Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 5 september 2011

Nästan osynlig

Den här helgen har vi inte träffats så mycket, mina människor och jag. I lördags rymde de redan tidigt på morgonen, och kom inte hem förrän sent. Som vanligt tassade jag fram och hälsade dem välkomna, men sedan fortsatte jag mitt arbete direkt. Det hade ju blivit sommar igen, så det var rena fröjden att nattjobba. 

På söndagen var jag inne bara som allra hastigast för att kolla om det fanns kvar någon blötmat? Frukosten hade jag hoppat över. Det är ju då som blötmaten brukar serveras. Matte hade sparat litet, och jag åt upp allt utom de obligatoriska två bitarna. Vet inte varför jag nästan alltid lämnar två bitar? Det har bara blivit så. Puff ser sedan till att skålen blir renslickad. 

Efter den rundan inomhus blev det utejobb ända till måndag eftermiddag. I det helt perfekta vädret kändes det inte som något större offer. Visserligen började det komma blött på natten, men mitt växthus stod öppet och mat fanns i skålen. 

Idag på eftermiddagen tyckte jag ändå att jag borde ge mig känna, och satte mig under bilen att vänta. Då var det nämligen rejält med blött i luften. Skyndade mig in när matte öppnade dörren. Och visst, det var väl mysigt att vara inne en stund och få litet i magen, men sedan fick hon allt öppna dörren för mig igen. Fast nu var jag klok nog att välja min dörr. Den, där maten och mitt lilla hus står. Där har jag tak över huvudet, men full frihet att ge mig iväg när jag vill. Och frihet, det är det bästa som finns!

Men ikväll måste jag allt komma in, kom jag på. Matte har lovat extra godis, fast det är måndag. Idag är det nämligen precis nio år sedan jag flyttade in här i mitt hus! I stort sett har jag varit nöjd med mina människor, även om det finns vissa beteenden att finslipa på. Nio år...det är en lååång tid! 

26 kommentarer:

 1. Grattis till nio år som varit fyllda med både spänning, kärlek och annat. Vi är så glada att du fått det bra och att du uppfostrat matte att hjälpe dig med bloggandet. Vi läser den med stor behållning varje dag, ja utom på helgerna förstås.

  SvaraRadera
 2. Åh, vilket jubileum! 9-årsinflyttningsfest! Att dina människor måste vara såååå glada och tacksamma att du bestämde dig för att ta hand om dem! Hoppas att ni får en jamarns härlig kväll med en himla massa gottisar!
  nosgos å gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 3. Wow 9 år! Grattis till dina 2beningar som har haft den äran att leva med den klokaste av kloka!
  nosbuff

  SvaraRadera
 4. GRATTIS!!!
  Vi håller med Max och Måns! De dina har tur som får bo med dig :)

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 5. KATTSON: Tack så mycket! Klart att det händer en hel del på så lång tid. Det tog litet tid att lära matte att hjälpa mig med bloggandet, men det var det värt. Roligt att ni gillar mina funderingar!

  SvaraRadera
 6. MAURICE och KAJSA: Jag har gjort mitt bästa för att ta hand om dem, och jag känner nog att de uppskattar det. Det var förstås litet oroligt då för nio år sedan. Jag visste ju inte vilka människor som skulle bli mina. Bara kördes iväg i en bur. Matte hade sett mig på bild. Men jag, jag fick minsann inte se någon bild på henne! Fast det blev ju bra, trots allt!

  SvaraRadera
 7. MAX och MÅNS: Matte hälsar och tackar! Hon och husse är så tacksamma för att jag stannat kvar här. Men hur skulle de klara sig utan mig? Nä, jag behövs allt här!

  SvaraRadera
 8. HJULIA och SMULAN, AMANDA: Ja, litet tur har de allt, för det är inte alla katter som tar sina uppfostringsuppgifter på allvar. Se bara på Piff och Puff! Saknar helt pedagogisk talang och vilja. Tur att jag kan styra upp det hela här.

  SvaraRadera
 9. Hurrjam på din nioårsdag! *svansdansar* Hoppas det blir en riktig fest med alla tillbehör. Tänk, nio år.

  SvaraRadera
 10. SIPPO: Tack så mycket, Sippo! Nio år...tänk att jag bara var tre år när jag kom hit. Bara ungen, nästan...

