Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 1 mars 2012

Bus eller inte?

Matte säger ofta att jag är en ovanlig katt. Jag hittar nämligen aldrig på något som människor kallar bus. Att busa kan visst vara både positivt och negativt. Vad jag förstår, är det den negativa varianten hon menar. Ur hennes synvinkel, alltså.

Vad är det då jag inte gör? 
Jag hoppar aldrig upp på bord och bänkar. Tror hon. Jag är bara tillräckligt smart att aldrig göra det när hon är hemma. 

Vidare välter jag aldrig ner blomkrukor eller annat. Detta är sant. Men det beror givetvis på min smidighet och ypperliga förmåga att bedöma avstånd och göra platsberäkningar. 

Sedan klöser jag aldrig på nånting här inne. Detta anses visst obegripligt nog som ett bus, vilket endast visar de tvåbentas begränsade inlevelseförmåga. Bara för att de själva inte verkar behöva klösställen? Att jag inte klöser här inne, beror naturligtvis på att klösträden står som spön i backen där ute. Jag har också här inne något som ska föreställa ett klösträd, men det är så löjligt litet och ynkligt. Inget jag befattar mig med.

Sammanfattningsvis, inget av det ovan jamade är, som jag ser det, bus. Om man hoppar upp på bord, bänkar och annat är det för att se bättre. Välts blomkrukor eller andra föremål ner, har de förstås varit felplacerade. Och att klösa är ett grundbehov, och uppfinns enligt regeln "själv är bäste katt" om vi inte ges bra grundmaterial.

Nä, busar, det gör jag aldrig.14 kommentarer:

 1. Vi busar inte heller - vi bara undersöker, kollar läget och utför tester.
  Vissa saker, exempelvis blomkrukor MÅSTE ju genomgå hållfasthetsprov för att bli gokända, andra måste smaktestas och ytterligare andra t.ex 2-beningar, måste man faktiskt intelligenstesta.
  Inget bus här alltså bara seriöst arbete.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart ni inte busar, ni är bara aningen mer undersökande och kontrollerande än vad jag är. Som ni jamar - seriöst arbete!

   Radera
 2. Jag busar inte heller. Möjligen kan jag göra ett antal strategiska rusher från och efter Tindra, med jämna mellanrum.
  Klöser inne göra jag lite ibland, men det är ju bara för att kontrollera hållfastheten på möblerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du är ju en säkerhetskatt, och i uppgifterna ingår naturligtvis hållfasthetstester. Och du är ju en ambitiös och plikttrogen katt!

   Radera
 3. Så ytterst välformulerat, det är ju just så det är.Nu är vi på bordet men matte och husse brukar inte säga något om det. Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säger inte de något, är det ju absolut inget bus. Själv har jag bara ingen lust att vara på bord, utom på kontorsbordet, för det står framför ett spanarfönster. Och det brukar de heller inte säga något om. Utom när jag spydde på husses viktiga papper.

   Radera
 4. Jag tycker att bus är till för amatörer. Proffs som du ägnar sin tid åt viktigare och värdigare saker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, jag känner mig riktigt hedrad av det du skriver! Hmm, kanske ligger något i det...

   Radera
 5. Precis! Vi katter utför ett viktigt och ansvarsfullt arbete för de tvåbenta, vi e proffs på det. Kontroll och undersökande av viktiga saker. Som hållfasthet av olika ting och maximal hastighet upp- och nedför trappan utan att det sker en olycka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra ni har det som har en trappa! Det är en praktisk detalj som tyvärr saknas i mitt hus. Det är jamarviktigt att ni kollar maximal hastighet där. Våra tvåbenta är ju så drulliga.

   Radera
 6. Jamar som Dui och Deco, vi är oxå uppe på köksbordet då och då, MEN matte säger inget om det. Busar gör vi när inte matte ser på, *Fniss*
  Klöser gör vi oxå för att kolla hållbarheten på vissa saker här hemma.

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med andra jam är ni precis som alla andra katter! Tass på er!

   Radera
 7. mja, som vi kan jama av ditt inlägg så håller vi med dig helt och tass. Vi gör inte heller några bus, sen får människan skylla sig själv att hon ställer blomkrukor på olämpliga ställen ibland...osv

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst, de får väl tänka sig för???

   Radera