Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 7 november 2016

Utan lagÄr det meningen att man ska vänja sig? Vid att pälsen inte är tillräckligt varm, menar jag? Det är alldeles för kallt för min smak nu. Ändå luras jag ut ibland. Till exempel när husse ska hämta tidningen eller posten. Då står han där och lockar och lockar. Idag påstod han till och med att det var fint väder! Att solen sken, det såg väl jag med, men jag kände också med nosen att det inte var kattvänlig temperatur. Vi kom fram till en kompromiss. Jag följde med till brevlådan. Om han hade förväntat sig att jag skulle stanna ute sen, fick han tji. Varför frysa där ute när det fanns en skön säng inne i värmen?

Det är så min helg också varit. En riktig innehelg. Har hört regnet smattra mot rutorna. För att få litet omväxling har jag tillbringat några timmar i min lilla koja på altanen, men aktat mig för att hamna utanför taket. Jag försöker ju undvika min låda så långt det är möjligt, men till slut måste även jag finna mig i omständigheterna. Nöden har faktiskt ingen lag.


 

12 kommentarer:

 1. Din helg liknar min.
  Förstår dig så väl att du inte vill vara ute o ströva längre.
  När det både blåser o regnar o sen efter det blir kallt.....
  Näfyjam, då är det skönare inomhus.
  Men idag på fm tassade jag en stund på stranden i solskenet.
  Men jag hoppade med glädje in i min bur i bilen igen för att åka hem till värmen.
  Stackars alla kissar som inte har ett varmt hem nu.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag vet att det var sol idag, men nä, jag kände inte för att vara ute alls. Jag kan inte föreställa mig hur det skulle vara om dörren var stängd för alltid här? Tänk att vara ute HELA TIDEN?! Vad de ska frysa, stackarna. Det gör ont att tänka på.

   Radera
 2. På nåt sätt kanske det är lite bra att man tvingas ut en stund i sånt här väder, för då blir man så tacksam att man har ett varmt hem till skillnad mot så många av våra kompisar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmm, det har du nog rätt i. För jag känner mig väldigt tacksam när jag hoppar upp i husses säng och slipper vara ute. Men det finns förstås inte i min värld att jag skulle tvingas vara ute hela tiden.

   Radera
 3. Du gjorde ett klokt beslut att stanna inne, nu är det som du jamar inte alls något skönt kattväder. Här kom det en massa vitt igår och lite till idag.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vitt?? Men fyjam, det var illa! Det har jag i alla fall sluppit. Det är konstigt att det ska bli sånt här väder nu igen? När man vet hur skönt det kan vara?!

   Radera
 4. Mystiskt - nu VILL de tvinga ut dig men blir sen jamaroroliga om du stannar ute till 02.00.....nu får de bestämma sig!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men ni VET ju...logik är inte människornas främsta egenskap!!!

   Radera
 5. Nä fyjam för att vara ute idag när det ligger massa otäckt vitt på marken. *ryser* Du gjorde helt rätt som återvände till sängen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har ni också vitt?! Nåt sånt har jag tack och lov inte sett än. Men den här kylan räcker för att välja innelivet ändå!

   Radera
 6. Helt klart bra val att hålla sig inne. Vi som kan och har möjligheten att välja! Nosbuffar

  SvaraRadera