Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 15 mars 2012

Mitt svåra val

Varje kväll utsätts min lojalitet för en svår prövning. Det är när jag kommit in efter kvällspasset, fått litet i magen och tassat in i vardagsrummet för en stunds avkoppling. För det mesta hittar jag då husse liggande i soffan och matte sittande i min fåtölj. Det är i den stunden jag måste fatta mitt svåra beslut. Ska jag välja husse eller matte?

Varje kväll blir jag stående en lång stund mitt emellan dem. Jag tittar på husse. Jag tittar på matte. Funderar. Tittar på husse igen. Och på matte en gång till. Det är inte helt enkelt, kan jag lova. Men faktiskt, hittills har mitt beslut varje kväll blivit detsamma. Ingenting kan toppa husses mjukmage! Så är det bara, matte får ursäkta. Dessutom kommer jag ju få tid också för henne, när husse åker till norra landet. Hon får ge sig till tåls några dagar bara. Sedan är det hennes tur att få avnjuta litet magmassage. 

Ja, hon får också massage, trots att hon sitter. Det är litet mera obekvämt för mig att ge sån massage. Man får en klart bättre arbetsställning på en liggande människa, men på matte biter inga såna argument. Jag försöker ändå göra ett så väl utfört arbete som möjligt. Tror hon uppskattar det, för hon skriker till av njutning litet då och då. Sen tackar hon mig, och säger att "nu det är bra". 

Jag kan alltså förstå, att hon varit litet besviken över de val jag gjort senaste veckorna. Men snart, mycket snart är det hennes tur.

16 kommentarer:

 1. Jag väljer oxå min husses mjukmage framför mattes.
  För som du jamar så är det ju mycket bättre arbetsställning att tassera på en liggande människa :)

  SvaraRadera
 2. Intressant! Och känns bra att jag inte är ensam om att göra det här valet. Extra plus för att du också får arbeta på en liggande människa! Vad bra vi har det!

  SvaraRadera
 3. Tänk, vi har samma dilemma.Brukar hamna på husses mage, matte får gos på andra tider, andra platser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du också?! Ja, det är nog något magiskt med hussemagar. Omöjliga att motstå. Jag har haft litet dåligt med tid för matte ett tag, men jag har ju några stand-in's, så jag behöver inte ha dåligt samvete.

   Radera
 4. Jag tycker du gör rätt som väljer husses mjukmage, eftersom han är borta med jämna mellanrum. Din matte och du får ju tid tillsammans när han är borta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker du det? Det känns förstås skönt att få stöd för sitt beslut av en kompis!

   Radera
 5. Mjau, vi har det ganska lätt här hemma att av välja vilkien vi vill *massera.
  Det är våran matte. Det är henne vi tillhör, egentligen, Fniss*
  Det var hon som tog hand om oss, när vi inte hade ngt annat hem,
  så det är henne vi går till när vi vill massera henne och sova hos.
  Vi är såååå tacksamma mot våran jamars snälla matte.
  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland är det skönt att slippa välja! Och jag förstår att ni gillar er matte väldigt mycket!

   Radera
 6. Visst är det svårt att välja, man vet ju att båda behöver tassage. Vi brukar gå emellan så det blir rättvist..nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är nog inte riktigt rättvis...eller kanske ändå, för snart kommer ju matte få hela min uppmärksamhet. Det jämnar förhoppningsvis ut sig i det långa loppet.

   Radera
 7. Tänk så många som tror att en katts vardag är enkel och bekväm. De förstår inte att vi ständigt tvingas ta ställning i oerhört svåra och komplicerade situationer och fatta rätt beslut. Antar att anledningen till att andra inte märker detta är att vi alltid lyckas fatta rätt beslut. För den oinvigde framstår ju då beslutet som enkelt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var oerhört klokt och insiktsfullt resonerat! *imponerad!* Du kan konsten att förklara saker och ting så rakt att även tvåbenta måste förstå sambanden!

   Radera
 8. Jam men matte får förstå ju. Liggande mjukmage är ju skönare än sittande mjukmage! Matte har ju dig nära hela tiden det har ju inte stackars husse så för hans välbefinnande är det ju din plikt att sköta om honom när han är hemma.

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min PLIKT! Just precis! Det finns förstås med i mina tankar när jag överväger hur jag ska göra. Om husse alltid var här kanske jag skulle gynna matte emellanåt också. Eventuellt.

   Radera
 9. Uj då - det där låter som ett sånt där hiskeligt hiskeligt beslut att behöva ta. Ungefär som: antingen skall jag äta tonfisk - eller torsk. Blir alldeles kallsvettig av bara tanken! du är strong du!!
  nosgos å fredagsgottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. MYCKET träffande liknelse! Ni förstår precis vad det handlar om! Det är INTE lätt, kan jag jama!

   Radera