Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 28 februari 2014

Om jag kunde förstå?Människorna vet ju hur de ska göra för att inte kattungar ska födas som man inte vill ta hand om? Så mycket kunskap finns det, men så litet vett!

Den här helgen ska jag tänka litet extra på hur bra jag har det, som har en egen familj att ta tass om. Och hålla tassarna hårt för alla katter som fortfarande väntar och längtar efter sina egna människor.

12 kommentarer:

 1. Du har alldeles rätt i vad du jamar om.
  Vi är så lyckligt lottade som har egna hussar o mattar att ta hand om.
  Men alla dessa stackare som inte har det, jag ryser när jag tänker på hur utsatta dom är.
  Alla katter är lika mycket värda som alla hundar, men när ska människan förstå detta?

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går bara inte att tänka sig! Att inte få komma in i värme när det är kallt, måste vara ute när det regnar, inga skålar med mat, ingen att bli klappad av...nä, det går bara inte att föreställa sig.
   Jag undrar också när människor ska inse kattens värde? Hur kan det vara så svårt??

   Radera
 2. Håller helt med dig, det är för sorgligt! Xantippa

  SvaraRadera
 3. Du brukar fundera ut många klokheter, Gustav, men frågan är om inte det här tar rekordet? Varför använder inte tvåbeningar sig av den kunskap som finns? Tänk den dag tvåbeningar för stå i kö för att få en katt som tar tass om dem! *drömmer"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Drömmer med dig...och måste tro att en dag kommer drömmen bli sann!

   Radera
 4. Visst e det förfärligt?! Det e ju så morrhåren slokar och man blir blöt i ögonen. Hur kan människor vara så dumma?
  Jag e i alla glad över att få bo hos husse, med världens bästa Sippo å Viska.
  -Tindra, fd hittekatt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, totalt obegripligt och hemskare än hemskt! Vi kan verkligen vara tacksamma att vi har fått det så bra!

   Radera
 5. Det där är inget som min matte eller jag begriper oss på heller !!
  Läste att det pågår/har pågått en Kastrerings/Steriliserings kampanj i Skåne där man har fått kastrera/sterilisera sin katt för en billig peng mot att man vaccinerat och id-märkt den om det inte varit gjort sen innan.
  Vi hoppas att MÅNGA kattägare hoppat på det erbjudandet !!
  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har jag inte sett något om? Men det är ju ett jamarbra initiativ, och det är bara att hoppas de som struntat i det här inser att det är dags att ta upp strutshuvudet ur sanden.

   Radera
 6. Ja visst är det märkligt! Om tvåbeningarna kunde använda sina kunskaper så hade jag inte behövt föda ungar ensam ute i kylan, och ingen annan katt heller för den delen. Ingen katt skall behöva göra det! *stampar med tassarna*
  Jag är så tacksam över att katthemmen finns och som tar in kattmammor som mig med bebisar och som när det är möjligt kan låta dräktiga kattor föda inomhus i tryggheten istället som småbrorsornas mamma.
  Tänk den dagen människorna förstår att vi katter är värdefulla och att man skall kastrera sin katt och framför allt ta ordentlig tass om den! *drömmer*
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att så småningom kommer medvetandet öka i de här frågorna, men det kommer ta alldeles för lång tid. Kattungefödandet måste minska drastiskt, först när det blir balans mellan efterfrågan och tillgång kommer vår status höjas. Kastrering, kastrering, kastrering!

   Radera