Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 9 mars 2012

Nio liv??
Tänk om det är så väl, att jag har nio liv! Då ska jag -i nästa- vara tuff, och inte låta några tjejer diktera villkoren i mitt liv. Nä, minsann, då ska jag bestämma var matskålen ska stå! I nåt liv ska jag också se till att kunna göra det där som jag inte riktigt minns vad det är, bara att jag tror jag går miste om något i det nuvarande livet?

Det är lätt drömma om ett annat liv. Ett, där man vågar saker, man inte törs nu. I det andra livet är man framåt och duktig, har en massa vänner och gör allt det där man borde, men inte orkar idag. 

Nu vill jag än en gång påjama, att detta är en klokbok för våra tvåbeningar. Vi katter är ju redan mästare på att göra det bästa av alla situationer, och leva just nu, utan dåliga samveten eller oro för framtiden. Men våra människor!?

Jag återkommer ständigt till detta, hur man måste passa på att leva just nu, i denna sekund. Att saker, man kanske tycker är litet vardagliga och trista att göra, kan vara det man saknar mest, om man inte kan utföra dem längre. Ibland tycker jag det är väldigt motigt att tassa ut på jobb, och försöker slippa undan i det längsta. Men tänk om jag inte behövdes där ute? Eller om ingen brydde sig om allt jag uträttar här inne med spinnterapi, magmassage och kärlekskurrande?

Jag lever mitt enda liv. Njuter av det jag får, och löser problemen när de dyker upp. Eftersom jag förmodligen inte kommer se röken av de andra åtta liven, måste jag göra det här livet så bra jag bara kan.

Önskar er alla, mina kompisar, och era människor en härlig helg! Det sägs att våren ska komma på allvar...Vi tassas igen på måndag!


22 kommentarer:

 1. Åhh finis, du har som alltid helt rätt och massa poänger. Tack för att du delar med dig av allt du vet och kan formulera det såå himla fint. Jag hoppas att dem tvåbeningarna som läser din blogg verkligen tar till sig det du jamar om och inte bara låtsas som om det vore fantasier.. För det är det rakt inte!

  Tänk om vi kunde byta syskon ;) du kunde få en brorsa och jag två systrar till.. Visst hade det varit lite intressant ändå *fniss*.

  Önskar dig också en gosig helg med massa gottigt och gos (Caturday imorgon). Nosgos och Mjölkisar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack! :) Ja, tänk, vilken idé! Skulle vara kul att ha en brorsa, tror jag. Nån som var litet mer lik mig. Piff och Puff är så jamarns annorlunda. *suckjam*

   Radera
 2. Jam så sant, tänk om de kunde leva här och nu våra tvåbeningar! Så klokt!Ta tass om er och ha en skön helg! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi måste hela tiden visa dem, och vara goda förebilder, så de förstår att utnyttja sina liv så bra de kan!

   Radera
 3. Bra jamat som vanligt.
  Ett bevis på det där med bara ett liv är ju Sigge. Inte har vi sett röken av honom sedan han tassade över regnbågsbron!
  Trevlig helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, det är nog bara att ställa in sig på ett enda liv. Jamet om nio liv är nog bara "hitte-på"!?

   Radera
 4. Det finns faktiskt en del kloka tvåbeningar. En av dem har sagt så här, berättar matte:
  "Tänk gärna på morgondagen, planera och förbered dig gärna noga för den. Men bekymra dig inte för den."
  Det är en kille som heter - eller hette, han har tyvärr gått över bron - Dale Carnegie, som skriver detta i boken "Sluta oroa dig, börja leva". En av mattes husbiblar :-)
  Ha en fin helg ni med!
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den boken har matte med, men det är hundrafemtitolv år sedan hon läste den. Men den var givande, säger hon. Numera lär hon sig allt hon kan av mig.

   Radera
 5. Som vanligt jamar du så klokt så klokt Gustav !
  En 2-bening som jamar klokt (enligt min matte) är Paulo Coelho bland annat har han skrivit detta : We need to take risks. We will only understand the miracle of life fully when we allow the unexpected to happen / Vi måste ta risker. Vi kommer bara att förstå livets mirakel om vi låter det oväntade hända.
  Jam måste då säga att man nästan kan tro att den karlen är en katt ;-)
  Trevlig helg på er oxå !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har hört att det finns visa tvåbeningar, och det som du tassar ner var mycket bra tänkt. Och om han nu inte ÄR en katt, måste han ha fått undervisning av en. Det är ju så klockrent katt-tänkt. "Att ta risker och låta det oväntade hända". Tassen på musen, alltså! PRECIS som vi lever!

   Radera
 6. Visst är det konstigt att så många tvåbeningar tror att livet är nåt som börjar längre fram i tiden? De planerar att göra en massa saker "sedan". Vi katter förstår ju att livet är det som pågår NU. Det är därför vi är så duktiga på att njuta av stunden. Hoppas du får en bra helg med många tillfällen att tänka ut nya klokheter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är så konstigt. Och så tänker de att "bara jag slapp det och det, DÅ skulle jag leva". Allt är inte roligt och allt är inte tråkigt. Men just nu tassar vi här tillsammans, och det är jamarns något att vara tacksam över och göra det bästa av.

   Radera
 7. Japps så är det! Precis så är det. Vi är här nu och nu finns bara nu så det är bara att göra det bästa av det.

  Kloka kloka Gustav. Puss på nosen!

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, puss på nosen...*blir litet röd*...tack så mycket Nea!

   Radera
 8. Du har så rätt så. Det är viktigt att leva det liv vi lever. Fast precis som du jamar, så gör ju vi katter det, men våra människor däremot... *suckar*
  Ha en jamarmysig helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, när vi nu får bara en chans, så att jama, så måste man man ju få till det så bra man kan.
   Och en jamarmysig helg önskar jag er också!

   Radera
 9. Du kommr med så kloka ord Gustav, såviblir stumma, *Fniss* Tänk om våra tvåbeningar kunde lära sig av oss att leva på det sätt som vi lever, då behöver man inte stressa sonm dom gör. Tror man mår bättre oxå, att leva som vi katter gör.

  Ha nu en jamars trevlig helg med din familj.

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stress ingår inte i att leva på ett bra sätt. Våra människor har så mycket tid, de är bara helt kassa på att fördela den på ett vettigt sätt! Och ha det fint ni med!

   Radera
 10. Tassen på muslingen, som vanligt. Göra det bästa av nuet måste väl vara en jamarbra målsättning? Ha en trevlig helg, ni också! Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att göra det sämsta av nuet är ju ingen vidare målsättning. Ändå verkar somliga göra så?

   Radera
 11. Så klok du är Gustav. Du vet hur en kissemiss ska leva för att må bra. Jamarns kloka fundeleringar och tankar.
  Nosgos på´re! ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, vi katter VET ju. Men det är katten så svårt att lära upp våra människor!

   Radera