Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 26 mars 2014

Där fick de nåt att fundera på


Det blev en annorlunda eftermiddag igår. Först försvann husse och matte en stund. När de kom tillbaka blev jag utkörd ur mitt växthus, trots att jag på alla sätt visade att jag ville vara kvar där. Husse påstod att det började bli så dåligt väder att han måste stänga?  Det är väl då som jag behöver växthuset som allra mest?

Nåjam, jag följde med in. Sen hände inget på en lång stund. Några timmar, eller så. Då började husse undra var jag var? Han är väl inne, trodde matte? Och så började de leta. Och leta. Och leta. Först på sängarna, soffan, i igloosarna, i gästrummet. Sedan under sängarna, under borden. Överallt. För säkerhets skull gick de runt några extra varv, ifall de missat nåt ställe?

Husse klädde på sig regnjacka och gick ut och kollade i vedboden. Tog en runda runt området, längs vägen och stranden. Var rädd att jag blivit påkörd, eller fastnat nånstans. För eftersom jag inte var inne, måste jag ju vara ute? Det började bli mörkt. Och nu var vädret riktigt, riktigt ruggigt, med regn och mycket hårda vindar. Sånt väder, som jag aldrig är ute i frivilligt. Matte ropade och ropade. Allt utan resultat.

Så hände det sig att det började det ryka in från braskaminen i den starka blåsten. Blev rätt rökigt i vardagsrummet. Då hade jag ingen lust att ligga kvar där längre. "Nämen!" utropade matte förvånat. Och lyfte upp mig. "Var kom han ifrån?" undrade husse. 

Inte ville jag berätta. Det är bra att ha en hemligt sovställe.

18 kommentarer:

 1. Du är allt en hejare på att hitta alldeles egna, mysiga gömställen. Sånt kan vara väldigt användbart. Tänk när de där luriga transportburarna kommer fram - då är det bra med ett hemligt ställe att uppsöka. Gissar att matte och husse blev hemskt försvånade och var nyfikna på vart du hade varit! Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. He-he, ja, de funderar fortfarande! Mitt vardagsrum är inte så stort, om jag så jamar, så det var ett riktigt lurigt ställe!

   Radera
 2. Smart med hemliga ställen! Låt dom leta *fniss*
  Bra att du kom fram till slut!

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det stack så otrevligt i nosen av röken. Och förresten hade de oroat sig nog...

   Radera
 3. Tänk vad dom fortfarande undrar var du varit någonstans.
  Det är såå roligt att gömma sig o ligga o lyssna hur dom springer runt o ropar
  och ju längre tiden går desto mer panik får dom i sina röster.
  Själv brukar jag gömma mig bakom gardinerna, men jag måste alltid se till att min stora svans är med mig annars blir jag hittad direkt.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. De fick faktiskt gå omkring och oroa sig ganska länge. Kanske liiiiite synd om husse som fick traska runt i det där hemska vädret? Men det var kul att se hur glada de blev av att få se mig! Man borde nog gömma sig oftare?

   Radera
 4. Där fick dom för att de slängde ut dig ur växthuset, hihi!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast jag undrar om de lärde sig något?? *tvivlar*

   Radera
 5. Vadjamarns, du låg väl inte inne *i* braskaminen??? *stora ögon*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske man skulle kunna tro...men den hade varit igång sen morgonen, och SÅ varmt vill inte ens jag ha det!

   Radera
 6. Visst är det skojsigt med egna gömställen! Här hemma har vi alla minst ett ställe som matte inte har en aning om vart det är. Ibland kan de gott få gå och leta ett tag innan man nonchalant kommer gående. *fnissjam*
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar inte gömma mig så här, så de är litet ovana vid det. Men det känns ju bra att vara saknad!

   Radera
 7. *Fniss* händer här hemma också, att matte ropar efter oss, klart man inte svarar, mjau
  Man vill ju ha ngt hemligt ställe att vara på ibland, mjau
  Tur att dom såg dig till sist iaf, tassarna upp.

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var förstås roligt att de blev så glada över att se mig! Och så fick jag litet blötmat också, så jag kanske ska göra om det?

   Radera
 8. Vad smart av dig att ha hemliga ställen! Vi måste nog också skaffa oss hemliga ställen, numera kan lille alla våra ställen. *funderar på braiga ställen...
  nosgos å gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. He-he, det trodde matte och husse också, att de kände till alla mina ställen! Nu vet de bättre! Får akta mig så jag får ha det här stället ifred!

   Radera
 9. Undrar om man skulle kunna tjäna nåt (godis, räkor, vitfisk) om man avslöjade nåt av sina gömställen? Nåt enda skulle man ju kunna berätta om, ifall det skulle löna sig, menar jag. Tycker annars ditt ställe var genialt. Jag förstår precis var du var.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är den enda som vet, och det får du, för du kommer ju inte avslöja nåt! Det verkar inte som jag behöver berätta var det var, för jag fick belöning ändå! De blev ju så glad över att se mig!

   Radera