Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 21 mars 2012

Vänner ska vårdas

Det var faktiskt väldigt längesedan jag hälsade på min favoritgranne. Illa. Visserligen är det fullt upp med jobb på Mitt Område just nu, men det är ju människomanér att skylla på "mycket att göra" när de försummar sina vänner. Så ville inte jag ha det. Alltså tog jag mig tid att tassa över till grannen idag.


Han verkade bli väldigt glad över mitt besök, och välkomnade mig artigt. Nästan direkt undrade han om han fick bjuda på något, och det tackade en svulten katt givetvis inte nej till. 


Det där är en scen som upprepas varje gång jag kommer dit. Jag får någon godsak, tassar sedan runt på en inspektion av olika rum samt en speciell garderob. Slutklämmen blir en provliggning av hans säng. Den har hittills varit helt till belåtenhet. För säkerhets skull testar jag den ganska länge. Det är ju svårt att avge ett rättvist omdöme efter bara en kort liggtid.


Jag vet inte varför jag dröjde så länge med min visit? Väldigt dumt. Man ska ju vårda sina vänner.14 kommentarer:

 1. Det kan ju vara svårt att hinna med allt för en katt med så många arbetsfält som du har. I ärlighetens namn kan man ju också påpeka att det händer att favoritgrannen är borta från dig långa perioden också, jag tänker förstås på när han åker till tyska landet. Men han verkar i alla fall vara en person värd att vårda, och det har du ju gjort nu. Bra att du inte fuskade vid provliggningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst har jag ett stort område att hålla rätt på, men det är tråkigt när grannen klagar på att jag inte hälsar på. Så det är skönt att jag varit där nu och sett till honom. Provliggningen fuskar jag aldrig med!

   Radera
 2. Du är ju en sådan genomhygglig katt, att jag tror nog din favoritgranne har full förståelse för att du har många muslingar i luften. Det låter som om besöket var en succé och det var ju huvudsaken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, han förstår, men han är nog litet ensam ibland och tycker det är så roligt när jag kommer. Han gillar att ha någon att prata med. Och jag är bra på att lyssna.

   Radera
 3. Hmmm, ibland kan man undra varför man dröjer med vissa saker.... men ibland får man det helt enkelt ur tassen att göra det. Det bara är så, man kanske vilar lite för länge och sen blir man hungrig osv och då blir det bara inte av att man gör det liksom... hm, jag vet det låter som en dålig bortförtassning...hälsar Zoya som patrullerar Området kl 24-0

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är precis som du jamar! Och sen har dagen bara gått. Fast jag ser att du jobbar natt. Det har jag inte börjat med än, jag väntar tills det blir varmt.

   Radera
 4. HÅller med Sippo - grannen förstår säkert att du har mycket att stå i, men att du kommer över när du har tid!
  nosgos å gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men han HOPPAS att jag ska ha tid mycket oftare. Det blir nog bättre när det börjar bli varmare, för då brukar han ha dörren öppen hela dagarna. Då är det lätt att slinka in.

   Radera
 5. Mjusan, du är duktig på att hålla din granne sällskap, och det ska man ju göra, jamar vi. Man ska vårda sina grannar så dom vill att man kommer tillbaka och hälsar på, mjau. Då blir dom ju glada oxå, för lite kattbesök

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det jamarviktigt med bra grannkontakt. Tänk om han inte gillat katter? *ryyyser* Nu klagar han i stället hos matte om jag dröjer för länge!

   Radera
 6. Tror säkert att grannen förstår, han åker ju som Kattson påjamar själv bort ganska långa perioder ibland. Men det tassar förstås om att vara nöjd med sig själv också. Och har man som du ett väl utvecklat samvete så vill man inte göra misstass som kan såra andra. Förstår att det känns skönt att ha återknutit kontakten. Bra att du fick gjort en ordentlig översyn också.
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varje gång grannen hälsar på matte och husse undrar han hur jag mår, och i förra veckan undrade han varför jag aldrig kom dit? Så nu var det skönt att höra honom berätta för matte om mitt besök, och hur glad han blivit över det.

   Radera
 7. Vilken tur att din favvo-granne var beredd med godsaker även om det var länge sen du hälsat på honom sist :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Leverkorven var slut förstås. Men det är konstigt att det ALLTID finns något gott i hans kylskåp?

   Radera