Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 30 mars 2012

Viktigt?


Ibland tror jag att våra människor överskattar betydelsen av vad de måste göra. Alltså måste göra. Absolut. Oundvikligen. Det är klart att vissa saker ska prioriteras. Se till våra matskålar och toaletter till exempel. 

Jag undrar bara, om allt är så jamarns viktigt som de tror? Ibland tror jag de har svårt att hålla isär nödvändigt-måste och bör-måste? Till och med att de kan få för sig att bra-om-utifallatt-måste är detsamma som nödvändigt-måste!? 

Därför får de har fullt med måste-lappar som flyger omkring i luften. När kvällen kommer har de fångat bara en del, och resten ligger i drivor på golvet. Det är då de blir stressade, av att se alla högarna. 


Hur ska vi då göra för att hjälpa våra människor? Somliga saker måste de ta itu med själva. Det är svårt för oss att hitta rätt på de nödvändiga måste-lapparna åt dem. Men, vi kan kräva en stunds stillhet, genom att till exempel be om knäsittning. 

Med litet tur är det möjligt att människan förblir sittande, och kanske till och med då kommer på, att någon eller några måste-lappar faktiskt kan slängas i återvinningen. Eventuellt tar någon annan hand om dem där. Eller så återvinns de som energi till din människa.

Hur som jamat, en sak står alltid måste-måste-lappen: Sköta om katten. Det är viktigt!!!

En härlig aprilhelg önskas er allihopa! Vi tassas igen på måndag!22 kommentarer:

 1. Lika kloka ord som alltid!
  Ha en trevlig helg ni med :)

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas solen lyser på er pälsar också!

   Radera
 2. Här gör vi så gott vi kan för att leva upp till dina kloka ord.
  De där gula måste-lapparna har vi inte sett på länge.
  Matte har slopat de allra flesta måstena. Nu är det bara de viktiga kvar, som att köpa kattgodis och kattmat, gosa med oss, leka med oss, läsa kattbloggar och njuta av våren och livet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Er matte är verkligen väluppfostrad! Vad duktiga ni har varit!!

   Radera
  2. Tack o lov. så är vi ju två! Det har varit tufft många gånger ska du tro.

   Radera
  3. Det förstår jag! Men det är ju bra att ni kan samarbeta! Vi är tre, men jag tycker inte jag får någon vidare hjälp av de andra två slöfockarna.

   Radera
  4. Vi förstår, att det måste vara svårt att samarbeta, när tjejerna håller ihop.

   Radera
 3. Absolut det viktigaste! Sköta om katten och gosa mycket! Trevlig helg på er alla, ta tass om varandra.Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just precis! Det är naturligtvis prio 1!!!

   Radera
 4. Jag antar att du visar mattes "måstelappar" hemma. Till min bestörtning saknar jag just den viktigaste lappen "Sköta om katten". Jag utgår från att matte tycker denna lapp är så självklar att hon inte behöver skriva ner den?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har fattat det helt rätt! Det allra viktigaste behövs inga lappar för, bara allt det andra som hon tror sig också måste hinna med. Ha det så fint i helgen!

   Radera
 5. Du har rätt, att sköta om katten är det viktigaste. Egentligen är det nog det enda viktiga. *funderar*
  Husse kände sig förresten väldigt träffad när du jamade det där om lapphögar på golvet. *hehe*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aj då, har han lapphögar på golvet? Du kan väl sopa bort dem med din fina svans?? Förresten har jag litet svårt att kommentera hos dig, för jag använder en annan dator, och kommer inte ihåg Twitterlösenordet. Så det får bli sent i kväll eller i morgon.

   Radera
 6. Husse tillhör den lugnare sorten som inte stressar omkring jämt. För det finns nästan alltid tid för gos.
  MEN om husses telefon ringer och någon annan 2bening ska tassa förbi, blir det en jamars fart här hemma. *fniss*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni har gjort ett klokt val när ni beslutade er för att stanna hos er husse! Det är inte så gott om den lugna typen. Sen det där andra, jag tror ALLA tvåbenta är likadant funtade. Det är svårt att förstå varför de ska fjanta runt och städa så fort andra av samma sort ska hälsa på? Totalt obegripligt, faktiskt.

   Radera
 7. *Fniss* här har matte aldrig skrivit någa postlappar, för hon kommer ihåg iaf att hon MÅSTE leka med oss, ge oss mat, göra rent på lådan med mera.
  Så hon stressar inte med sådant.

  Ha en trevlig helg med dina människor, missevän

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni har en duktig matte! En del tvåbeningar skriver inga lappar, har jag förstått, utan de har lapparna i huvudet i stället, och så blir de stressade av det. En del människor skulle må så bra av att ta sig tid att tänka på vad som verkligen är viktigt i livet. Men det gör säkert er matte!

   Radera
 8. Mjau, så glad jag är att du tog upp detta! Matte är en post it lapp-missbrukare och det ligger alltid en hög lappar PRECIS där vi äter - jag har alltid en liten extra skål bredvid mattes tallrik, jamartrevligt att äta middag ihop, tycker vi :-) Men hur som jam, matte har faktiskt PROBLEM med detta. Finns det någon post it lapp-terapi, tro? Eller kanske man helt enkelt ska förstöra lapparna? Man kan ju alltid drabbas av plötsligt illamående...
  Något måste göras för matte blir bara mer och mer stressad ju fler lappar hon lägger på bordet.
  Önskar oss alla en lugn och mysig och lapplös helg!
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi HAR ett problem här, helt klart! Men vi kan ju inte hjälpa människorna med ALLT. Vissa saker bara måste de ta itu med själva. Vi kan hjälpa till och staka ut riktlinjerna, vara föredömen, och påjama vår livsfilosofi. I bästa fall kanske matte fattar något, och idkar självsanering av lapparna. Plötsligt illamående är ett alternativ för dig. Tror inte de är goda, så uppätning är nog inte att rekommendera. Jama gärna om hur det går för dig med det här!

   Radera
 9. Vissa saker måste min matte skriva upp så att hon inte glömmer dom , men annars är hon ganska bra på att inte hetsa upp sig över en massa "måsten"
  Trevlig helg önskar vi er !

  SvaraRadera
 10. Uschjam, så mycket onödiga "måsten" det finns. Matte känner sig nog ganska träffad där. Inte så att hon faktiskt GÖR alla de där sakerna, för det hinner hon inte. Men det dåliga samvetet hinner hon med. :) Kurr och burr.

  SvaraRadera
 11. Mjaou! Mina tvåbeningar har inga postit-lappar. dom tar det halt enkelt bara chill, fyller matskålar och tömmer kattlådan :)

  SvaraRadera