Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 22 mars 2012

Jag testar en cigarr

Jag ville också få prova

en sån där cigarr som många kompisar skrivit om

Efter en kort, men ingående och intensiv testomgång, kan jag nu avge mitt omdöme

Under en tid har jag noterat, hur en del av mina kompisar jamat positivt om en cigarr. Har därför haft en ständig inköpsuppmaning till matte, och ser man på, äntligen har hon hörsammat min begäran! 

Visst, det hon slängde ut på golvet var säkert en cigarr. Men nog hade den slående likheter med en girmusunge? Både till formen och doften. Dock saknades en svans. Jag drar alltså den slutsatsen, att en girmus utan svans är en cigarr? Det finns saker här i världen man inte förstår till fullo.

Mitt betyg på cigarren är en sjua på en tiogradig skala, vilket är ett ganska högt omdöme för att vara mig. Inget kommer dock i närheten av min girmus, som är en klar tia. Men så är den heller ingen leksak, utan en kompis.
Ännu utan konkurrens

20 kommentarer:

 1. Den där girmusungen verkar vara en trevlig prick. Kanske ska vi ta ett jam med matte om detta? Kompisar som luktar så gott är alltid välkomna. Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi gillar den alla tre, så jag kan vid hederstass rekommendera er att också prova. Matte köpte vår på Arken Zoo.

   Radera
 2. Åhh va härligt att du äntligen också fick testa finis! Här är cigarren min STORA favorit. Men du har såå rätt girmusarna är oerhört intressanta på sitt vis också.. Här har vi tre fyra stycken just nu *fniss*. Har du testat tusenfotingar? Fulla av strong kattmynta. Finns att köpa hos kattkedjan och hos Yasmines Hund & Katt ;)

  Nosgos och Mjölkisar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusenfotingar? Nä, inomhus har jag aldrig testat. Tror mig ha sett någon där ute för länge sen, men den luktade inte kattmynta ett dugg. Ska genast uppmana matte lägga till en kattmyntatusenfoting på inköpslistan!

   Radera
 3. Bra att du testar så man vet vad man ska önska sig i födelsedagspresent. Tror också att jag skulle föredra den fullvuxna varianten!
  Ha det gott!/Fjutten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enligt vår mening en helt okej grej, så det tycker jag nog du kan önska dig. Och de båda kompletterar varann. Cigarren är ju en leksak, medan girmusen lever. Jodå, det är sant!

   Radera
 4. Vi har en banan men önskar oss absolut en girmus,bananen funkar bra men girmusen verkar ännu bättre! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bananen har jag inte sett själv, men den är väl som en jättecigarr, kan jag tänka. Kan nog vara bra, den med. Fast den inte har svans.

   Radera
 5. Tack för en jamarbra rapport, jag funderar själv på att testa en sån där cigarr. Hoppas bara inte husse försöker ryka upp den för mig. Din Girmus verkar vara en oslagbar vän och husse försöker fortfarande hitta en åt mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egentligen borde du försöka få tag på några cigarrer till husse också. Det vore perfekt om han kunde leka med såna i stället för dem han använder nu!

   Radera
 6. Den där girmusen har vi jamat till matte så länge, MEN hon har ännu inte köpt den åt oss, *FNYS*
  MÅSTE jamtjata till henne, så hon köper den åt oss. Den ser jamars skojsig ut.

  Ha en jamars trevlig helg på dig kompis

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas hon hittar en till er nån gång i alla fall. Till slut kommer ert jamtjat att löna sig, det tror jag säkert!

   Radera
 7. Om du får prova cigarrer måste vi jama till husse att vi får prova en sådan där girmus!
  7 av 10 kan vi hålla med om. Våran används fortfarande ibland efter 3 månader. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var inte dåligt, tre månader! Med girmusen är det annorlunda. Det är inte alltid vi fajtas. Ibland bara sitter vi tysta tillsammans. När det är litet pyrt med någon av tjejerna kan jag gå till girmusen och bli förstådd. Det är därför den är min kompis.

   Radera
 8. vår människa undrar var din människa har köpt en sån där girmus...det skulle vara roligt att pröva eftersom vi inte har upptäckt förtassningen med kattmyntan ännu...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min matte köpte den här: http://www.supercat.se/kattlek-bus/kattmyntaleksaker/
   Fast de påstår att det är en LEKSAK som heter kickeroo, men det är förstås bara av okunnighet. Mig lurar de inte. Jag känner minsann igen en girmus när jag ser en!

   Radera
 9. Herrejam, som totalt okunnig i detta ämne trodde jag för ett ögonblick att du hade börjat röka! Hur kunde jag vara så dum? *tassen för pannan*
  Sen insåg jag förstås vad det tassade om, men eftersom jag som jamat inte har någon erfarenhet varken av girmusar eller "cigarrer" så har jag inga direkta synpunkter på dem. Däremot tar jag tacksamt emot dina - ska påminna matte och mormor om att köpa en girmus till mig :-)
  Ha en fin helg min vän!
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Röka??? Hujam så hemskt! Det närmaste jag kommit är när elden i spisen inte riktigt tagit sig, och det kommit in rök i rummet. Inte mysigt alls.
   Jag propagerar för att alla katter ska ha en girmus, så jag hoppas att du också får en!

   Radera
 10. Jamar fullständigt med dig Gustav = Cigarr 7 tassar och Girmus 10 tassar !
  Med motiveringen att man inte kan kaninsparkas så bra på den där cigarren :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt! Och det där sparkandet är ju så skönt! Fast jag gillar också att bara sitta vid den. En kompis, helt enkelt.

   Radera