Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 26 april 2012

Inställd vårpremiär

Det är inte som vanligt runt mitt hus i år. Alla restauranger som serverat kanin har stängt! Jag har letat överallt, för att kolla om de möjligen flyttat lokalerna, men det finns inga nyöppnade heller? Det känns verkligen tråkigt, för just kaninpremiären var något av vårens höjdpunkt.

Matte säger att det har varit något som heter pest här. Och när det gäller kaninfrånvaron har vi skilda åsikter. Hon saknar dem inte alls. Mest för att hon måste ha nät runt alla blommor, buskar och träd. Jag tycker det är en petitess. Vad spelar litet nät för roll? Det enda nät jag ogillar, är det som sitter runt ena sidan på rhododendronbusken. Och vet ni varför det sitter där? Inte är det för några kaniner, inte. Nä, det är för jag inte ska kunna hoppa ut och överraska de läckra fjäderkotletterna, som brukar sitta där på marken.

Jag hoppas att det blir nyinvandring av kaniner snart. Så här tomt och ödsligt vill jag inte ha det på mina restauranger.

14 kommentarer:

 1. Det var väldigt tråkiga nyheter du hade idag. Kaninrestaurangerna är ju svåra att ersätta med nåt annat också. Tycker faktiskt att matte kunde trösta dig lite, bland annat genom att ta bort det där nätet kring rhododendronbusken. Som vanligt är den naturligtvis strategiskt uttänkt som spaningsplats av dig. Kommer inte ihåg den korrekta juridiska termen för detta brott, men jag tror det är "hindrande av annans yrkesutövning" och straffen är hårda!

  SvaraRadera
 2. HA! Det ska jag minsann berätta för matte! Vad rädd hon ska bli! Fast jag vill ju inte att hon ska hamna i fängelse. Nittifemton dagsböter på en massa dentisaskar skulle vara perfekt! Plus att nätet kommer bort. Vad bra att du tipsade om lagen!

  SvaraRadera
 3. Nä men så trist att alla dina gamla Kanin restauranger har stängt i år :(
  Hoppas det kommer nya ägare till restaurangerna inom snar framtid !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har aldrig hänt förut så länge som jag bott här. Nio och ett halv år. Jag minns ett år jag hittade en ljuvlig ekorr-restaurang. Tyvärr hade den väldigt begränsade öppettider. De som serverar mus verkar i alla fall ha öppet som vanligt. Alltid något.

   Radera
 4. Det där låter ju inte så kul. Hoppas att du får ordentligt med leverkorv för att fylla din tomma mage.
  *medkännartass*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har du rätt i! Allt är ju inte nattsvart! :)

   Radera
 5. Men kan man bara stänga restauranger så där?? *fundilerar* Måste man inte meddela stamgästerna innan man gör det? Men som sagt du har ju leverkorven att se fram emot. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Informationen har varit under all kritik! Hoppas nu bara att jag inte går miste om leverkorven också. Tänk om han glömmer...eller om den är slut? *orolig*

   Radera
 6. Va!!! Stängda kaninrestauranger!!! Skandal!! Ska det vara kanintorka här då? Oår och elände!!!
  nosgos å gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, vad är det frågan om? Tur man kan få litet stödutfodring här inne så man överlever. I väntan på leverkorvarna.

   Radera
 7. MEN Gustav då, är din kanin restaurang stängd, det var inte roligt.
  Hoppas det är ngn ny sådan, som öppnar inom kort,
  så du får den goda maten serverad, mjau

  Annars får vi hoppas att din granne kommer hem med leverkorv åt dig.
  *Kramar om*

  Tass Tass

  Så får vi se när matte kommer hem igen i morgon,
  så vi kan tassas senare kanske

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kaninrestaurangerna kan jag nog glömma i vår, men musbarerna är öppna. Alltid något. Och får jag bara leverkorv är jag nöjd ändå.

   Radera
 8. Ytterst oförskämt att slå igen viktiga etablissemang utan förvarning. Fast om det är på grund av sjukdom... sjukdom räknas väl som giltigt skäl för frånvaro eller hur?
  Men så fort du får rapporter om tillfrisknande så ska du givetvis kräva att restaurangerna snarast öppnas igen.
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ännu har inga såna rapporter inkommit, tyvärr. Jo, du kan ha rätt i att sjukdom nog är giltig frånvaro. Och jag antar att det gäller död också. Det är väl lika bra att de håller stängt tills de är friska och nyttiga att käka igen.

   Radera