Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 10 april 2012

Hur tar man sig ut?

Hej på er igen! Vilken tur att det blev påsk, så ni slapp läsa mina klagojam varenda dag! Jag har varit ganska irriterad på allt som tvingats i mig. Plus att jag saknat riktig mat. Och dessutom inte fått tassa ut. Inte konstigt det har blivit litet gruff ibland. Då menar jag med de inneboende kattorna, förstås. De är ju lättstötta. Minsta pyttelilla utfall från mig resulterar ständigt i samma massiva duo-attack, följt av en längre tids bevakning från deras sida. Inte kul att sitta tryckt under ett bord sjutton timmar ungefär.

En sak har i alla fall inneburit en liten guldkant på mina i övrigt trista dagar. Jag har kommit på hur man går igenom kattluckan till altanen! Har inte brytt mig om den förut, fast jag ibland sett hur Piff tassat ut där. Jag har föredragit mina ytterdörrar ut till den riktiga friheten. Nu var ju läget ett helt annat, och sedan matte demonstrerat lucköppnande en gång, var det bara att tassa på. 

Det första jag gjorde var att undersöka det viktigaste. Hur tar man sig ut igenom nätet? Kollade noga både lågt, högt och mittemellan. Har hittills inte kommit på hur, så tips mottages tacksamt. 

För övrigt tvingade matte i mig den sista medicinen igår, men dietmaten ska jag fortsätta med ett tag till. Jag ger gärna den mer än gärna till Piff och Puff, som tycker den är smarrig värre. Fast jag kan äta litet, ifall matte häller sås från riktig mat över dietmaten. Och igår började jag faktiskt känna mig hungrig igen. Det var nog tur, för matte hotade med att ringa sjukhuset igen om jag inte började äta. Man kan bli hungrig för mindre!

24 kommentarer:

 1. Jag känner ända bort till mig hur du lider av fångenskap och dålig kost. Jag kan inte annat än att jama medlidande till dig. *tröstbuffar*
  Angående rymning genom nät, så anser jag mig vara något av en speciallist. Jag har ju rymt sjuttifemton gånger från vår egen uteplats. Jag rekommenderar att du känner ordentligt längs kanterna där nätet sitter. Ta i ordentligt med båda tassarna och ruska som bara den. Har du tur, så går det upp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Jag får nog kolla ytterligare en gång där. Och jag får nog ruska som bara den, för nätet är virat och fastsatt runt brädor som det ligger stora stenar på. Det gäller bara att komma på tekniken...

   Radera
 2. Elakt med såna hot! Här gav de upp ringde vetten som sa, bättre lite vanlig mat än inget. Så jag vann.Då när jag var sjuk.
  Turligt nog låter du mera som vanligt så jag antar att du piggnat på dig av medulinerna,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, själv anser jag att jag är fullt återställd och absolut i form för att tassa ut igen. Håller just på med operation övertalning för att övertyga matte om detsamma!

   Radera
 3. Bra att du lärde dig hur du kommer igenom luckan!
  Altanen är väl bättre än bara att sitta inne och titta ut.
  Här är det lucka på de två dörrarna som finns inne.
  Till badrummet och lådan, sen till sovrummet och luckan under sängen ut till rastgården.
  Så vi har luckvana med de tre som vi har, om man säger så... ;-)

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju inte så svårt, när jag väl kom på knepet. Har suttit rätt många gånger och tittat ut genom luckan, för den är ju genomskinlig. Och visst, altanen duger väl som nödåtgärd. Man kan ju känna litet dofter i nosen. Och se alla fjäderkotletterna bättre. Även om inte så bra som jag skulle vilja.

   Radera
 4. Man får gnälla hur mycket man vill när man är sjuk, det hör liksom till.
  Schyst att det ordnade sig med luckan för jag har inga tips att bidra med.
  Undrar om inte Piff och Puff retas med dig och låtsas att dietmaten är god.
  Fortsätt att krya på dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. FÅR man gnälla? Vad skönt! Det ska jag minsann jama till matte! Ibland har hon låtit litet konstig när jag klagat särskilt ihärdigt ett tag.
   Skulle inte förvåna mig om de retas, och de gör det väldigt bra. KASTAR sig över min mat. De behöver ju inte överdriva!

   Radera
 5. Du tror inte att du skulle kunna få över favoritgrannen på din sida? Han borde ju kunna hjälpa dig genom att t ex komma på besök och stänga ytterdörren LITE LÅNGSAMT, om du förstår hur jag menar??? Nåjam, det är nog bäst att du äter det du får så länge. Ibland måste vi spela lite teater för våra tvåbeningar. De är ju så väldigt pigga på att ringa den där vettisen. Undrar om de får nån provision från dem?

