Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 14 mars 2012

Vad hon absolut inte vill

Matte åker rätt ofta en ganska stor väg för att handla. Efter den vägen ligger ett hus. Och det ligger väldigt nära vägen. Det är som om vägen fått en liten krök där, bara för att komma förbi huset. Och där har matte flera gånger sett en liten katt sitta ute på en fönsterbräda och vänta på att få komma in.

Hur tänker den kattens människor? Den får väl lära sig? Går det, så går det? Det finns så många katter, vi skaffar väl en annan om....?

Varje gång matte åker förbi där nu, saktar hon ner, och sniglar sig fram, tills hon tror att faran är över. Det är ju inga problem, om man är ensam på vägen. Värre är det, när det ligger några bakom, som inte känner till att det är en kattzon. Men de får väl tänka vad de vill. Matte vet vad hon inte vill. Köra på en katt.

18 kommentarer:

 1. Det finns tyvärr många som inte tänker på hur katterna har det. Blogghjälpen gjorde hembesök för en tid sedan hos en familj som ville ha en utekatt. De hade 2 katter till, men en tredje hade just blivit överkörd. Det huset låg nog ungefär som det din matte beskriver. Det blev ingen katt från Södertälje Katthem till den familjen. Bra att åtminstone din matte kör sakta förbi det där huset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår inte dem som liksom spelar lotteri med katters liv? Varför vill man ha en utekatt? Det finns så mycket man inte kan förstå.

   Radera
 2. Heder åt din matte som tänker på kissen och saktar in. Men jag jamar som Kattson, många tänker inte på hur katterna har det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mattes mardröm är att köra på en katt. En gång var hon en millisekund från att göra det, också efter en väg man fick köra fort på, med hus alldeles vid vägen. Att det ska vara så svårt att fatta att man ska ha innekatt om man bor så!?

   Radera
 3. Vilken bra vägskylt!
  Men vad läskigt med katten, klart matte blir jätteorolig. Så där skull vi aldrig få vara ute. Det är ju jättefarligt.Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men så har ju ni också en väldigt klok husse och matte!

   Radera
 4. Bra att matten aktar katten, men många andra gör ju inte det, de vet nog inte om den ens.
  Bra skylt, en sån borde sitta vid min väg också. Man får köra i 30 på min väg men alla kan visst inte läsa den skylten. Tur att så många inte kör här, bara de som bor här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förmodligen vet de flesta inte om den, det är bara att hoppas att den överlever.
   Bra att du bor efter en 30-väg, även om somliga struntar i det. Förhoppningsvis kör de ganska sakta ändå. Min väg är en återvändsväg som tar slut en liten bit bort, så här är också rätt lugnt.

   Radera
 5. Människor är komplett galna!!! Varför släppa ut djur när man bor så tokigt!!! *fräs och morr!!!
  nosgos å onsdagsgottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 6. *Som jamat här ovanför* Fräs och morr till tvåbveningar som inte ser att vi katter är djur som oxå vill ha ett låååångt liv, och inte vill bli påkörda.
  Det är därför våran matte har byggt en rastgård till oss att vara ute i. Ska visa bild på den längre fram, när vi fått in lite mer saker där, att klättra på, mjau.

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska bli kul att få se er rastgård! Vilken tur att ni hittade en bra människa!

   Radera
 7. Usch, så ledsna vi blir när vi läser om den lilla katten. Och arga! En kisse ska förstås inte vara ute på egen tass med en stor trafikerad väg alldeles inpå. Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den kommer nog inte bli så gammal, om den inte har en väldigt stor tur. Stackars katt, och stackars den som kör på den.

   Radera
 8. Fyjam, så så sorgligt att tvingas sitta där på fönsterbrädan. Tragiskt att somliga människor inte tycks ha något som helst sunt förnuft att luta sig mot när det gäller så viktiga saker som att ta hand om sina fyrbeningar. För man måste väl ändå inte gå en speciell kattkurs för fatta en så självklar sak som att man inte lämnar sin katt utan möjlighet att komma in i skydd så nära en väg? *upprörd*
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och en smal fönsterbräda är det också. Det är verkligen synd om katter som hamnar hos inkompetenta människor. *ledsen*

   Radera
 9. Fräs vilka obetänksamma 2-benta !
  Min matte hade då ALDRIG släppt ut en katt på egen tass så nära en stor väg.
  Fast det finns ju människor till allt tyvärr :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, vi har ju sett vilken tjusig sele du har! Men så kan ju din matte tänka också!

   Radera