Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 25 oktober 2011

Rapport från jägaren

Eftersom Gustav är på tjänsteuppdrag på annan ort, och utan möjlighet till egen kommunikation därifrån, måste jag som hans sekreterare vidarebefordra dagens rapport.

Gustav har hittills varit mycket förtegen om vad som sig tilldragit där på natten. Inga spår av möss syntes till på morgonen, varken i form av svansar, inälvor eller muslortar. Däremot fick husfolket veta vad han ansåg om livet som innekatt. Detta jamades ut likt en böneutropare en gång i timmen hela natten. Alla andra i huset njöt dock av att kunna sova utan skräck för att få små musfötter springande över täcket. Gustav fortsätter därmed sitt uppdrag ytterligare minst en dag./Sekreteraren

18 kommentarer:

 1. Varje nyanställd behöver ju få en introduktionsplan. Om Gustav ska kunna utföra sitt uppdrag måste han ju få gott om tid att sätta sig in i arbetet. Det är ju inte precis nåt lätt uppdrag han åtagit sig.

  SvaraRadera
 2. Han har sin arbetsplats förlagd till köket, där han opererar utifrån spaningstornet tillika köksstolen. Han hälsar att läget är under kontroll just nu.

  SvaraRadera
 3. Klart att Gustav ska få en introduktion om hur jobbat ska vara.
  Hoppas han sätter sig in i sitt nya jobb.

  SvaraRadera
 4. Förstår om Gustav är besviken över att inte få gå ut om nu muslingarna håller sig borta. Vi håller tassarna för stor fångst under natten.Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Tänk, att med sin blotta närvaro kunna ge sina uppdragsgivare förmånen att få njuta av lugna nätter och ostörd sömn. Medaljens baksida är att den anställde själv inte får någon nattro. Vi rekommenderar liksom Kattson att en tydlig arbetsbeskrivning upprättas, där arbetstiderna är ordentligt reglerade enligt gällande avtal.
  Skönt att Gustav börjar få ett tassgrepp om situationen nu.
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 6. Hmm. Inte nog att han måste vara inomhus, är han infängslad i köket med?
  Om det inte kryllar av mususlingar, låter det mer som ett fängelse tycker vi.
  Hoppas Skaparkattem hör hans bön!

  SvaraRadera
 7. MIMMI, CHICKO, TARZAN, SESSAN: Tror han fått rätt bra instruktioner. Men han har inte känt för att avlägga någon arbetsrapport än.

  SvaraRadera
 8. DUI och DECO: Allt annat är helt okej hälsar han. Hoppas också på fångst i natt!

  SvaraRadera
 9. GUNILLA och FRASSE: Det blir förstås litet ensamt när alla ligger och sover. Även om det är så hemma också. Men då har ju området blivit avpatrullerat på dagen. Alla jobb har sina nackdelar!

  SvaraRadera
 10. MAX OCH MÅNS: Lugn, lugn! Han är i köket helt frivilligt på kvällen, eftersom han bestämt sig för att ena köksstolen är hans sovstol. Mycket praktiskt ur jaktsynpunkt också, eftersom mössen mest kommer fram där. Men han har full tillgång till hela huset!

  SvaraRadera
 11. Jag kan riktigt se framför mig hur de där små mususlingarna darrar av skräck bara dom hör din ljuva stämma !!

  SvaraRadera
 12. Puh, skönt att höra att allt går bra för honom. Nu kan alla människor i huset känna sig trygga, med en vakande säkerhetskatt hemma.

  SvaraRadera
 13. Tänk vilket utsökt jobb han fått och mössen är redan rädda! :D Hoppas innerligt att de visar sig inatt så att Gustav kan utföra sitt uppdrag, blir han borta för länge blir det ju mycket att ta igen i reviret.

  SvaraRadera
 14. Vi förstod att det skulle bli så - muslingarnas skräck! Det är Gustav det! De vågar sig natuligtvis inte fram. Förståndigt av Gustav att låtsas sova på köksstolen. Kanske tror de att han är ofarlig då...

  nosgos å jaktgottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 15. KJELLE BUS: Det är förstås därför de inte syns...de står där bakom väggen och darrar!

  SvaraRadera
 16. SIPPO: De ska i alla fall få sova några nätter. Men jag måste ju sköta om min egen familj också...

  SvaraRadera
 17. LINNSEN: Problemet är att Gustav inte vill uppge om han tagit några eller inte. Men nog skulle väl någon liten blodsdroppe röja honom?

  SvaraRadera
 18. MAURICE och KAJSA: Tyvärr är nog mössen mer slipade än så, verkar det som. Men i natt, kanske?

  SvaraRadera