Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 4 februari 2014

Fönsterfunderingar


Mitt hus har inte särskilt många fönster. Av den anledningen har jag inte heller den goda möjlighet till spaning, som jag borde. Man kan då tycka, att människor man lever tillsammans med, borde underlätta allt de kunde för att förbättra kattens arbetsplats?

Ni ser hur jag har det!? Det är precis att man kan klämma sig in där emellan alla grönsakerna! Sitta, det får jag göra bakom den stora mojängen med grönt där inne. Med litet möda kan man nämligen runda hörnet där, och pressa sig in. 

Om jag kunde begripa nödvändigheten med all denna växtlighet? Det enda gröna jag gillar, växer på marken där ute. Krukor med gräs i fönstren, det skulle jag möjligen kunna acceptera.18 kommentarer:

 1. Nä men det är ju inte klokt så vildvuxet det är i DINA fönster. Det kan ju leda till arbetsplatsolyckor för dig när du ska trixa och snirkla dig runt i djungeln!! :-o

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rent sorgligt är vad det är! Men HUR får man de tvåbenta att fatta något???

   Radera
 2. Håller helt med Sven. Och varför kan tvåbeningar inte överlåta inredningen i våra boplatser till oss?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk vad annorlunda det skulle se ut!! Kan riktigt se det framför mig...träd att klättra i, många kattonger, mjuka ställen att mysa på...givetvis en mängd spaningsplatser...jo, drömma kan man ju...

   Radera
 3. Jaaamen, så kan du ju inte ha det.
  Du får tala om för ditt tjänstefolk att om dom inte ser till att skaffa dig rejäla arbetsytor får du helt enkelt kalla in katt-facket för ett möte.
  Själv har jag en massa fönster att sitta i på båda sidor av huset.
  Bara mattes o husses sovrum som jag inte kommer åt.
  Där dräller det av lampor o grönt krafs.
  Idag har solen lyst i min päls både på promenad o när jag chillat på altanräcket.
  Härligt...

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. I mitt hus finns det på tok för mycket VÄGG! Totalt värdelöst ur spaningssynpunkt. Men katt-facket får nog snart höra av mig, det var en bra idé!
   Här blev inte så mycket sol idag som igår, men jag har ändå varit ute rekordlänge. Många minuter.

   Radera
 4. Hmmm,här krävs det absolut en uppryckning från dina människor, det är ju en kattlig rättighet att ha en bra plats i varje fönster. Man MÅSTE ju kunna ligga och sträcka ut och samtidigt se bra! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni har så rätt, och jag önskar jag kunde bli lika duktig på människofostran som ni är! Jag försöker och försöker demonstrera, men är det nån som bryr sig??

   Radera
 5. Husse gav upp såna där grönsaker för många år sedan, då varken han eller jag var så intresserade av att sköta om dem. Visserligen har vi platsblommor i fönstren nu, men inte så många som du har.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl det som är mitt problem, mattes suspekta intresse för att ha trädgården i fönsterna? Och så påstår hon att hon inte alls har så många som förr? Kanske skulle ta och rensa litet till nån natt?

   Radera
 6. Kanske att matte kan odla lite åt dig? Min har lagt frön i låga lådor, vanligt vete, som växer fint och är väldigt gott. Så vi har färskt gräs hela tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror du att min odling får plats i något fönster? Nä, mitt gräs står på golvet bredvid fontänen! Men det ger mig idé förstås, ALL odling kan väl stå på golvet i stället? Så blir fönsterna fria! Yippie!

   Radera
 7. Oj vad mycket du har i fönstret, det där går ju inte an! Här hemma har vi faktiskt lyckats uppfostra matte bra på den punkten och det står i stort sett ingenting i våra. 2 av fönsterna har en liten lampa stående och vi har jamat att det är ok eftersom de andra är helt tomma. fönsterna är ju våra anser vi!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag undrar hur man lyckas uppfostra sin människa så väl? Bara att gratulera! Nä, här måste tas krafttag, det inser jag!

   Radera
 8. Jisses så vildvuxet det är i DITT fönster !!
  Ska genast sluta klaga på hur mitt ser ut :)
  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vildvuxet var rätta jamet! När ska någon här inse behovet av GALLRING??

   Radera
 9. Det här måste du ta tass i direkt, tycker vi. Så fort vi hade flyttat in hos matte gjorde vi processen kort med alla hennes fönsterkrukväxter. Utom en jättestor, för den gillade Tasse att sova i :-) Gör som vi, vält ner dem några gånger, så ska du se att du snart har betydligt friare spaningsytor.
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är förstås så det ska gå till! Problemet är att jag skulle gjort det direkt jag flyttade in. Risken är att hon tror jag fått nån knäpp om jag börjar nu? Efter tolv år! Känns aningen riskabelt? Men ni gjorde naturligtvis HELT rätt, synd att jag inte fattade det då.

   Radera