Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 5 mars 2012

Något vi verkligen kan

Vilket väder jag har haft i helgen! Vågar knappt jama det, men jag tror det är vår! I lördags var jag ute mest hela dagen och kvällen. Fast på eftermiddagen fick jag gäster. Det var minisen och hans människor som kom, och behövde litet omvårdnad emellanåt. Minisen är väldigt förtjust i mig, och jag gillar honom också, men en viss avvaktande och försiktig hållning från mina sida anser jag vara på sin plats.

De bjöd mig på något konstigt att äta. Det luktade gott vid matbordet. Matte tyckte att jag kunde få provsmaka, och höll upp en bit kött framför nosen på mig. Hon påstod att det skulle föreställa oxfilé, men det ställer jag mig tveksam till? I så fall hade de förstört den genom att lägga den på en pizza. Men det var en god sås på, den slickade jag i mig. Köttet fick vara. Förresten ville inte ens Puff ha det, hon som brukar sluka allt som går att tugga. Om det var oxfilé har jag aldrig fångat en mus.

Idag har jag varit ute precis hela dagen. Tänk att kunna ligga på något soligt ställe och bara kunna njuta igen! Det är en av de saker vi katter är så bra på. När tillfället uppenbarar sig, passar vi på. Människorna kallar det visst att fånga dagen. Och fångst, det är ju katters specialgren.  
 

21 kommentarer:

 1. Visst är det märkligt, våra liv är så olika och ändå känner jag mig så besläktad med dig :-)
  Exempel på olikhet: Jag var också ute i helgen - i typ tio minuter. Sen drabbades jag av måsskräck och tassade in igen.
  Exempel på likhet: Mjau, vilket intressant resonemang kring oxfilén! Jag satt på helspinn när jag läste det, och nu vet jag hur jag INTE vill ha mitt kött anrättat.Ska genast jama med matte och framför allt särbon om detta. Att vara varnad är att vara väpnad, tack för infon :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag hade måsar hos mig skulle jag kanske också ha måsskräck. Mycket troligt. Men tio minuter är tio minuter. Du hann nosa och markera det viktigaste på Ditt Område!
   Nä, be att få oxfilén naturell i stället. HUR kan man förstöra fin mat som de gjort?

   Radera
 2. Åhh, va härligt finis! Jag tycker allt att våra tvåbeningar borde lära sig att njuta mera och stressa mindre.
  Det är riktig tur att de har oss, annars hade de nog stressat sönder sig och det hade inte varit bra alls.
  Nosbuffar och Gos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så! De inbillar sig att de har så många Viktiga Saker som först måste göras. Därför är det viktigt att de tar efter oss, då kommer de må mycket bättre.

   Radera
 3. Matte säger att var det en pizzeriapizza så har din och Puffs nos helt rätt. De fuskar nämligen, skriver att det är oxfile men det är det inte! De luras, men de kan inte lura en kattnos för det går inte!

  Visst är det härligt nu med fina dagar med det stora gula lampan tänd. Vi såg en citronfjäril i fredags. Hoppas få se lite tassilagom snart också.

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart de lurades! Jag tyckte det mest var som en torr skinnbit. Förstår inte att människorna tyckte det var gott? De har förstås inga riktiga nosar, och säkert inga riktiga smaklökar heller?
   Det är så härligt, så härligt! Har ni redan sett en fjäril? Jag har bara sett en spindel.

   Radera
 4. Så lurigt av dem! Matte har läst att de luras med skinkan och kallakonen också, sån där de har på sina mackor. Matte läser allt som e skrivet med smått på maten och köper inget fusk.
  Ni hade säkert rätt i att det var nån gammal zebra eller gnu och ingen oxfile.
  Fångat dagen har jag också! Fullt med sol här hos oss. Nu väntar jag på fjärilarna, flugorna har vaknat kan jag rapportera.

  SvaraRadera
 5. Min matte läser också alla innehållsförteckningar, och lägger tillbaka allt som innehåller skumma saker. Ja, det var konstigt kött, men såsen var riktigt mumsig!
  Flugor inne har jag haft, men ute har jag inte sett någon. Men inget är säkrare än att de kommer!

  SvaraRadera
 6. Här var det vinter igen. Husse frös nästan öronen av sig när han gick till och från jobbet.
  Jag tycker du ska skriva ett brev till den där oxfilé-skojaren och kräva en förklaring till fuskfilén. För om du anser det vara filé och att dessutom Puff ratar den, då är det något skumt på gång. En undersökning vore nog på sin plats.

  SvaraRadera
  Svar
  1. V-v-v-vinter?? Fyjam så hemskt! Säkert något skumt när till och med Puff vägrar äta. Högst extraordinärt! En förundersökning är beställd, och ska inledas.

   Radera
 7. Här blir vi oxå lurade ibland, *Fniss*
  Då äter vi bara upp såsen, så kan matte äta upp resten OM hon nu tycker det är så gott, mjau

  Här har vi inga minisar som hälsar på, som tur är. BARA *stora*
  Här börjar vi längta ut, att vara i rastgården lite oftare, så vi kan hålla koll på fjäderkotletterna som flyger förbi här.

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur i alla fall att såsen är god! Så man får något extragodis.
   Jag tror också att minisen blir mer hanterlig när han blivit längre. Och man mer kan lita på nyporna.

   Radera
 8. Vilken tur för såna där matfifflare att inte vi avslöjar dem så ofta som vi skulle kunna. Lätt som en plätt att skilja oxfilé från annat kött. Om man är katt, alltså. Tvåbeningar kan man ju lura i vad som helst och säga att det är nåt annat än vad det i själva verket är. De betalar så gärna för lyx de inte får.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De har allt en jamars tur! Tänk om vi skulle arbeta som matkontrollanter ute bland gäster på restauranger. Oj, oj, det skulle bli pinsamt för en del. Men det är som du jamar, betalar de och tror att det är lyx är det väl lika bra att de får tro det, och vara nöjda.

   Radera
 9. Åh så härligt med våren och kunna njuta av utelivet och värme. Oxfile´är gott det! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så skönt, så skönt. Hoppas ni har det mysigt på er altan också! Jo, nog är oxfilé gott. Tror jag ska beställa litet RIKTIG sådan till helgen!

   Radera
 10. Gustav, Vi tänkte fråga dig, om du vet hur lång tid det tar innan man får ngt svar från **Protestera mot avlivning av friska katter**
  Vi har ju skrivit under där, men än har vi inte fått ngt mail om att man ska klicka på ngn länk i mailet där. Det är några dagar sedan vi Tassade under på mot avlivning av friska katter.

  Tass tass igen på dig fina kompis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fick mail nästan direkt, så prova att göra om det! Hoppas det lyckas!

   Radera
 11. Det är ett förskräckligt lurendrejeri, när något LUKTAR så gott men inte är det... då har man ju blivit jättesugen alldeles i onödan. Snopet! Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst! Och den lilla såsen blev jag minsann inte mätt på. HUR kan man förstöra oxfilé på det viset???

   Radera
 12. Gustav, vi testade att göra om det, men fick tills var att det redan är gjort med den adressen, så det kanske kommer ngt svar ngn dag eller så
  hoppas det.

  SvaraRadera