Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 29 mars 2012

Eller?

Vi har haft premiär på ett säkert vårtecken. Fylla trädgårdstunnan.

Det är ett arbete jag gillar. Därför brukar jag avsätta rätt mycket tid till övervaka och kontrollera när matte krattar. Ibland slarvar hon med kottarna. Lämnar några kvar på fel ställe. Då är det min uppgift att rätta till slarvet. Jag tassar till dem, och placerar dem där de ska vara. 

Så här i början har vi många och stora högar att ta tass om. Allt får inte plats i tunnan. Men jag har övervakat att matte pressat ner det som går. Sedan skulle vi köra tunnan ut till vägen. Det var en bra bit. Tunnan var nog väldigt tung, för matte stönade och ojade sig litet. Hon drog den baklänges. Och det var allt en väldig tur att jag var ute! Jag visade henne nämligen vägen genom att tassa precis bakom hennes fötter, ända tills hon var framme.

Jag tror hon uppskattade det? 

18 kommentarer:

 1. Klart som tonfiskspad att hon uppskattade det.
  För annars hade hon säkert tassat fel!
  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som tonfiskspad? Det brukar ju vara helt klart, som vatten? Då så, vad skönt att veta att det jag gjorde blev uppskattat! *pustar ut*

   Radera
 2. Härligt med fler vårtecken. Jag tycker det var snällt av dig att hjälpa matte med att rätta till det hon slarvade med. Att du sen dessutom visade matte vägen genom att tassa runt fötterna på henne var ju jamarsnällt. Det borde hon väl uppskattat tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon brukar alltid behöva hjälp med kottarna, för hon är inte kott-estet! Jag ser genast hur de placeras på bästa sätt. Och du förstår, här finns sjuttisextonmiljoner kottar, så jag har att göra!

   Radera
 3. Oj, så många kottar! Vi har inte en endaste en på vårt område.
  Håller med Sippo angående vårtecken. Vi gör svanshonnör för varje nytt sådant. Idag hedrade vi att påskliljorna blommar på området.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inga kottar alls? Vad trist, tycker jag, medan matte blir väldigt avis. Hon är SÅ less på alla kottar som ramlar ner. Men blommar påskliljorna redan? Det var tidigt!

   Radera
  2. Japp! De blommar och stod på parad och hälsade oss välkomna ut i vårsolen! Ska be matte ta bild på dem i morgon.

   Radera
 4. Vet inte om hon upps-kattade det. För de är ju lite konstiga de där tvåbeningarna. När man gör sitt yttersta och bästa för att hjälpa till så blir man bara kallad för det där "i vägen" igen tycker jag.

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan ligga något i vad du jamar. Jag tyckte mig höra något sådant när jag hjälpte henne, men jag trodde nog att jag hörde fel?

   Radera
 5. Tror? Hur skulle hon annars kommit fram med tunnan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är vad jag också undrar? Jag har min uppgift som ledarkatt, och den tar jag mycket seriöst!

   Radera
 6. Mjausan så mångha kottar, **sjuttisextonmiljoner** det var väldigt, *Fniss*
  Jamar som Mozart och vincent, vi har oxå börjar få upp påskliljor på våran lilla tomt/uteplats, så nog har våren kommit här. Matte har börjat lite att bygga mer inuti våran rastgård, så det kommer bilder framöver på våran blogg om det.

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det ÄR många kottar, jag lovar! Har ni också påskliljor? Här har bara bladen kommit, några blommor syns inte än. Ska bli spännande att se er rastgård sen!

   Radera
 7. Mysigaste bloggen jag någonsin läst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, det var verkligen roligt att läsa! Vad kul att du hittade hit! Och hoppas att du har vägarna förbi fler gånger! :D

   Radera
 8. Mysigaste bloggen jag någonsin läst!

  SvaraRadera
 9. Vi får hoppas att din matte förstod att sätta värde på din Hjorttass-insats, men som Nea jamar är det tyvärr inte alltid tvåbeningarna förstår sitt eget bästa. Nåjam, nu är kottarna på plats i tunnan i alla fall. Bra jobbat av både matte och dig :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är många gånger hon inte förstått sitt eget bästa. Tur att jag gjort det! Ja, DE HÄR kottarna är i tunnan. Men det finns redan nya högar med kottar som väntar på att få plats där. Då ska jag hjälpa till igen!

   Radera