Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 12 september 2011

Det är nog som det ska vara

Det har varit en bra-och-dålig-helg. Börjar med det braiga. Vädret! Sommar igen! Ligga ute i solen och bara ha det hur mysigt som helst. Precis perfekt lagom pälsvarmt. Till och med behaglig temperatur på nätterna. Det var det bästa med helgen.

Det fanns mindre bra saker. Både min husse gav sig iväg och min favoritgranne! Husse till norra landet igen, och grannen till något kalas. Tyvärr inte i leverkorvslandet, det hade varit en högst förmildrande omständighet. Så för min del har helgen varit både mjukmage- och leverpastejfri.

Dessutom var matte på dåligt humör hela lördagkvällen. Och natten. Jag kom in för att få mig litet kvällsmat, men det var knappt hon såg mig. Hon menade, att hon höll på med någon slags jobb på datorn. En hemsida? Mitt hem har många sidor, men jag har svårt att tro att man kan göra dem på datorn?
Hur som jamat, så var matte och datorn ovänner! Väldigt mycket osams! 

Jag var medkännande och sällskaplig i det längsta, men till slut tröttnade jag på hennes suckande och stönande, och tassade ut mitt i natten. Där var det åtminstone lugnt. När matte öppnade dörren framåt klockan halv tre, hade jag ingen lust att chansa, utan stannade kvar där ute. Ångrade det beslutet en del, när Åskar kom på flera besök på morgonen. Fast jag hade förstås mitt växthus att tassa in i.

När Åskar väl flugit iväg, kom både solen och matte fram. Det sistjamade innebar en efterlängtad kaninfrukost. Ja, i min skål, alltså. Med sås. Ännu har matte inte börjat jaga.

Som jamat, bra och tråkigt blandat. Det är nog som det ska vara. 

18 kommentarer:

 1. Men, nog tycker man att de kan ordna det LITE bättre än att ge sig av båda två. Både husse och leverkorvsgranne-med-hatt. Och ta med sig gosmage OCH leverpastej! Nedrigt! Tur att du har ditt växthus. Har du hittat hörnet som försvann där än? Eller är det fortfarande borta? Kanin-med-sås - det är god mat det! Maurice gillar i alla fall såsen och slickar av den så fort han bara orkar, sen lämnar han bullarna till Kajsa... Tur att hon gillar bullar...

  Hoppas att de hemmasidorna rättade till sig. De brukar göra det tillslut!
  nosgos å gottisar
  maurice & kajsa

  SvaraRadera
 2. Det här var ju sällsynt dålig tajming. Både husse och favoritgrannen borta samtidigt. Och åtminstone grannen utan nåt som helst giltigt skäl. Nåjam, du är en klok katt och klarar dig bra ändå, men hur hade det gått för en obegåvad katt? Eller förresten, finns det såna?

  SvaraRadera
 3. MAURICE och KAJSA: Visst var det fräckt? Liiitet samordning kan man väl begära?
  Nä ni, mitt hörn är fortfarande ockuperat av stora hinkar med långa gröna saker i. Helt utan spännande dofter är de också. Men matte har lovat att snart så ska de slängas ut, och DÅ! Då blir det fest!
  Jag gillar både såsen och bullarna, fast mest såsen förstås. Piff är som Maurice, bara såsen duger. Puff slukar ALLT ätbart om hon får tillfälle.
  Inte förrän på söndag eftermiddag fick matte ordning på de där sidorna. Och då blev hon nästan som en ny matte ett tag!

  SvaraRadera
 4. KATTSON: Nä, obegåvad kan väl inte finnas? Det finns väl bara grader av klokhet? Och fördragsamhet! Min toleransnivå ligger nog ganska högt, tror jag. Och det är nog bra, man mår bättre då.

