Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 10 oktober 2011

Hej igen!

Har ni väntat? Det har jag med! Men nu är jag äntligen hemma! Hon på pensionatet påstod att jag hade trivts bra. "Gustav, han bara är" sa hon till matte. "Han flyttar in, och bor in sig direkt". Men jag jamade minsann på hemvägen ingående om min inställning till pensionatsvistelser, och gjorde ett och annat tillrättaläggande i frågan. Bara så att matte och husse ska inse att jag anser att denna typ av semester inte är lika trevlig som den de varit iväg på.

Jag är dock tacksam att jag slapp följa med dem. De hade åkt lååångt bort till en jättestor stad med massor av bilar. Och inte en enda katt såg de på hela tiden. Stackars människor som bor där.

När jag kom hem tassade jag direkt ut ur buren och gjorde en första besiktning över Mitt Område. Tyvärr medgav vädret inte någon grundligare undersökning. Blev tvungen att påjama intassande. Då stod välkomstkommittén och väntade. Jag var måttligt road. Flydde till ytterdörren. Vad var väl blött nedfall mot det jag visste skulle komma?

Jahajam...Puff avklarad...men nu blir det värre

Ja, jag veeet att jag luktar konstigt

Jag har varit på pensionat, har jag ju jamat...fattar du dåligt?

Men nu får du väl ge dig i alla fall!
Finns det tålamodsmedaljer, tro?


 Man kan tro av bilderna att detta avklarades på kort tid, men det vill jag ha jamat, att så är inte fallet. Åtminstone kändes det som en evighet. 

Nu har jag förstås en massa arbete att ta igen där ute. Måste ju markera hela Området igen, så ingen får för sig att ta sig friheter. Regn och blåst är otrevligt, men hindrar inte min plikttrogenhet. Och på något sätt känns inte det blöta så mycket när man suttit instängd på pensionat.
 

23 kommentarer:

 1. VÄLKOMMEN hem Gustav, vi har saknat dig!!!
  Du borde få både medalj och godis.
  Plus vackert höstväder, så du kan inspektera dina domäner.

  =^.^=

  Nosgos

  SvaraRadera
 2. Varmt välkommen hem, Gustav - vi har saknat dig alldeles väldigt mycket! Vad är en dag utan Gustavs funderingar och äventyr?

  Så undrar vi en sak: varför åkte inte Piff och Puff med till pensionatet? De kunde väl ha varit i en egen bur för sig? Eller har de varit någon annanstans medan du bodde på pensionatet?

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
 3. HJULIA och SMULAN, AMANDA: Tack så mycket! :)
  Och godis har jag faktiskt fått...tonfisk! *slick om munnen* Men höstvädret, usch- och fyjam. Helt omöjligt att sätta ut tassarna idag. :(

  SvaraRadera
 4. KLOSTERKATTERNA: Nädå, Piff och Puff var hemma, med en tant som såg till dem. Och det för att Puff inte är katt att klara av pensionatsvistelse. Hon bara låg under en soffa hela tiden hon var där, och sedan var hon konstig lång tid efteråt. Hon litar bara på matte i hela världen. Piff fick vara sällskapskatt. Annars hade nog hon och jag klarat av att dela rum. För på mitt pensionat är det inte burar, det är stora rum. Därför är det väldigt populärt, och vill man ha plats på julen måste man boka ett år innan. Men det slipper jag i alla fall!

  SvaraRadera
 5. Välkommen hem Gustav! Har saknat dig massor! Fick du lyxsviten på pensionatet? Det borde du ha fått.

  Nosgos

  SvaraRadera
 6. Äntligen har du kommit tillbaka. Välkommen hem kompis! *svansvift*
  Det var kanske lika bra att du fick bo på ett pensionat istället för en otäckt stad med massa brummisar.
  Förstår att du nu kommer ha mycket att göra när området varit obevakat så länge.
  Ser fram emot dina rapporter.
  Tassen tills vidare.

