Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 9 september 2011

Viktigt
Även om vår huvudsakliga uppgift är att hjälpa andra och finnas där för dem, får vi inte glömma detta. Hur viktiga vi är för oss själva. Även när andra ibland inte uppskattar eller förstår det jag gör, kan det vara viktigt för mig. Och det räcker!

Det finns människor, som inte tycker de är viktiga. Att andra är mycket duktigare, bättre och klokare. Men då vill jag att de ska tänka på oss katter. Somliga är raskatter med fina stamtavlor, och andra är som jag. En del katter har man till och med inte velat att de skulle födas. Men visst tycker ni att allas våra liv är lika mycket värda? Man blir varken bättre, duktigare eller klokare för att man föds till det ena eller andra. Inte människor heller! Man ska inte se sig själv med andras kritiska ögon.

Därför struntar jag numera också i vad Piff och Puff anser om mig. Jag är en bra katt, precis som jag är.

Ska vi den här helgen ge de människor vi umgås med litet extra uppmuntran och respekt? Det är nog inte alltid så lätt att vara människa heller. Vi tycker ju att de är litet knepiga och har fel många gånger, men det är bäst att de får känna att de duger!
Det är vad jag tror, och med dessa jam vill jag önska er alla en bra helg! Vi tassas igen på måndag.
20 kommentarer:

 1. Många kloka ord igen, Gustav!
  Klart att alla är lika viktiga, fast visst har dom svårt för att inse det ibland.

  =^.^=

  Nosbuffar och trevlig helg till er också.

  SvaraRadera
 2. Du är klok som en bok, Gustav. Du har så rätt i det du jamar. *klappar tassarna*
  Ha en trevlig helg.

  SvaraRadera
 3. Vet du, jag håller helt och fast med dig :)

  Själv har jag både "raskatter" och "huskatt" och älskar dem allihop <3

  SvaraRadera
 4. Bra jamat som vanligt. Och visst är alla katter lika mycket värda. På katthemmet ser vi att svarta katter tenderar att få sitta längst av nån konstig anledning. Ni kanske förstår varför många av oss bloggkatter är just svarta...

  SvaraRadera
 5. HJULIA och SMULAN, AMANDA: Jag tvättar mig och gör mig fin, inte för någon annan, bara för att må bra själv. Det är litet så jag menar. Jag gör saker, inte för att behaga andra, utan bara för att jag är viktig för mig själv!

  SvaraRadera
 6. SIPPO: Tack så mycket, Sippo! Önskar dig, Tindra och husse detsamma!

  SvaraRadera
 7. MARIAH JESSIE: Så bra! Önskar att människorna sinsemellan också kunde vara som vi katter, helt utan att snegla på stamtavlor och sånt. Fast jag är inte säker på att det kallas stamtavlor i deras fall. Tror det heter plånbok?

  SvaraRadera
 8. KATTSON: Svarta katter, som har så vackra pälsar! Vi katter bryr oss turligt nog inte om varken stamtavlor eller färg på pälsar.
  Och det önskar jag att de tvåbenta inte heller skulle göra. Varken på oss katter eller på varandra...

  SvaraRadera
 9. Dina jam går i linje med mitt inlägg där jag jämförde katter och hundar. Och visst är alla lika mycket värda - människor, katter, hundar, kaniner - till och med fjäderkotletter, även om man vill be dem flyga och fara när de går till kattack :-)
  Sedan tror jag att man ibland förväxlar "värde" med "betydelse". Alla är lika mycket värda men en del har större betydelse, genom saker de gör. Det har inget samband med det grundläggande värdet. Hoppas du förstår vad jag menar! :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
 10. Visst har du rätt! Människor hänger upp sig på så konstiga saker. Stamtavla, färg, varifrån man kommer, om folk har svart krullig päls eller är vita och korthåriga, om de har lyxiga transportburar eller åker kommunalt, om de ber till Skaparkatten A eller B, eller inte alls. Sånt som vi inte bryr oss en smul om. Om grannkatten är en hyvens katt, så är vi kompisar. Om grannkatten är en fräsekatta, får h*n fräsa för sig själv. Och vi bryr oss inte alls om om den är svart, vit, brunrandig eller grå, om den är perser eller siames, birma eller britt, eller en blandning av alla raser som finns. Vi lämnar alla lika djupa tassavtryck i våra människors hjärtan och det är det som är viktigt! Och vi är jamarns bra - allihop! Hela tiden.

  Människor är ju som människor är - men de är bra de också. I alla fall ibland. Och våra människor är i alla fall bildningsbara till en viss del. och de gör så gott de kan. Det är bra. Det är bra hela tiden!

  nosgos å gottisar och vi hoppas att ni har en jättetrevlig helg, du, Piff, Puff, matte, husse och gosmagen. Och leverkorvsgrannen-med-hatt.
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 11. FRASSE: Det jag vill ha jamat med detta är, att en del människor tycker att de inte är så viktiga för att de TROR att andra vet och kan det mesta bättre än dem. Jag skulle vilja att de tänkte att de ÄR viktiga, om inte annat för sig själva. Allt de gör behöver inte godkännas eller ses av någon annan. De kan må gott av att intala sig själva "Vad jag är BRA!"

  SvaraRadera
 12. MAURICE och KAJSA: Javisst, de gör så gott de kan, och därför är det tråkigt att somliga inte tycker att de är bra nog ändå. Jag skulle vilja uppfinna någon slags "brasjälvkänslaspray" och dränka (ja, nästan) några jag känner i. Jag tror att känner man sig viktig för sig själv, så blir man inte lika lätt trampad på.

  SvaraRadera
 13. Så klokt.. Du är den klokaste katten vi vet.Nosbuff

  SvaraRadera
 14. Jag undrar fortfarande när din klokbok kommer i bokform ;-)
  Matte och husse gillar alla sorters katter , fast husse är mer ennerlegisk mot "vanliga" katter än mot mig , det är lite konstigt med tanke på hur mycket mer päls jag har än tex dig Gustav :)
  Fast härom natten så var ju husse JÄTTE ennerlergisk mot mig hela mig.
  Det är därför jag är kattererad nu :(
  Trevlig helg önskar jam er alla !

  SvaraRadera
 15. Klart att alla är lika värda, vad man än är för sort, det håller vi tass på, mjau
  Det finns dom som värderar andra mer än för andra, men det är bara dumt jamar vi.
  Det har matte råkat ut för, men det tycker vi är så elakt gjort.

  Tass och ha en jamars kön helg kompis

  SvaraRadera
 16. DUI och DECO: Det finns jättemånga kloka katter...men tack i alla fall! :)

  SvaraRadera
 17. KJELLE BUS: Det blir väl nån gång när laxen går till... ;)
  Jaså, nu är det gjort...hoppas att husse inte ska bli sådär ennn...nånting mot dig nu då! Och ha en så bra helg du kan, trots allt!

  SvaraRadera
 18. MIMMI, CHICKO, TARZAN, SESSAN: Då hoppas jag verkligen att matte förstår hur viktigt det är att hon känner att hon kan vara nöjd med sig själv, precis som hon är!

  SvaraRadera
 19. Mjau! Jättebra ord! Du är så klok så det inte är jamat!!!

  Så är det helt klart! ALLA har ett värde!

  Nosgos

  SvaraRadera
 20. NEA: Jam, och det måste man tro på...även våra tvåbenta. Det är så dumt att tro att man inte är lika bra och värd lika mycket som andra.

  SvaraRadera