Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 18 mars 2014

Här är jag igen!


Någon som saknade mig igår? Jag saknade i alla fall möjligheten att kunna jama det senaste. Min dator bestämde sig för att lägga av i lördags, och eftersom den var gammal och trött har den fått pension. Igår kväll fick jag en ny och fräsch, så nu hoppas jag allt ska fungera igen!

Ni flög väl inte iväg i blåsten i helgen? Nä, ni var väl kloka  nog att hålla er inne, precis som jag. Hörde hur det ven och smällde där ute, så jag hade ingen brådska alls upp i lördags morse. Tog en rejäl sovmorgon med matte för en gång skull.
 
Tyvärr hade blåsten inte blåst ifrån sig ordentligt, utan det fanns mer sparat till på söndag och måndag. Även då blev växthuset min räddning. Jag riktigt pressade mig in genom dörren när matte öppnade, rädd att inte få komma in. Och gissa vem som blev sur över att tvingas ut på eftermiddagen, när matte skulle åka för att köpa den nya datorn? Fyjam, att tvingas ut i kallblåsten direkt från den sköna sömnen där inne i värmen!

Nu sitter jag här i mattes knä och supportar henne när hon försöker lära sig det nya programmet i datorn. Ni vet väl alla hur våra människor beter sig när de är dummare än datorn? Eller är det datorn som är dummare än människorna? Hur som helst, blir det en hel del suckar och konstiga ord?
16 kommentarer:

 1. Saknade dig igår Gustav och dina iakttagelser som du jamar om.
  Usch ja, vad det ven runt knuten, jag sov hela natten hos matte o tryckte mig mot henne när det var som värst.
  Så roligt med ny dator, speciellt när allt ska över från den gamla till den nya.
  Då får man höra många konstiga ord som du skriver.
  Men matte sa till husse (när vi skaffade den nya datorn förra året) att det är inte datorn som är dum utan den som sitter framför den.
  Husse höll inte med.
  Tur att du har ditt växthus nu för det är inte roligt att vara ute.

  Ozzy

  SvaraRadera
 2. Vad tur att någon saknade mig, annars är det ju inte så stor idé att tassa ner något här!
  Den här datorns program Windows 8 får matte att sucka rejält, och jag är nog böjd att hålla med din matte. Programmet är säkert jamarsmart, men matte???

  SvaraRadera
 3. Dessa tvåbeningar! Märks ju att DU lärde dig datorn på två röda sekunder!
  Vi saknade dig massor igår, tur att du förvarnade om ev datorstrul annars hade vi blivit jamaroroliga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan ärligt jama att jag inte hade några som helst problem med den nya datorn!! Såg absolut ingen skillnad! Och bra att ni saknade mig! :-)

   Radera
 4. Klart vi saknade dig igår. Det hör till dagsrutinerna att läsa Gustavs blogg måndag t o m fredag! Blev lite oroliga, men idag känns allt bra igen. Tur att matte har din dataexpertis att tillgå när hon ska lära sig den ny datorn. Det här inlägget gick ju galant, så jag förstod att du låg i knäet och supportade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst, några uppmuntrande jam då och då, tillsammans litet buffande gör susen när det gäller inlärning! Verkligen tur för matte att vädret inte är något vidare, så jag har tid att vara inne!

   Radera
 5. Trevligt att du är tillbaka i bloggosfären. Dessa datorer som plötsligt pensionerar sig!! Matte har en pensionsfärdig också.
  Höll mig inne, efter misstaget att gå ut en sväng. Såg trevligare ut än det var. Matte sa att jag så urblåst ut*bah*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte fick åtminstone en förvarning om pensioneringen, det var ju snällt! Var rädd att alla mina bilder skulle bli inlåsta, men de klarade sig. *pustar ut*

   Radera
 6. Vi saknade dig också,men sedan hörde vi ju om datorproblemen. Vädret verkar inte ha varit något vidare någonstans i helgen. Här fick vi lite snö och det blåste som sjuttsingen. Vi hade gärna tassar in ett växthus som ditt då. Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. SNÖ??? Men uschjam så förfärligt! Ska väl vara tacksam att det bara blåste här i så fall! Husse har också berättat om massor av snö, fast jag trodde han skojade?

   Radera
 7. Skönt att du är tillbaka! Vädret har sannerligen varit trist, här har vi till och med fått lite vitt och det vill vi inte ha. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vitt hos er med? Nä, det vill man VERKLIGEN inte ha! *stampar bestämt*

   Radera
 8. Saknade dig? Gillar katter muslingar?
  Här blåste det också som förjamat i helgen och det trillade ner en massa vitt här också. Det mesta försvann igår men de har hotat med mer vitt i morgon och på torsdag.
  Hoppas matte klurar ut allt med nya datorn, jag vet hur kinkiga de kan bli om det inte fungerar som de vill.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :-D
   Det verkar ha blåst överallt. Burr!
   Massor av konstiga ljud har kommit från matte, det verkar vara en del som inte uppför sig som hon tycker de ska? Men hon lugnar sig nog snart.

   Radera
 9. Men jam! Blev du utkörd när matte skulle åka och köpa nya datorn? Det var det värsta. *chockad*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, du kan inte tro vad förargad jag var! Försökte göra mig tung så hon inte skulle orka lyfta mig, men vem har en chans?? :(

   Radera