  SvaraRadera
 7. NEA: Fick i alla fall ett rum jag aldrig haft. Lyx på så sätt att jag bara hade EN granne nät i nät så att jama. Andra sidan var en yttervägg. Men jag saknade vitfisk och oxfilé. Stället har sina brister.

  SvaraRadera
 8. SIPPO: Tack för det! Nä, jämfört med matte och husse har jag nog haft det bra. Åtminstone lugnt.
  Elände att det bara öser ner hela tiden idag. Till och med jag blev tvungen att ge upp till slut. *slokar med morrisarna*

  SvaraRadera
 9. Välkommen hem Gustav!!! Så vi har saknat dig och dina skriverier. Här hemma öser det också ner, Sixten sitter och surar på trappen under tak men ändå ute.

  SvaraRadera
 10. Oj vad roligt att du är tillbaka Gustav. Vi har undrat så hur du har haft det. Tålamodsmedalj är det minsta du förtjänar.

  SvaraRadera
 11. PUMA och SIXTEN: Tack så mycket!
  Jaså, det är eländigt där med? Här tror jag faktiskt det håller på att dra iväg, så det blir nog ett kvällspass ändå!

  SvaraRadera
 12. KATTSON: Jag har nog haft det ganska bra med rätt god service. Med tillgång till uteliv hade det blivit fem stjärnor i stället för tre.
  Ja, tjejerna kan vara tacksamma för att jag är som jag är. Cool i alla lägen. Nästan.

  SvaraRadera
 13. Åh vad jag och matte har saknat dig och dina klokord Gustav !!!

  SvaraRadera
 14. KJELLE BUS: Sånt tycker jag om att höra! :)

  SvaraRadera
 15. Äntligen är du hemma igen här på bloggen! Jag har saknat dej Gusfav! *nosubuff*
  Hoppas att du kan jobba igenom Ditt Område lite snabbt och effektivt så att du kan rapportera om dina äventyr på det där pensionatet

  SvaraRadera
 16. Hurrjam, så roligt att du är tillbaka! Det har varit tomt utan dig. Har saknat dig, käre vän.
  Förstår att det känns skönt att vara tillbaka på ditt eget Område. Återseendets glädje gör blåsten och regnet lättare att uthärda. Och välkomstkommittéer är ju inte enbart av ondo... :-)
  Än en gång: Jamarvälkommen hem!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 17. Mjau mjau mjau ÅH ÄNTLIGEN är du hemma igen, Gustaf så vi har LÄNGAT efter dig, Tassarna upp!
  Saknat dig väldigt!
  Hoppas du haft de bra på det däringa pensionatet där du varit

  Välkommen hem ska du var iaf!

  Många nosbuffar

  SvaraRadera
 18. MAYA: Har inte kunnat vara så effektiv som jag önskat där ute. Till slut måste jag ge mig innan pälsen blev helt genomvåt.
  För övrigt kan jag inte förstå mattes förtjusning i pensionat? Jag tycker bara det är långtråkigt.

  SvaraRadera
 19. GUNILLA och FRASSE: Tack för det välkomnandet! Klart att det är hur skönt som helst att återta kontrollen här hemma. Det behövs minsann en Gustav som håller ordning här!

  SvaraRadera
 20. MIMMI, CHICKO, TARZAN, SESSAN: Tack, tack! Jodå, jag har mest ätit, sovit och spanat i fönstret. Saknade jaktlekar och sånt på kvällarna, det var rätt dåligt drag där, så att jama. Men nu är det gjort i alla fall!

  SvaraRadera
 21. Även vi har saknat dig! Så vi säger: Hurrjam, hurrjam, hurrjam för att Gustav är tillbaka, så vi hans klokskap åter får smaka.
  Svansdans
  Mozart & Vincent

  SvaraRadera
 22. MOZART och VINCENT: Oj, så fint ni kan rimma! :) Tack, tack!

  SvaraRadera
 23. ÄNTLIGEN är du hemma igen, vi har saknat dig.Nosbuff

  SvaraRadera