Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 6 mars 2012

Vad våren kan hitta på!

Ser ni vad skönt jag har det? Jag sitter på den lilla trappan utanför vedboden. Just nu har jag den som ett av mina favoritställen. Min grop under hasselbusken får vara utan mig ett tag. Kanske är det våren som gör att man blir litet annorlunda? Vill hitta på nya saker? 

Jag vet inte om jag törs erkänna det, men jag till och med lekte med en liten boll inne i mitt hus tidigare idag. Har jag väl aldrig gjort förut! Egentligen tycker jag ju att bollar är urtrista. Men så helt plötsligt, på eftermiddagen, hände något märkligt i kroppen, och tassarna började röra på sig, liksom av sig själva, och slå mot bollen. Och när tassarna jagade efter bollen, måste resten av kroppen förstås hänga med. Fast jag aldrig leker med bollar, verkligen inte. Vad våren kan hitta på!
Vår!

20 kommentarer:

 1. Åhh va stilig du är finis! Du ser absolut ut att trivas dära! Härligt! :D
  Va spännande att höra att du hittat något nytt att gilla..
  Här är det mest syster Bus som leker med bollar :)
  (jag leker med min myntacigarr jag)
  Nosbuffar och Gos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är sååå skönt där på trappan, solen är varm och det är skyddat mot vinden. Sedan vill jag påjama att INTE gillar bollar alls, det var bara något mystiskt som hände. En engångsföreteelse. Tror jag absolut!

   Radera
 2. Hm, det måste vara dessa vårkänslor som husse pratar om. Jag har själv gjort lite underliga saker, som att leka med skrammelmöss och sånt. Ytterst märkligt. Din plats vid vedboden ser verkligen härlig ut. *spinner*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skrammelmöss, ja, det är nog ungefär likvärdigt med den där bollen. Förstår verkligen inte vad som flög i mig, sådär brukar jag ju aldrig göra? Konstigt, hur kan våren göra så med oss?

   Radera
 3. Åh så härligt det ser ut där på trappan i solen !
  Åh blommande Krokusar då är det VÅR :)

  P.S Det går bra att fortsätta dua mig även om jag numera är en SUPERSTAR ;-)
  Matte har laddat upp med Snickers så det är ingen risk att jag blir Divig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog är det vår, även om det är aningen kyligt just nu där det inte är sol. Det var då för väl att jag inte måste börja titulera dig på något särskilt, vördnadsfullt sätt. Jag var litet orolig där ett tag...

   Radera
 4. Ohh, va bra, var lite orolig. Där fick jag förklaringen till det som hände mig. Råkade också ut för att tassarna slog efter en boll och en sån där mus och så måste resten följa efter.För leker gör inte jag heller, faktiskt, vad än matte säger.
  Du ser ut att ha det minst lika skönt som jag har på min balkong i solen. HurrJam för våren! Utom för att den får oss att göra konstiga saker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man KAN ju bli orolig att man råkat ut för någon allvarlig sjukdom när man får såna ryckningar. Nu är vi ju flera friska som drabbats av samma åkomma, så det är nog inte så farligt. Men jag förstår inte hur våren bär sig åt?

   Radera
 5. Märkliga beteenden våren ställer till med *skakar på morrisarna*
  Matte avundas era krokusar, våra sover under jorden fortfarande.
  Vi hade -9 inatt *hutter*

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, det är mer än mystiskt? Men jag är nog snart återställd.
   Uschjam, så kallt, men vi hade någon minusgrad, vi med. Då frös nog krokusarna om fötterna.

   Radera
 6. Lekte du med en boll??!!
  Då måste du varit uttråkad som jamars. Husse har gett bort alla bollar för att vi inte använde dem.
  Men att sitta där på den lilla trappen ser jamars skönt ut.
  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njam, det var just det jag inte var, det är det som är det märkliga. Det bara hände, det konstiga att jag helt plötsligt ville jaga bollen. Jag har heller aldrig lekt med bollar. Kanske ni också trillat dit om ni haft några kvar?

   Radera
 7. Vilken underbar vedbodstrappa du har! Där ligger Spanska trappan i Rom i lä.
  Vi är heller inte särskilt leksna av oss, men det måste vara våren, för nu plockar vi fram både det ena och det andra ur vår leksakskorg.
  Som det kan bli....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trappan är som gjord för en lagom stor katt! Tror aldrig jag skulle trivas så bra i Spanska trappan.
   Jahajam, ni också! MYCKET intressant att ta del av alla lekberättelser!

   Radera
 8. Ytterst märkligt, det därmed bollarna. Antar att det inte är farligt, men däremot verkar det vara vara något smittsamt. Flera kissar känner visst igen det där. Du ser ut att ha det jätteskönt där ute i solen! Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart du aldrig leker med bollar, det förstår ju alla. Men ibland måste man ju försöka förstå varför vissa i omgivningen beter sig som de gör och då kan man behöva göra ett bolltest. Det är ju egentligen inte samma sak som att LEKA med en boll?

   Radera
  2. AHAjam, helt plötsligt klarnar det. Att jag inte förstod detta tidigare?! Huvudet ville göra ett test, och tassarna utförde det! Jag HAR inte blivit knäpp! *svansdansar*

   Radera
  3. FINDUS, ISAK och RASMUS: Jag får svara här nere, för det händer inget när jag trycker på svara-knappen hos er :(
   Jo, jag är förvånad att så många gjort som jag. Men nu har ju Kattson fått mig att inse vad som hänt, och det känns befriande!

   Radera
 9. Jamars, visst är våren härlig, då man får tassa runt hur mycket som helst. Här tassar vi oxå runt så det bara *spricker i kroppen*

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Våren är bästa tiden, tror jag. Och sommaren, när det inte är för varmt. Så nu kan vi njuta läääänge!

   Radera