Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 1 september 2011

Tre i rad

Här ligger vi på rad. Ja, Puff har precis rest sig för att påbörja en undanmanöver och rädda sig in i sovrummet. Hon är ju så rädd för mig. För henne duger bara matte. Ni skulle se Puff, när hon springer efter matte överallt, hoppandes upp på alla möbler efter vägen. Allt för att bli kliad. Aningens överdrivet, enligt min mening. Dessutom är det ett väldans jamande hela tiden.  Tur för matte och husse att det finns åtminstone en lugn, stabil och pålitlig katt här i huset. Inga namn jamade.

Piff är väldigt litet inne annars. Sedan hon kom på knepet med att få upp kattluckan, är hon nästan jämt på altanen. På morgnarna, vid frukosten, träffas vi. Jag låter mig nosas på ingående. Särskilt min shoo-bricka tilldrar hennes intresse. Lika intensivt varje morgon. Jag låter henne hålla på. Väl vetandes, att häftiga rörelser kan utlösa obehagliga reaktioner från henne.

När jag tänker efter, var det faktiskt väldigt längesedan vi hade något större gruff. Jag menar, det var längesedan jag blev påhoppad, kload och nafsad. För jag muckar minsann aldrig gräl.

14 kommentarer:

 1. Du ser verkligen tillfreds ut där, trots att du ligger mellan två tjejer. Det visar bara hur lugn och harmonisk du är och det smittar säkert av sig till tjejerna med. Det är därför det inte blir så mycket gruffandes. Förresten, är det girmusen du ligger och vaktar?

  SvaraRadera
 2. SIPPO: Jo, jag är rätt avslappnad där. Har ju en kompis bredvid mig. Visst är det girmusen! Ibland är den jättelugn och vill bara gosa. Jag lägger mig väldig ofta bredvid den.

  SvaraRadera
 3. Oj vad cool.
  Jag minns att du jamat (för länge sedan) att du tassade iväg i dylika situationer.
  Men du kanske har ett bra jamarface?

  SvaraRadera
 4. MAX och MÅNS: Vi har nog blivit på aningen mer vänskaplig tass på senare tid, framför allt Piff och jag. Och det kanske smittat av sig på Puff? Eller så beror allt på girmusen. Den kanske har magiska krafter?

  SvaraRadera
 5. Jag tycker du är modig du Gustav som vågar ligga mitt emellan 2 brudar !!!

  SvaraRadera
 6. Jag tror att det är du som sprider lugn och harmoni omkring dig, det är därför Piff och Puff vill ligga på var sin sida om dig. De har nog äntligen lärt sig vem man ska hålla sig väl med.

  SvaraRadera
 7. KJELLE BUS: Jo, men jag har ju girmusen! Den är mitt moraliska stöd!

  SvaraRadera
 8. KATTSON: Tror du det? *tvivlande* Men jag hoppas förstås att du har rätt!!

  SvaraRadera
 9. Jamjam så modig du är kompis. Vi katter här hemma brukar jaga varandra men inte är det ngn som verkar så lugn som du, *FUNDERAR* Ska nog ta ett jam med matte och fundera hur vi ska göra så det inte blir ngt *gruffande*
  Fin girmus du har där, sådan vill vi oxå ha, mjau
  Tass Tass

  SvaraRadera
 10. Tjusig bild. Hur kunde ni ligga stilla på rad så där? Hade matte duttat kattmynta eller godis på tre fläckar på golvet? Eller kanske hon bara var ovanligt snabb med kameran. :) Kurr och burr.

  SvaraRadera
 11. Härligt att höra att frid råder mellan dig och tjejerna. Troligen är förklaringen att de med växande ålder och visdom har fått en hälsosam respekt för din erfarenhet och kompetens. Kanske har deras stillsammare framtoning rentav sin orsak i att de försöker bli som du?
  Tassklappar

  SvaraRadera
 12. MIMMI, CHICKO, TARZAN, SESSAN: Ibland undrar matte om jag verkligen är en katt, eftersom jag är så lugn. Men det är klart jag är! Somliga är bara födda såna.
  Hoppas ni också får en girmus, vi gillar vår skarpt!

  SvaraRadera
 13. FINDUS, ISAK och RASMUS: Det är inte ofta vi ligger så nära varandra, alla tre. Kanske är alternativ tre det mest rätta!

  SvaraRadera
 14. FRASSE: Njam, att de skulle vilja bli som jag är nog att ta i. Men även de ska väl utvecklas och mogna med åren? Mest tror jag att mina stunder med Piff på tu katt tass på morgnarna har betytt mycket. Bara att tacka så länge det varar!

  SvaraRadera