Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 16 april 2012

Bästa medicinen

I fredags kom husse tillbaka från norra landet. Och på lördagskvällen hade jag både honom och min favoritgranne att tillgå för gos och samvaro. Det var dags för den där bollen att sparkas på teven igen. Jag gillar det spelet. Flera timmar i sträck när mina människor håller sig någorlunda stilla. Husse är bäst på det, eftersom han mest ligger i soffan. Grannen lät jag generöst få låna min sovfåtölj. Det var ju ändå för tidigt för mig att rulla ihop mig för natten. 

Annars har helgen präglats av utejobb. Matte och husse har varit på rymmen på dagarna, men tack och lov slapp jag vara instängd i huset. Det har jag minsann fått mer än nog av. Dessutom har det varit härligt väder. Min solgrop under hasselbusken börjar åter bli inlegad och fin som den ska vara. Jag njuter av att få vara ute igen, och vill nästan aldrig komma in.

Och matte, som klagade på att jag åt för litet ett tag. Nu får hon allt se på annat! Jag har sällan varit så hungrig. Och nog vet jag vad det beror på. Nu får jag röra på mig ute precis som jag vill! Det är absolut bästa medicinen, enligt min mening. 

16 kommentarer:

 1. Skönt att allt är tillbaka som det ska vara :)
  Du får tassa ute och fått tillbaka aptiten!

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Tänk om de där vettisarna kunde lära sig att skriva ordentlige recept istället för en massa pillerrecept. Vad är det för fel på att ordinera "utevistelse"? För de katter som vill och kan vara ute alltså. Det är både billigare och bättre än massa äckliga piller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I stället säger de precis tvärtom! "Ska hålla sig inne...". Inte konstigt man blir deprimerad och tappar matlusten!

   Radera
 3. Min husse får allergiska utslag när det sparkas boll på TV, men han kan ligga still till massa andra program istället.
  Skönt att du får vara ute och sträcka på tassarna igen, förstår att allt känns mycket bättre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var det värsta, allergiska utslag? Tur inte jag får det! Du kan inte tro vad jag njuter. Och vilken tur jag har att vädret är så fint också!

   Radera
 4. Härligt med både fint väder och bästa hussegosmagen hemma igen :)

  SvaraRadera
 5. Klart du tappar aptitet om du inte få sköta dina sysslor som du skall. Det borde väl matte förstå. Nu när du kollat att allt är som det skall vara i ditt Område kan du ju ta dig tid att käka.

  Sen blir man ju glad av stora gula lampan också.

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du förstår mig precis! Men du vet ju hur tvåbeningar är....;)

   Radera
 6. MEN Gustav, vi förstår att du ÄNTLIGEN får vara ute hur mycket du vill nu, efter att du fått vara inne länge tidigare. Det måste vara jamars skönt att få tassa ut som du vill och in igen.
  Snäll du är som lånar ut din fotölj till grannen när din husse och grannen kollar på den däringa fotbollen som rör sig i den däringa TV:n.

  Tass tasskram på dig, kompis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känns som jag har MASSOR att ta igen, kan bara inte få nog. Tänk vad skönt det är att vara frisk!

   Radera
 7. så skönt att du har fått börja vara ute igen Gustav! Det är som jamat - bästa meducinen!!*nosbuffar*

  SvaraRadera
 8. Nu börjar det låta något! Först en lång, härlig patrullering, sedan en rejäl portion mat - och vi vet ju att hungern är den bästa kryddan :-) och så till sist slapp och kärleksfull samvaro med de dina. Du är helt klart På T Gustav - På Tass alltså :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
 9. På T...den var fiffig! Och det är just vad jag är! TTT!

  SvaraRadera