  SvaraRadera
 5. Så knasigt att planera in ett kalas för favoritgrannen precis när husse också är borta. Där kan festfixarnas inte ha tänkt till ordentligt. Trilskande datorer brukar göra mattar på ett uselt humör, har vi konstaterat. Det var nog klokt att stanna ute och campa. Att Åskar skulle komma, kunde ju inte du veta. Gör vindruvetjuvarna fortfarande räder i växthuset? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 6. FINDUS, ISAK och RASMUS: Ja, jama om dåligt humör, sånt vill man ju inte lyssna på. Får skavsår i öronen. När ni får eget uterum kanske ni också får ett andningshål när det osar där inne?
  Vindruvetjuvarna får lång näbb om de kommer in där, matte har rensat bort allt deras tjuvgods.

  SvaraRadera
 7. Jag känner igen det där med en suckande människa vid datorn. Förstår inte varför det jämt ska bråkas med datorn. *suckar*

  Jag tycker fortfarande det låter hur mysigt som helst med ett eget växthus. *drömmer*

  SvaraRadera
 8. SIPPO: Nä, att bråka med en PRYL känns väldigt ointelligent, tycker jag. Men människorna är ju som de är...
  Eget växthus ÄR mysigt. Och nästan alltid varmare än ute!

  SvaraRadera
 9. Tur att du har alternativa platser att vara på när Åskar dyker upp. Låter besvärligt med matte, hoppas att det har löst sig så att hon kan visa sig från sin trevliga sida.nosbuff

  SvaraRadera
 10. DUI och DECO: När Åskar kommer måste man absolut hitta ett tak. Har faktiskt rätt många platser hemma. Plus favoritgrannens storoora altan med min soffa! Och matte är glad igen! *pustar ut*

  SvaraRadera
 11. Är din matte lika usel som din husse på att tacksamt sa emot hjälp på datorn?
  Du hade fixat en hem(skt) bra sida direkt!
  Åskar har vi inte sett här uppe i helgen.
  Men skönt varmt är det.

  SvaraRadera
 12. MAX och MÅNS: Både matte och husse envisas med att klara sig utan experthjälp. Sorgligt med sant.
  Nu hoppas jag Åskar gett sig iväg för gott. Trist typ.

  SvaraRadera
 13. Vilket lustigt sammanträffande, min matte höll också på med något utöver det vanliga vid datorn i lördags. Så jag förstår precis vad du menar med kombinationen datorjobb/dåligt humör.
  Trist att husses och grannens resa sammanföll och att du inte ens fick trösta dig med leverkorvsdrömmar.
  Blixt och dunder, vilken tur att du kunde ta skydd i växthuset när Åskar anlände!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 14. FRASSE: Jaså, det var så hos dig med? Jag har ändå fördelen att kunna tassa ut i lugnet och friden, men du har säkert också någon stilla, avskild plats? Växthuset är en reträttplats i alla väder!

  SvaraRadera
 15. Illa Illa att både Husse och Leverkorvsgrannen gav sig av samtidgt :(
  Det var längesen som matte var på dåligt humör över datorn , men husse han kan många fula ord han ;-)
  Här har oxå Åskar varit på besök , både matte och jag vaknade med ett ryck och flög upp och drog ut diverse kontakter.

  SvaraRadera
 16. Men oj Gustav, har du haft besök av den däringa åskar, det har inte vi sett ngt av. Den ahr nog åkt förbi här utan att säga ngt? *Funderar*

  Hoppas åskar inte kommer ngt mer detta år.

  Tass Tass

  SvaraRadera
 17. KJELLE BUS: Måste vidjama dem att aldrig göra så mer! De får väl göra upp någon slags schema. Min husse kan också fula ord minsann, det blir alldeles varmt här inne då.
  Åskar drog nog bara vidare till dig på andra sidan, han ville väl se hur du hade det också...

  SvaraRadera
 18. MIMMI, CHICKO, TARZAN, SESSAN: Jag undrar just om Åskar kan vara så hänsynsfull att han inte säger något? *tvivlar* Men det är ju bra om ni sluppit honom!

  SvaraRadera