Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 18 februari 2014

En ockupant i familjenDet är inte bara jag som har problem med Puff. Nu har Piff fått sin igloo ockuperad! Den har varit hennes privata i många år. Puff har haft ett annat krypin bredvid. Och jag, som inte vill krypa in någonstans, har legat på soffan. Helst på husses mage, förstås. Så har vi haft det, i bästa samförstånd, väldigt länge.

Härom dagen, kom Piff som vanligt glatt tassande mot sin igloo. Stannade förvånat vid öppningen. Och ryckte till! Det låg redan en katt där inne?! Förskräckt backade hon, och kröp sedan upp i gropen hon gjort i soffkudden. Matte har lagt en grön pläd där, för kudden har en kant, som gjorde att Piff tappade pälsen. En grop, som tillkommit mest för spaningsändamål, för Piff är en typiskt krypa in i/under-katt när hon ska sova.

Jag håller mig neutral, förstås. Är tacksam att jag får ha soffan ifred. Men tycka, det kan jag ju göra.


Matte, GÖR nånting, då! Ser du inte att det är FEL KATT i igloon?

Först till igloon...jamar jag! Inte dumt alls här! Riktigt skönt, faktiskt. Vadå ensamrätt? Finns väl inte? Hon kan få ta min gamla, om det ska va' så. Jag är inte knusslig! 


10 kommentarer:

 1. Ajaj, verkar som Puff utökar sitt revir.
  Först Piffs igloo o sen kanske det blir husses mage.
  Här får du nog se upp när husse kommer hem igen.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har alldeles rätt, Puff håller på att tuffa till sig! Men en sak är jag säker på, husses mage kommer förbli bara min, för Puff tycker bara om en enda människa, och det är matte. Tur för mig!

   Radera
 2. Hihihi. Värsta dåkusåpan ju. Den slår ju "Vajande morrhår i skärgården" med flera svanslängder. Ser redan fram mot nästa episod.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodu, här är det spänning i luften! Men jag totalt missar de där vajande morrhåren! Är det den som går på nätterna när människorna sover? Det är väl därför jag inte kunnat titta, för jag är ju instängd i sovavdelningen med matte och husse. Får väl jama att fördelen överväger nackdelen!

   Radera
 3. Klokt av dig att hålla dig neutral i såna här lägen. Vissa fajter ska andra klara av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle aldrig falla mig in att lägga mig i något som helst där de två är inblandade! Något har man väl lärt sig genom åren!!

   Radera
 4. Ooooh så spinnande! Vilken kattastisk underhållning! "Jakten på kattigloon"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rätt skönt att bara sitta och kunna titta på, kan jag jama!!

   Radera
 5. Vilken dramatik, först chocken när iglooinkräktaren upptäcktes, och sedan den fiffiga lösningen med soffpläden.Ska bli spinnande att se nästa avsnitt av "Kampen om igloon" :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni skulle sett hur hon ryckte till, riktigt studsade! Nu verkar hon nästan ha gett upp, Piff, för syrran verkar trivas bättre och bättre i igloon. Sicken rackare!

   Radera