Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 26 februari 2014

GruffSynnerligen osäkert läge, det här...

...och nu är det risk för bakhåll också
Alltså, jag skulle bara tassa ut. Ett helt oskyldigt ärende, kan man tycka? Om det inte råkar befinna sig en misstänksam katt Piff i vägen. Som av outgrundlig anledning verkar uppfatta mitt vänskapliga jam som hotfullt? För att visa mina goda avsikter stannade jag genast i en orörlig position.

Alldeles enligt rutinerna kom Puff sättandes. I det här läget var hon dock för feg att ingripa, utan gömde sig bakom dörren. Väntade väl på klarsignal från syrran på att få leka den omåttligt roliga leken "hoppa-på-Gustav-och-klå-upp-honom"?

Då avbröt matte det hela genom att komma in där. Piff sprang iväg, och jag med. Genom ytterdörren, ut i friheten.

14 kommentarer:

 1. Tur att vår å somriga utetider snart stundar för dig Gustav. De där kattbrudarna verkar ju hur lömska som helst när de sätter den sidan till å det verkar de ju göra ganska så ofta! Det syns ju att du är fridsamheten själv!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gissa om jag instämmer! Det är lika härligt varje gång att få springa ut alldeles ensam när de håller på så där!

   Radera
 2. Men fyjam så jobbigt att riskera gruff varje gång man ska gå ut. Man har faktiskt rätten att känna sig trygg i sitt eget hem, det står i lagen!!
  Jag tycker att matte helt enkelt får ta med Piff på omskolning, där hon får lära sig att bete sig som en normal katt och ingen fräskatt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I ärlighetens namn är det ju inte VARJE gång jag ska ut som det är så här, för vanligtvis brukar tjejerna inte vara så mycket i det rummet. Men varenda gång är en gång för mycket. Omskolning låter som en utmärkt idé, även om jag tvivlar på hur läraktig Puff är?

   Radera
 3. Fast du är Förstekatt i hemmet tycker jag att de där två tjejerna du har i huset
  inte verkar ha förstått det.
  Du ska inte jama till matte o husse att för att det ska bli mer balans i hemmet så borde det komma en kattkille till o bo hos er.
  En liten som du kan lära upp o som kommer att se upp till dig (i motsats till vad tjejerna gör).
  Själv jamade jag till min matte o husse att det var dags att köra till mina fyrfota släktingar inne i stora staden som inte är lika lyckligt lottade som jag.
  Det blev en massa sand o lite leksaker (som jag inte bryr mig om längre).

  Ozzy


  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, de har aldrig insett det där med vad förstekatt innebär. Att de bara ska vara glada och tacksamma att jag upplåtit min bostad till dem! Fast jag måste jama att jag nog är för gammal att ha en unge som springer omkring och busar runt mig. Är ju faktiskt femton år snart. Men nog vore det trevligt att ha någon som såg upp till mig...

   Radera
 4. Märkliga syskon du har. Men man väljer ju inte dem själv för det mesta, så det är väl bara att stå ut. Tur att din matte och husse är toppen i alla fall. Det är ju trots allt huvudsaken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, jag har verkligen inte valt, de bara flyttade in. Men jag har ju den fördelen att jag får vara ute, medan de bara får vara på den innätade altanen. Tur man har några privilegier som förstekatt!

   Radera
 5. Ja , se brudar dom blir man aldrig klok på *skakar på huvudet*
  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan vara glad som för härska alldeles ensam där hemma!!

   Radera
 6. Tarvligt med bakhåll sådär när man försöker vara lite smidig och undvika bråk..Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket obehagligt, och svårt att hålla koll bakåt när man inte vågar röra sig!

   Radera
 7. Fyjam för att råka ut för såna bakhåll i sitt eget hem! Om de nu vill bråka kan de väl bråka med varandra och inte ge sig på en oskyldig och fredlig katt?
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan inte annat än hålla med om vartenda jam!

   Radera