  SvaraRadera
 6. Det värsta är att matte är så ful att hon stänger en extra dörr, just för att förhindra utförandet av ditt fina tips. Annars hade det varit helt genomförbart.
  Skulle inte förvåna mig om de får provision. Nåt skumt är det.

  SvaraRadera
 7. När Magou blev jättesjuk i vintras så blev det I/D här också, vilket fick både frisk Bezzie och sjuk Magou att fundera på svältdöden. MEN - efter ett tag fick vi byta till D/D från samma leverantör. Och se, det går ner utan mankemang. Det som är så bra med D/D är att den är ännu mildare mot magen, rejälare bitar att tugga på (är man van vid MaineCoon foder så är man) och tillverkad av smaskiga hjortar (och gröna ärtor) Däremot vägrar vi röra mjukmaten av samma märke - men vad gör det när det finns kokt fisk.....
  Piggna nu på dig och njut av verandan - solen kommer åt där också! Och sedan väntar ju din alldeles egen tall!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så intressant, tack för den infon! Och håller helt med om mjukmaten, den är oätlig! Det är bara Puff som slafsar i sig den, men hon verkar vara utan smaksinne.
   Jo, jag är rätt mycket på verandan, men solen, den får nog komma fram ur sitt gömställe först. Idag har det regnat hela dagen.

   Radera
 8. Det är ju jobbigt när man inte får röra sig som man vill också tjejerna då..Förstår om du är lite irriterad. Innätat det har vi också och har inte kommit fram till någon lösning på hur man tar sig ut.. Skönt att du har börjat äta lite ordentligt.nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni har inte heller kommit på hur man öppnar nät? Ändå är ni två som kan samarbeta. Då är det nog rätt kört för min del.

   Radera
 9. *Fniss* här är vi 2 som har lite problem ed att öppna det grindar, mjau
  Kan jamars ta ett exempel. Vi har ju kattlådor med lucka på och det är bara jag/ Tarzan och Sessan som förstår sig på hur man öpnar luckan, men det gör inte Mimmi och chicko, dom står bara där och funderar hur man öppnar luckan, så vi har inte heller så bra tips på hur man öppnar luckor eller nät. Bra att du försöker äta lite iaf så du slipper åka tillbaka till vettisen, mjau

  Tasskram på dig kompis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj då, kattlådeluckan har jag kunna öppna länge. Ändå brukar matte ha locket uppe när jag är lådberoende, för jag tycker det är rätt trångt där inne för en fullvuxen katt.
   Det verkar som ingen knäckt nätgåtan. Jag får väl klura vidare.

   Radera
 10. Mjausan Gustav, vi är lite vimsiga :(
  Jag Tarzan fyller kattiljoner år den 12,
  så om du kan och har tid så är du inbjuden till oss då.
  Ta med ngt godis *Fniss*

  Tasskram

  SvaraRadera
 11. Kattiljoner år? Det låter mycket! Matte har sagt att jag nog ska få tassa ut i morgon, och det passar ju bra! Klart jag kommer! Jag tar med det jag får tag på här ute, det blir säkert något!

  SvaraRadera
 12. Är så glad att det tassar framåt med aptit och allmäntillstånd, men förstår att gläjden i viss mån grumlas av matrestriktioner och påtvingat innetassande. Sedan kunde man ju önska lite mer empkatti från vissa damer men det är väl att hoppas på för mycket...
  Måtte allt snart vara tillbaka i sina vanliga tass. Med andra jam - hoppas du blir frisk fort som katten!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 13. Nä, inte bryr sig tjejerna om att det varit synd om mig, inte ett skvatt. Jag väntar och längtar tills att matte ska öppna frihetsdörren. Har fått prova liitet vanlig mat idag. Hoppas matte snart kan mäta upp anständiga portioner igen.
  Och tack, tack!

  SvaraRadera
 14. Jag har tyvärr ingen tilgång till vare sig kattlucka eller innätad altan så jag kan dessvärre inte ge dig några bra tips :(
  Låter skönt att du är på bättringsvägen !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har börjat inse att det kan bli en tuff uppgift att överlista nätet. Men nu hoppas jag på riktig utetassning i morgon, så jag låter nog problemet vara olöst så länge. Men tack i alla fall!

   Radera
 15. Kan du inte lura Piff och Puff att G N A G A sig genom gallret? Tur att du börjat äta. Hoppas att du får äta god mat snart igen!!! Hua för dietmat!! blääääh!
  nosgos å gottig matt
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Puff, den fegisen, vågar knappt sig ut på altanen. Ingen hjälp där, alltså. Piff är väl inte mycket att hoppas på heller, hon har ju varit på altanen jättelänge utan att försöka ta sig ut. Inte mycket glädje man har av dom. Knappt någon, om jag tänker efter.
   Börjar faktiskt gilla torrisarna. Eller...accepterar kanske är ett bättre jam...

   Radera