vi bryr oss om. Utan att titta på klockan. Vet vilka bitar i våra liv som är viktiga. Vi är kloka. Tänk, om våra människor kunde inrätta sina liv litet mera kattlikt. Kunde slänga litet ur den där småbitshögen.

Ska börja den här helgen med att försöka påverka matte, för hon håller på och beklagar sig mer och mer över brist på just tid. Så nu måste jag undervisa och peka på all tid som finns. Bara hon kan rensa i småbitshögen. Vi får hjälpas åt.


Ha det så bra i helgen, alla kompisar med inneboende tvåbenta! Vi tassas igen på måndag!

16 kommentarer:

 1. Du har rätt som vanligt. Förstår inte varför människor jämt måste stressa omkring och kolla på klockan. Berätta gärna hur du lyckas påverka matte.
  Tass.

  SvaraRadera
 2. Du är sååå klok Gustav!
  Vi hoppas att matte rensar i den där småbitshögen!
  Ha en jamartrevlig helg!

  =^.^=

  Nosgos

  SvaraRadera
 3. SIPPO: Jag känner på mig att ett hårt arbete väntar med matte, men det ska gå. Och tid har jag ju!

  SvaraRadera
 4. HJULIA och SMULAN, AMANDA: Tack, tack! Jag ska nog peka med tassen på olika saker som kan städas bort i högen. Tror jag har lättare att se det än hon. Nä, inte tror. Vet!

  SvaraRadera
 5. Du jamar så klokt , så klokt du Gustav !
  Min matte är hyffsat bra på att rensa i småbitshögen och bryr sig mest om Nu-tiden om det inte gäller planerande av resor förstås ;-)

  P.S Matte känner sig INTE pressad att fråga om tallrikarna ! Men hon vet nästan säkert att dom djupa tallrikarna inte används av hennes föräldrar. Så då kan hon ju lika gärna fråga dom :)

  SvaraRadera
 6. KJELLE BUS: Min matte var bättre på den där rensningen förr tiden, tycker jag. Det är nu hon börjat spåra ur. Men jag ska sätta mig ner med henne och tassa igenom saker och ting, så det ska nog bli ordning.

  SvaraRadera
 7. Håller jamars med dig, Gustav. Vi katter har ju all tid i världen, inte håller vi katter på att stressa hit och dit som våra tvåbeningar gör.
  Förstår inte varför dom gör det?
  Tror dom att det går fortare då, eller?
  Tror inte det gör det.
  Vi har ju ingen klocka på det sättet, så varför stressa.

  Tass och ha en jamars fin helg, kompis

  så jamas vi igen nästa vecka.

  SvaraRadera
 8. MIMMI, CHICKO, TARZAN, SESSAN: Tid är ju det enda vi säkert har, men våra människor måste lära sig att vara mer rädd om den. Göra som vi. Leva NU. I lagom bitar. Då kommer deras tid också gå precis i den takt den ska.

  SvaraRadera
 9. Tänk så klokt tänkt. Undrar om vi skulle starta en liten kampanj och gömma alla klockor för våra tvåbeningar. Då skulle de ju vara tvungna att leva i nuet, precis som du gör.

  SvaraRadera
 10. Matte och jag ser med största intressa fram emot ytterligare rapporter i detta högaktuella ämne. För här lider vi av exakt samma problem - en upptagen matte och en kattlugn katt som tittar frågande på matte när hon beklagar sig över brist på tid. Tiden är ju evig, den kan väl inte ta slut? *skakar förbryllat på huvudet*
  Tassklappar

  SvaraRadera
 11. Tror du sätter tassen på något väldigt viktigt här. Det stämmer nog att 2beningar delar upp tiden i bitar. Mycket dumt för det är ju mycket bättre att se tiden som en helhet.

  Du är så klok så det inte är jamat!

  Nosgos

  SvaraRadera
 12. *nickar! Detta är nog människornas näst största problem (deras största problem är ju förstås att de är så kortsynta och så korkade att de tror att de är "skapelsens krona".) Vi har tur - lillie är väluppfostrad och ser inte tiden "kameralt" (som ett streck: börjar vid punkt a, fortsätter som ett streck framåt och slutar vid punkt b). Hon brukar säga att hinner jag inte göra detta idag klockan 12, så finns det ett kl 12 i morgon igen. Vi tror att vi och våra företrädare har kattifierat henne rätt bra där. Hon kan vänta på bussar och stå i kö (nå så mycket "stå" blir det inte...) utan att få nippran. Det som är viktigt för henne är nu och här och hon brukar förstå vidden av att låta det som är viktigt sen, vänta tills sen blir nu. Öh... ehum.... eller nåt. Tid är fjantigt. Tror vi skall gå och rörmoka istället. Rörmokeri är inte fjantigt!
  nosgos å gottisar
  Maurice & Kajsa
  ps - vi har saknat dina kloka ord så JÄTTEMYCKET!!! Nog var du borta fler än 16 dagar??!! Det kändes som om du var borta åtminstone 16 fredagar!!!

  SvaraRadera
 13. KATTSON: Jag har ju levt hela mitt liv utan klocka, och det fungerar alldeles utmärkt. Så det tycker jag är en strålande idé av dig!

  SvaraRadera
 14. FRASSE: Precis! Du har samma sunda inställning till det hela som jag! Lovar hålla dig uppdaterad!

  SvaraRadera
 15. NEA: Här är det på tok för många småbitar i en enda röra. Jobbar för fullt med att få matte att röja upp!

  SvaraRadera
 16. MAURICE och KAJSA: "Att vänta tills sen blir nu", det tycker jag var jamarbra!
  Er lillie verkar som rena mönstermänniskan när det gäller tid, ni måste ha utfört ett fantastiskt arbete!
  Blir glad att ni har saknat mig!

  SvaraRadera