Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 17 april 2012

En liten fågel på marken

Ibland händer det oväntade saker. Som när jag helt plötsligt fick se Piff kommande springande över gården. Såsom varande säkerhetsansvarig för den aktuella arean reagerade jag blixtsnabbt. Först och främst för att fastslå den flyendes identitet. Det dög inte att vara nästan säker. I så allvarliga incidenter måste all bevisning vara hundraprocentig. Hann precis konstatera att mitt första antagande varit korrekt, innan Piff försvann in under vedboden. Vände mig frågande om till matte. Piff fick väl inte vara här? Då förklarade hon vad som hänt.


En liten fågel hade flugit in i en av mina fönsterrutor, och satt helt stilla på marken där nedanför. I min enfald trodde jag först att hon därför skyndat sig ut för att visa mig dit. Jag kunde gärna tagit tass om den. Av någon anledning jag inte förstår, var det precis tvärtom. Hon rusade ut för att hämta in mig, och hade i hastigheten inte stängt den extra dörr som brukar stängas för att Piff inte ska smita ut.


Jahajam. Mer hann jag inte höra, förrän jag var inburen i huset. Matte gick ut igen och vaktade utanför vedboden. Jag satt där inne och väntade och väntade. Till slut kom matte tillbaka. Hon berättade att fågeln flugit iväg nu. Så nu väntade vi bara på Piffs återkomst. Strax efteråt satt hon på trappräcket, och hoppade snällt in igen när matte öppnade dörren. Och jag fick äntligen tassa ut. Allt var som vanligt igen.


Fast jag förstår fortfarande inte varför hon hade så bråttom med att få in mig?

18 kommentarer:

 1. kanske för att du annars skulle låta dej väl smaka av en liten lagom mörad fjäderkotlett??

  SvaraRadera
 2. Märkliga saker som händer hos dig. Det vettigaste borde väl egentligen varit att låta dig sköta ditt jobb som säkerhetskatt. Fast vi kan inte låta bli att skratta lite åt hur det måste sett ut när allt hände.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du som själv är säkerhetsansvarig fattar hur jag kände det! Jag blev väldigt förvirrad!!

   Radera
 3. Kan det vara så illa att hon missunnade mig litet go'fika??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland blir det konstigt med kommentarerna "Kan det vara så illa....svarade jag Trollungarna, men det hamnade nedanför Sippo?

   Radera
 4. Där gick du nog miste om en god fjäderkottlet :(

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Synd att matte upptäckte den felnavigerande fjäderkotletten före du gjorde det... :) Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var ju ute på andra sidan och hörde inte hur det bångade i rutan. Tyvärr, tyvärr!

   Radera
 6. Men jama om förvirring! Fjäderkotlett in i fönstret, Piff utomhus och den enda som kan reda ut situationen BÄRS IN? Hur tänkte matte?

  SvaraRadera
 7. Jam undrar också = Hur tänkte er matte här ??!!

  P.S Du Gustav det var 620 katter per/dag på den där kattutställningen som jag var på nere i Malmö :)

  SvaraRadera
 8. Men va, SÅ många?? Det var det värstaste! Och ändå fick du ett fint pris i den konkurrensen! *svanshonnör*

  SvaraRadera
 9. MEN Gustav då, kunde din matte inte låta dig få den däringa fjäderkotletten, HMPF
  Undrar oxå hur hon tänkte där, *Funderar*
  Att dom alltid ska lägga sig i.

  Har du fått ngt vitt hos dig, Mjau
  Här har vi sett det vita igen, : (
  Undrar när den där gula bollen där uppe har tänkt komma och stanna??

  Tas Tass'

  SvaraRadera
 10. Något vitt???? Vad är det för hemsk fråga? Det vill jag bestämt inte ha! Nä, inte minsta vitt har det kommit hos mig. Stackars er!!!

  SvaraRadera
 11. Lustigt så olika man kan vara: Fjäderkotletten tyckte nog att matte gjorde dagens hjälteinsats som bar in dig. Medan du inte alls uppsKATTade hennes ingripande.
  Nåjam, du gick miste om en god middag men kan i gengäld kräva kompensation av matte i form av - mjau, i den form du känner för, helt enkelt :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är möjligt att kotletten blev glad, men det är ju trots allt JAG som ingår i familjen här, och borde prioriteras. Men du har rätt, jag har en måltid tillgodo där. Måste komma ihåg det!

   Radera