Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 12 mars 2014

Bra, bättre, bästDet är ensamt i soffan utan husse. Jag ligger på samma ställe som jag brukar när han är hemma, bara litet längre ner. Inte alls lika mjukt, och framför allt inte lika mysigt. Men, som katt är man ju expert på att leva i nuet, så jag accepterar förstås att det är så här, och njuter av det jag har. 

En soffa i mitt egna hem är trots allt vida mycket bättre än många -alltför många- katter har det. Och rätt som det är ligger han ju i soffan igen, min husse. Nä, jag klagar inte ett dugg. Bara konstaterar att livet är fint, men ännu bättre när husse är hemma!

  

14 kommentarer:

 1. Vi har det ganska bra trots att vi oftast får nöja oss med halvfyllda matskålar. Men bättre med halvfylld än inte alls fylld. *nickar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, vi får ju aldrig svälta PÅ RIKTIGT, sådär som jag läst om att vissa får göra. Det måste man påminna sig om ibland.

   Radera
 2. Förstår att du saknar husse, men när han väl kommer hem igen så blir allt som vanligt.
  Det är nog det där med att vi vill att allt ska vara som vanligt som spökar för oss ibland.
  För vi lever ju lyxliv som har eget hem att sköta om och egna mattar o hussar som vi ska ta hand om.
  Tycker också så synd om alla dom som inte har det.
  Idag var jag med matte o husse i Båstad.
  Rätt som det var så blev jag så jamars rädd för matte skrek till att körsbärsträdet vid vägen ner till Rivieran hade börjat blomma lite.
  Som om det skulle vara intressant...

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst lever vi ett lyxliv, egentligen, det är bara att hålla med! Och visst är det obegripligt och hemskt att det finns så många katter som ingen bryr sig om?
   Det där körsbärsträdet tittar matte på varenda dag, för det brukar börja blomma tidigt. Hon får nog titta mer noga, för hon såg ingen blomma där idag? Men jag håller med, vem bryr sig om blommor?

   Radera
 3. Det är ändå bäst när alla är där de ska vara-hemma sen att vi har det bra ändå är liksom en annan sak..Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så, ni har ju precis fått hem er husse och kan skillnaden!

   Radera
 4. Klart att det är bäst när husse är där han ska vara - hemma. Men du vet ju att han kommer tillbaka och under tiden har du matte. Hon är toppen hon också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte skulle vara rätt perfekt OM hon bara kunde ligga i soffan + skaffa sig en mjukare mage!

   Radera
 5. Självklart är husse bästast, men en skön soffa kan vara riktigt bra vid brist på husse under tiden också. Vi såg igår att det var fel prioritering på maten hos er, ni får skicka hit er matte på kurs för de katterna som matte växte upp med lyckades lära henne precis den prioriteringen. Att torrisar är ett komplement till mjukmat. Du kan tro att småkillarna här är glada över det för mjukmat är det bästa dem vet. Själv äter jag bara torrisar, jag vill inte ens lukta eller smaka på mjukmat.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska GENAST tota ihop en kursansökan!
   Men tänk att ha en sån matte, och bara gilla torrisar? *litet brydd*

   Radera
 6. Visst har vi det bra även om våra 2-benta inte alltid behagar att vara där vi tycker dom ska vara :)
  Såg på FB att Kattfotens Katthem skulle hjälpa till med att omplacera 15 katter som annars skulle skjutits för att ägarna inte har råd att vare sig ta dom till veterinär eller att köpa mat till dom :(
  Man blir så jamarns ledsen när man läser sånt :(

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men så hemskt!!! Stackars, stackars katter! Kan bara hålla tassarna och hoppas att alla de femton ska hitta nya RIKTIGA människor!

   Radera
 7. Inget är så bra att det inte kan bli bättre. Men du har rätt, vi som bor i kärleksfulla, trygga hem har ändå knappast några större saker att beklaga oss över!
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, man kan tycka att det är svårt just då, men egentligen är det inte så mycket att jama om. När man tänker efter.

   Radera