Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 3 mars 2014

Sett både det och andra


Det är mars! Har hört att det är något särskilt med mars och katter? Antar att det är för att vintern ska ge sig av? Där jag bor har jag tack och lov inte sett till den på länge, men jag vet att det inte är så överallt. 

Jag kan rapportera att jag observerat årets första humla! Den surrade runt mitt huvud redan i torsdags, en riktig bamse. Kanske trodde den att det fanns nektar i mina öron?

En annan bra sak som hände i torsdags, var att husse dök upp här igen! Jag var förstås snabb att inviga min favoritplats, på hans mage. Nästan tvingade ner honom i soffan. Fast han protesterade inte särskilt mycket.

Annars har det varit en ganska lugn helg för min del, med en lagom blandning av inne- och utejobb. Tyvärr innebar utearbetet att matte hittade en fuling i min nacke, trots sprutet. Så nu måste jag passera säkerhetskontrollen innan jag får checka in i mina sängar på natten. Har inga särskilda synpunkter på det. Huvudsaken jag får sova hos husse och matte.  

 

16 kommentarer:

 1. Inte konstigt humlan surrade runt ditt söta huvud, 'hela du ser ju ut som god orange honung' hihi! Får man säga så till en hårt arbetande säkerhetskatt? Jo det får man nog!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm, bara för att det är du som jamar det, så.....;-)

   Radera
 2. Elände att fulingen hoppade på dig fast att du hade sprut på dig.
  Usch ja, när matte o husse läste detta började dom genast jama om att dom var tvungna att börja genomsöka mig också när jag varit ute o inspekterat omgivningarna.
  Så härligt för dig att din magkudde kommit hem igen.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läste att det kanske blir väldigt många såna där otäckingar i sommar. Uschjam! Matte brukar köpa något som får hänga i mitt halsband, det verkar hjälpa. Fast mot somliga fulingar hjälper bara pincetten.
   Jag njuter av magkudden, och tar chansen så ofta jag kan!

   Radera
 3. Va, är humlorna redan ute och surrar? *stora ögon* Då måste det väl vara vår på gång.
  Kan förresten se framför mig hur du leder husse till soffan och sedan intar din rättmätiga plats. Hihi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, men jag undrar vad den ska leva av? Nektaren i krokusarna räcker nog inte så länge? Hoppas att resten har vett att hålla sig inne ett tag till.
   Om jag fick bestämma skulle husse inta sängläge mest hela tiden, men det verkar rätt omöjligt att få till...

   Radera
  2. Förresten, mina kattentater hos dig bara försvinner! Jag skriver och skickar, och jag får inget felmeddelande, men de verkar inte gå fram heller. Bara så du vet!

   Radera
  3. Jag ska genast undersöka saken. Detta har högsta prioritet hos mig, för annars biter Sippo mig i öronen.
   -Husse

   Radera
 4. Jag tror att husse var väldigt glad över att bli nertvingad på soffan så han fick ordentlig tassmassage igen. Han har säkert längtat efter det. Nu mår han nog bra. Tänk om han kunde må så bra att han inte gav sig iväg till norra landet igen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm, jag undrar just hur glad han blir, för han utstöter så underliga ljud när jag utför massagen? Dessutom brukar han flytta på mig, så jag vet inte vad jag ska tro? Men jag fortsätter oförtröttligt, naturligtvis!
   Det där sista vore ju en önskedröm, men på söndag är det slut på fröjden. Men till dess njuter jag hundraprocentigt!

   Radera
 5. Tänk en humla, då måste ju våren vara hos dig! Äcklisarna vill vi ju gärna vara utan! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, nog är det vår! Idag var växthuset öppet igen, och det uppskattar jag nog mer än humlor! Jamarns surrande är det på dem!

   Radera
 6. Humlor som är så skojsiga! Matte gillar också humlor, hon tycker de är så söta och lurviga. Härligt att ha husse och mjukmagen hemma igen, men de där äcklisarna kunde gott hålla sig borta för alltid.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min matte gillar också humlor. Själv är jag måttligt intresserad av allt som flyger omkring. Piff och Puff jagar flugor, mygg och annat, men det gör inte jag. Är inte ätbara, enligt min mening.
   Håller helt med om att äcklisarna borde tillintetgöras för gott!

   Radera
 7. Vi jamar med Sven, det var säkert din vackra färg som lockade till sig humlan. En ny innebörd av uttrycket "vill man vara fin får man lida pin" :-) Trist med fulingen, hoppas sprutet funkar bättre i fortsättningen.
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var väl litet yrvaken? Synd om den som inte fick någon mat, det vet man ju hur det känns...
   Sprutet funkar bara sådär, det vet jag sen förr. Blir nog en medaljong som komplement snart.

   Radera