Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 19 mars 2014

Hur klarar man sig utan katt?Har ni tänkt på vad många olika Viktiga Uppgifter vi katter
Mycket Viktig Katt!
dagligen ska utföra? Även den som har sitt arbetsområde förlagt inomhus, har ju många och varierande uppdrag. Viktigast är nog det som terapeut. Att låta människorna få ge utlopp för sina känslor och tankar. Ledsna, glada, arga, lyckliga. Vi stöttar och uppmuntrar i alla lägen. Drar oss inte undan, vad de än berättar.


Sen har vi rollen som KT. (Kattlig tränare, för er som inte är så insatta.) Alla människor mår bra av en sån. Nån som ser till att få upp dem ur soffor och fåtöljer. Där använder vi olika tekniker. Inbjuder dem till boll- och muskast, springa med vippa och andra rörelsebefrämjande aktiviteter. 

Somliga måste ta på sig rollen som väckarklocka. Det måste jag själv allt som oftast. Mina människor glömmer ibland ställa klockan, särskilt på  helgerna. Går inte an! Man ska kliva upp samma tid varje dag! 

Som utekatt har jag naturligtvis en mängd olika arbetsuppgifter. Tillsyn och bevakning hör till de viktigaste. Och så är jag kundmottagare på kontoret, ett speciellt och udda jobb.

Man frågar sig, hur kan människor utan katt organisera sina liv? 12 kommentarer:

 1. Vilken bra fråga! Det går ju inte att leva utan en katt, det vet de som prövat båda delarna!
  Matte längtar alltid efter att komma hem å pussa på oss, sån't man får finna sig i!
  Är du kundmottagare också, vad gör du som sådan???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte heller man kan leva nåt bra liv utan katt! Det faller liksom på sin egen orimlighet!
   Som kundmottagare tar jag emot kunder som kommer till kontoret. Oftast redan ute på farstubron. Buffar på dem och får dem att känna sig välkomna till mig. Mycket uppskattat av alla som kommer!

   Radera
 2. Det enkla svaret på frågan sist i din blogg är - det kan dom inte! Du kan ju bara se hur det skulle gå hos dig. Vem skulle ta emot kunderna? Vem skulle massera husses mage? Vem skulle ordna med trivseln i växthuset, för att bara ställa några frågor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egentligen trodde jag nog det också, eftersom jag har svårt att se hur det skulle gå till? Men det är ju alltid intressant att ta del av synpunkter!

   Radera
 3. Husse säger ofta att han aldrig skulle klara sig utan oss katter. Han är speciellt tacksam för att jag valt att stanna kvar hos honom i alla år och ge uppmuntrande tips och råd. En nosbuff kan ju säga så mycket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Din husse är med andra jam väldigt klok som inser detta! Och vilken tur för honom att ha haft tillgång till din speciella begåvning så länge!

   Radera
 4. Du har helt rätt i att dom aldrig skulle klara sig utan oss.
  Du verkar ha väldigt mycket mer arbetsuppgifter än vad jag har.
  Bara detta att ta emot kunder, det kräver mycket social kattkompetens.
  Idag var det min tur att höra konstiga ord.
  Husse satte upp en ny takfläkt i sovrummet o jag hjälpte till med att hålla ordning på alla skruvar.

  "A home without a cat is just a house"
  brukar matte o husse säga.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag vet att jag har litet mer ansvar än vanligt här, men det passar min personlighet bra. Piff och Puff är totalt värdelösa som kundmottagare.
   Jaså, det hördes konstiga ord idag? Det har minsann låtit litet skumt här också, matte verkar inte helt tillfreds med det nya programmet.
   Och jag injamar i det där sista!

   Radera
 5. Det där har vi funderat på också. Matte brukar säga att hon aldrig vill vara utan oss, men sanningen är att det skulle sluta i fullständig kattastrof tror vi. Jam menar, vi är 3 st som försöker hålla rätt på henne men ändå vimsar hon till det ordentligt ibland.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis som här då! De katter som är ensamma om ansvaret måste ha det jobbigt!

   Radera
 6. En sådan tjusig, röd och viktig katt på bilden! Xantippa

  SvaraRadera