  SvaraRadera
 11. Det är verkligen ett jubileum värt att fira! Nio år tillsammans, dina människor och du. Förstår att dina människor inte skulle klara sig utan din hjälpande tass. Och snälla favoritgrannen, han är nog allt glad att du flyttade in, Gustav. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 12. Grattis till dina nio år! Förstår att dina människor är glada att du är hos dem. Ibland behöver man vara borta lite så man kan gosa extra mycket när man ses igen.nosbuff

  SvaraRadera
 13. Man skulle kunna jama att du har bott hos dina människor i hela mitt liv. Jag är nämligen nio år gammal :-)
  Grattis till dig som fått nio fina år med dina fina männisor! Och grattis till dem som fått nio fina år med dig!
  Bjuder grannen på leverkorvstårta tro?
  Tassklappar

  SvaraRadera
 14. FINDUS, ISAK och RASMUS: Kan inte förstå hur livet skulle vara för mina människor utan mig? All ordning inom Området hänger ju på mig! Och favoritgrannen ska vi inte jama om, han som säger att jag är hans bäste vän!

  SvaraRadera
 15. DUI och DECO: Tack, tack! Jag brukar ju inte vara borta över frukost, men nån gång kan man missa. Och visst är det så, att då blir de extra glada när man kommer!

  SvaraRadera
 16. FRASSE: Tänk att du var nyss född när jag flyttade hit. Ja, det var ett tag sedan, men vi är ju fortfarande i bästa form båda två.
  Grannen har inte åkt till tyska landet för att hämta leverkorv ÄNNU. Jag har försökt jama att det börjar bli kris, men hittills har han nekat att lyda. Men litet leverpastej har jag fått i alla fall. Det är också rätt gott.

  SvaraRadera
 17. OJ, har DU haft dina människor inneboende i HELA 9 år. Det var inte illa!!!

  SvaraRadera
 18. Jamars, då har vi bott hos våra tvåbeningar lika länge, mjau
  Jag/Chicko har oxå bott hos vår matte i nio år fast hon minns inte exakt vilken månad jag kom hit, men ngn gång 2002 iaf, mjau
  Jag trivs jamars bra här hos vår matte och det är jamars viktigt att man har det bra. Jag kommer från KKS, gjorde inte du det oxå?
  Jag fick inte heller se ngn bild på matte, hon fick se en del bilder på mig via nätet, och sa: den katten vill jag ha mjau
  så kan det gå, sa matte.

  Tass tass

  SvaraRadera
 19. MAYA: Ja, tänk...i nio år! Men jag har också fått hyfsat pli på dem. Nu jobbar jag mest på att de ska öppna för mig på natten om jag vill in. Kan ta några år till.

  SvaraRadera
 20. MIMMI, CHICKO, TARZAN, SESSAN: Jo, jag kom också från KKS. De tog hand om mig fast jag tassade kvar på min gamla tomt. Precis så sa min matte också, att hon ville att jag skulle bo hos henne. Då skrev hon till KKS och frågade om de trodde att jag ville flytta hit. Och det trodde de, som tur var!

  SvaraRadera
 21. Grattis till nio år hos dina människor. Dom kan skatta sig lyckliga som har en så klok katt som vill ta hand om dom.

  SvaraRadera
 22. SKRUTTEN och SKORPAN: Tack, tack! Ja, vilken tur de hade som fick just mig som huskatt här! Och det säger de också...

  SvaraRadera
 23. Ett lite försenat Grattis för dina 9 år hos dina 2-benta !
  Fast egentligen är det väl till dina 2-benta man ska säga grattis till ?? För att just du valde att flytta in till dom :)
  Hoppas du kom in i tid på kvällen så du fick en massa xtra gottis !!!

  SvaraRadera
 24. Ett stort grattis till dig och dina tvåbenta som har haft varandra så länge!! ♥
  Här ska vi om några dagar fira att vi har bott hos matte och lillhusse i tre år och matte tycker att det är jättestort! Men det är ju bara, hmm, tre, hmm, nej fyra, hmm hmm tre gånger så kort tid som du har bott hemma hos dig!! Vi förstår att dina tvåbeningar, liksom våra inte skulle ha klarat sig utan dig en dag till!!

  Mjuka nosbuffar
  Linnsen och Frank

  SvaraRadera
 25. LINNSEN och FRANK: Det var en stor dag, då för nio år sedan. Jag tyckte det var jobbigt med den långa bilresan, men vad spännande det var att tassa ut här! Oj, så mycket nytt att nosa på! Nu kan jag varenda barr och löv här. Nästan!

  SvaraRadera
 26. KJELLE BUS: EGENTLIGEN är det nog mest min människor som ska gratuleras. Men det verkar ju litet skrytsamt, tror jag?

  SvaraRadera