Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 13 februari 2014

Vi fick en klöstunna
Det är ganska länge sedan vi fick den här klöstunnan. Till en början var det ingen av oss som riktigt fattade vitsen med den konstiga mojängen? Särskilt som matte placerat den framför fönstret i gästrummet. Visserligen en bra plats för fågelskådning, men åtminstone jag föredrar att idka denna hobby på närmare håll.

Nu har tunnan fått en mycket mer vettig placering. Även om jag är en typisk soff- och sängkatt, som aldrig använder särskilda kattbäddar, måste jag erkänna att tunnan har sina poänger. Nära braskaminen och nära husse och matte, när de tittar på teven. På sistone har jag därför uppsökt överdelen några gånger, för när det eldas blir det riktigt behagligt där uppe. Att krypa in i den, nä, sånt gillar jag inte! Fri sikt, det är vad jag vill ha, när jag vilar.

Och så skäms jag litet, för det är över en vecka sedan jag fick den här fina awarden av katten Alice, med motiveringen "Vår kloka kompis Gustav som alltid kommer med kloka jam och visdomsord". Jag känner mig naturligtvis mycket hedrad! Och alla mina vänner är lika värda en award, så jag skickar den vidare till samtliga med varm tass! 

  


13 kommentarer:

 1. Grattis till Awarden! Den ser trevlig ut den där klöstunnan så bra att matte och husse kom fram till rätt ställe att placera den på.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack! Tunnan är helt okej. Det ser ut som jag knappt får plats, men den är faktiskt precis lagom!

   Radera
 2. Hm, den ser ju rätt sittvänlig ut måste jag jama. Undra om husse kan fixa en sån åt oss med.
  Att krypa in i en sån där lite grotta tycker inte jag heller om. Jag undviker det till varje pris.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns tryggt att den är så stabil. Behövs för en välväxt katt! Nähä, du tycker inte heller om att krypa in i grottor? Kunde nästan tänka mig att du och jag var lika också på det sättet!

   Radera
 3. Jamars vad mjuk o fin den ser ut. Förstår att du gillar att sitta högst upp iden.
  Själv har jag en som går från golv till tak med två runda avsatser o en rund tunna längst ner med hål i.
  Dom trodde säkert att jag skulle vilja ligga i den, men nej tack säger jag också.
  Däremot högst upp är kanon med fri sikt ner över husse o matte samt genom fönstret så jag kan spana lite innan jag somnar.
  Jag jamade att jag skulle ha den i TV-rummet o så blev det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, från golv till tak! Det låter häftigt, men kanske aningen för högt för min del. Jag är inte så mycket för att klättra högt längre. Min tunna är lagom för mig, och så har jag byrån bredvid som mellansteg. Och såklart man vill ha sin tunna där ens människor håller till!

   Radera
 4. Glömde att sätta tassen under.
  Ozzy

  SvaraRadera
 5. Den såg jamarmysig ut den där tunnan! Men här hemma hade vi nog krypit in i den också alla tre, fast kanske inte på en och samma gång. *fnissjam*
  Skönt att du fick en vettig placering av den där hemma.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går nog att vara tre, men då måste man förstås vara sams! Mellan två avdelningar finns ett hål, men en avdelning är helt för sig själv. Där brukar Piff ligga. Men jag är där bara när ingen annan är det.

   Radera
 6. Det var ju en väldigt fin klöstunna, men jag förstår att du föredrar spaning på närmare håll än matte tänkt sig. Man behöver ju ha lite Tassenspitzengefühl när man ska titta på fåglar. Och visst är du värd en award. Vi fick en likadan och är jätteglada för den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte många som förstår mig så väl som du! Att bedriva aktiv fågelspaning inifrån en klöstunna....tror inte det! Men att få värme i pälsen direkt från brasan samtidigt som man kan hålla koll på människorna, DET är meningsfullt!

   Radera
 7. En sådan tunna har vi också :-)
  Den är placerad utanför Mattes sovrum så vi kan hålla uppsikt över henne när hon sover. Sen ligger våra leksaker i översta hålet, de gillar Iris att dra ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul! Och vilket bra tips! Ska vidarebefordra det till Piff, som brukar hålla till där! :-)

   Radera