Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 25 april 2012

Bara en tidsfråga

Av någon totalt obegriplig anledning får jag aldrig utforska det mest intressanta och spännande utrymmet i mitt hus. Eller, rättare jamat, under huset. Källaren. Det mest spännande där är öppningarna, som man kan hoppa in igenom. Där kan man undersöka det som inte är källare,  bara en massa sand med eggande dofter. Utrymmen, som verkar anpassade i höjd för just en katts inspektioner. Men det är helt tji. Åtminstone när det gäller matte.

När matte går ner i källaren och lämnat dörren öppen, vågar jag helt enkelt inte tassa ner. "Stanna där, Gustav", har hon sagt med sträng röst så många gånger, att jag snällt blivit sittande utanför och väntat. Sen har jag fått jättemycket beröm när hon kommit tillbaka. Men med husse....

Härom dagen var husse nere i källaren. Jag vet ju vad som gäller när matte är där nere. Men gäller detsamma när husse är där? Nä, inte vad jag känner till? 

Det blev ett väldans liv på husse när jag påbörjade min kontroll där nere. Det gällde att sno sig på, om jag skulle få något gjort. Med blixtens fart ilade jag runt bland allt, och försökte nosa så gott jag hann. Tyvärr nådde jag inte det mest lockande stället, krypgrunden under huset, innan husse lyfte ut mig därifrån.  Men det är förstås bara en tidsfråga innan jag lyckas med det också.


Det gäller bara att överlista husse.
20 kommentarer:

 1. Man kan ju inte säkert veta, ifall samma regler gäller vid hussebesök i källaren som vid mattebesök. Tyckte du gjorde helt rätt som gjorde en snabbundersökning, om inte annat bara för att få en snabb orientering. Du ska se att de spännande skrymslena hinns med en annan gång. Men det är väl inte så att man kan bli inlåst i er källare? Var försiktig i så fall! Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man måste ju prova för att få veta vilka regler som gäller. Även om jag måste erkänna att jag gjort testet några gånger tidigare, med samma resultat. Tyvärr kan man nog bli instängd där, men jag räknar med att bli saknad i så fall. Jag brukar aldrig vara borta mer än några timmar. Och under tiden hinner jag undersöka allt i lugn och ro,

   Radera
 2. Så förargligt att du bara nästan hann undersöka den intressanta källaren. Har husse inte uttryckligen sagt att du inte får gå ner där när han går ner, så är det naturligtvis fritt fram. Jag tolkar det som om han fortfarande inte SAGT nåt om att du inte får gå ner där är det fritt fram, även om det faktum att han lyfte bort dig skulle kunna tolkas som om det var nåt åt det hållet han menade. Men uttrycker han sig så luddigt får han stå sitt kast. Bättre lycka nästa gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så med husse, att han säger (högt) åt mig att GÅ UT när jag väl är där nere. Men han har inte sagt åt mig att inte komma in. Jag tolkar det som att jag åtminstone kan tassa över tröskeln och se mig omkring litet. Men du har rätt i att förhållningsreglerna är luddiga. Man är väl dum om man inte tolkar dem till sin egen fördel?

   Radera
 3. Smart drag att testa när husse och inte matte gick ner i källaren. :) Hur ska en säkerhetskatt kunna sköta sitt jobb om man inte får undersöka ALLA skrymslen och vrår, även de som finns under huset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det! Vem vet som döljer sig i det där utrymmet? Inte vet varken matte eller husse i alla fall!

   Radera
 4. Regla oss hit och regla oss dit! Regler är mänskliga påfund och bör givetvis nonchaleras! Är det inte ditt hus, kanske? Så klart att du måste hålla koll på allt!!
  nosgos å gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har ni rätt i! Jag måste nog markera detta faktum bättre, att huset faktiskt är mitt. Den enda regeln som ska följas är att mat alltid ska finnas i matskålen. Att inte få utforska vilka områden man vill är bara dumheter.

   Radera
 5. Aj, jamarns, jag skrattar pälsen av mig. Vi ser framför oss hur du ivrigt nosar runt på golvet med en stressad husse hängande i svanstippen. Ibland är det då verkligen inte lätt att var inspektörskatt. Så måste jag säga att jag är imponerad av att du gör som matte säger och stannar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är VÄLDIGT irriterande, kan jag jama, att ha honom hängande sig där nere. Jag tycker att han kan sköta sina sysslor, så sköter jag mina.
   Jag är väl dum som sitter kvar där när matte är i källaren, men det har blivit så. Fast jag har ju inte lovat att det är för alltid!

   Radera
 6. Hoppas verkligen att du får tillfälle till fler undersökningar med husse.Man vill ju faktiskt undersöka allt på sina ägor.Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är klart att det kommer fler tillfällen, det är jag helt övertygad om. Sommaren är lång...

   Radera
 7. *Fniss* Du kanske ska ta på dig ngt så inte matte märker att det är du, när du ska tassa ner i källaren och kolla runt, för jamars, du bor ju där du oxå, liksom dina tvåbeningar.
  Du måste lura matte vid ngt tillfälle, *Fniss*

  Tass Tass


  Ps
  På Fredag har matte sagt att vi får tassa in till våra kattvänner sent på kvällen,
  för matte och lillmatte ska på begravning på fredag, så det kommer att bli sent då.
  Ds

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm, undrar just vad jag ska ta på mig? Tål att fundera på. Tror det blir svårt att lura matte, men husse finns en chans.
   Sorgligt att gå på begravning. Det är ju inte alltid man orkar eller behöver tassa runt, så ta det lugnt.

   Radera
 8. Men fy så förargligt att du inte hann med att undersöka det mest spännande där nere i källaren :(
  Håller klorna i kors på att det kommer fler tillfällen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är klart att nån gång kommer någon glömma stänga källardörren och gå därifrån. Det är vad jag hoppas på, för det är litet knepigt att ta sig till de där luckorna. Man måste först hoppa upp på hyllor, för att sedan komma vidare. Hittills har jag inte kommit längre än till golvet. Men det SKA bli!

   Radera
 9. nej, nej, nej och åter nej!! det där är farliga saker för en katt säjer vår människa. Katter kan bli instängda där och det är INTE bra...du måste lova mej att du inte kryper in under där... *orolig* Zaga. Även om vissa saker är spännande så in i morrhåren så är det bättre att låta bli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nädå det är ingen fara att jag blir instängd, för nog skulle mina människor sakna mig rätt fort. Och det är öppet överallt där under. Men det är litet bökigt för tvåbeningar att krypa där, även om det går.
   Tyvärr tror jag det blir svårt att lura husse, men jag kan nog inte lova att jag inte skulle försöka om jag fick chansen. Men du är snäll som bryr dig!

   Radera
 10. Hmjam, husse har uppenbarligen inte lika bra källarkoll som matte. Och det har både för- och nackdelar: Fördel: Du får äntligen göra en ordentlig undersökning av detta spinnande utrymme. Nackdel: Du kan bli inlåst. För om husse har sämre koll kan det också innebära att han glömmer kolla DIG...
  Slutsats: Det är viktigt att DU har extra koll på husse när du utnyttjar hans brist på koll :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skulle vara om jag lyckas smita in obemärkt. Men jag känner mig trygg med att de skulle sakna mig snart, för jag är aldrig borta länge. Instängd vill jag verkligen inte bli. Det är nog bäst att hålla litet koll på husse, som du jamar!

   Radera