Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 23 april 2012

En sådärhelg

Jag har haft en sådärhelg. Väldigt bra emellanåt. Men utejobbet har begränsats av dumt blött som ramlat ner helt oväntat. Till och med när jag intog min allra skönaste eftermiddagsslummer under hasselbusken, började det helt plötsligt vräka ner vatten ovanifrån. Mycket obehagligt att bli väckt på det sättet. 

Annars fick jag en hel del gjort både fredagen och lördagen. Har tassat extra inspektionsturer runt favoritgrannens hus. På söndagen, däremot, fick jag till slut ge upp allt planerat arbete. Men först efter att åtskilliga gånger kontrollerat väderstatusen inifrån huset. Man vet aldrig, matte kunde ju ha lurats när hon påstod att det regnade. Man måste se det med egna ögon. Ja, vad ska man göra?
Men slutet gott, allting gott. Idag har det varit riktigt bra. Inget nedfall, och till och med en meditationsstund i min slappekruka i växthuset. Matte hade några synpunkter på det. Tydligen var några knoppar i krukan i svagaste laget. Vad är det för dålig kvalitet, jamar jag? Hon får väl odla växter som tål att liggas på?

18 kommentarer:

 1. Matte borde fixa myskrukan med nåt som tål att du ligger där och filosoferar, precis som du säger!
  De ömtåliga knopparna borde planteras om!

  =^.^=

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Knopparna kan hon bara slänga bort, sånt skräp är inget att ha heller! Gräs blandat med kattmynta föreslår jag som underlag. Det blir bra.

   Radera
 2. Jamarns så otäckt att bli väckt från din slummer under hasselbusken av otäckt blött. Kan tänka mig hur hemskt det kändes. Sedan håller jag med dig om att matte får se till att plantera saker som tål lite, en liggande katt till exempel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag som sov så gott där, och helt plötsligt blev jag anfallen av alla vattenpilarna. Gissa om jag fick drag under tassarna!
   Att ha lökar som absolut vill upp ur jorden är det sämsta att ha i en slappekruka. Hoppas matte lärt sig det nu.

   Radera
 3. Vi är helt klart färdiga med nedfall för tillfället, sol, värme, grönska och uteliv vill vi ha!Slappekruka låter som en god idé får nog spana in någon här hemma! nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag bara älskar den där krukan, jorden blir litet varm, och krukan är precis lagom stor att ligga hoprullad i. Rekommenderas varmt. Fast utan dumma lökar som vill upp.

   Radera
 4. Såna där sådärhelger inträffar ju emellanåt. Tycker det verkar som om du tillvaratagit de möjligheter såna ger i alla fall. Matte får naturligtvis köpa vilka växter hon vill, men jag hoppas att hon inte klagar på dig när kvalitén är undermålig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klaga på MIG? Det är väl inte MITT fel att hon har skruttiga blommor i krukan? Nä, nåt klagande vill jag inte höra, då tassar jag ifrån på skarpen!

   Radera
 5. Avundas dig formen på slappekrukan. Jag försökte softa i mattes balkonglåda idag (också med små lökar som ville komma upp). Kan lova dig att det inte alls är lätt att försöka göra det bekvämt för sig i en balkonglåda - lång och smal och ... HELT VÄRDELÖS, med eller utan lökar. Som tur är är husse väldresserad så han bar ut en dyna till mig!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Balkonglåda?? Hur skulle man se ut för att det skulle bli bekvämt? *funderar* Nä, det fattar jag att det inte är lätt! Men så utmärkt att du lyckats uppfostra din husse väl!

   Radera
 6. Suckjam, knappt har hotet från det vita försvunnit förrän vårt uteliv förstörs av hinkvis med vatten. Förstår att du gav upp och att ligga i slappekrukan är ju inte den sämsta ersättningen. Och det där med knopparna - matte får väl kolla att växterna tål katter innan hon planterar dem!
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. OM det nödvändigtvis måste hällas ner vatten, kan det väl anstå tills katter sovit färdigt? Så mycket (litet) kan man väl begära? Liksom att växter som tål att man sover på dem ska planteras!

   Radera
 7. Du har så rätt. Förstörs planerna av blött, är det näst bästa att ta plan B och sova bort dagen. Snart ska det nog bli torrare så man kan lura ifred på sin favoritplats. Min senaste e förresten ovanpå komposttunnan. Varmt o torrt, omöjligt att bli överraskad på också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas nu på en lång och skön torrperiod. Tänk så härligt att kunna både jobba och sova precis som man vill! *drömmer* Vi har också en komposttunna, fast locket är litet opålitligt. Det får de fixa innan jag provar sovvänligheten.

   Radera
 8. Håller med fullständigt med dig om att din matte MÅSTE ju se till att det hon odlar är av allra ypperta och hållbara kvalité !
  Samma väder som hos dig har det ju som "vanligt" varit hos mig oxå :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon har fått stränga order att odla enbart liggtåliga sorter, åtminstone i krukor i kattstorlek. Förbud och förmaningstal vill jag inte veta av. En katt ska kunna få sova var den vill.

   Radera
 9. Pricksis. Odla slafsiga veka växter, vad är det för vits med det! Ha det så gott i krukan!
  nosgos å gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. De får ju inte vara för hårda och stickiga heller. Mjukt gräs eller liknande vill jag ha. Och litet kattmynta framför nosen. Det blir bra.

   Radera