Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 17 november 2016

Godnatt, växthusetJahajam, så var det godnatt, växthuset. Noga tittade jag på när husse bar ut allting därifrån i morse, och passade
Nu är vi allt värda litet vila efter allt slit, husse!

förstås samtidigt på att undersöka några hörn som tidigare varit svåråtkomliga. När det var helt tomt där inne bar han in stora vita block och lade på golvet. Begriper inte varför de alls plockas ut därifrån? Jämför bara: Ligga på stengolv eller ligga på mjukt golv som känns varmt? 

Visserligen är dörren dit in alltid stängd nu, men ibland brukar matte gå dit, och då gäller det att passa på. Och det är just golvet som gör det! Ibland brukar jag få ligga där en stund. Man kan ju alltid låtsas att det är sommar i värmen från fläkten!

Efter golvet kom en massa plast på väggarna och i taket, men det intresserade mig mindre. Lät honom därför slutföra arbetet på egen hand, och tassade iväg på egna uppdrag.


 

10 kommentarer:

 1. Tänk vad ett år går fort, jag tycker inte det var länge sedan du packade ihop och stängde växthuset förra året.
  Jahajam, det är vinter nu när du lagt sista tassen vid växthuset.
  Men som du jamar, du får passa på att ligga o gotta dig där när matte smyger ut dit för att kolla hur det står till med växterna.
  Idag har jag haft det lugnt, mina människor har varit i dina hemtrakter i efm.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, nog känns det litet som vinter när det är igenbommat där. Men det har ju ändå varit mycket stängt där ett tag, så litet förberedd vad jag.
   Skönt att ta det lugnt, det har jag också gjort. November är nog en riktig sovmånad?

   Radera
 2. Vad skönt att du nu verkar ha återhämtat dig skapligt efter söndagens batalj!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, var rätt alert ett tag med husse, men har också tagit mig tid att vila hela eftermiddagen. Att vila sig i form ska inte underskattas!

   Radera
 3. Det syns lång väg att du arbetat hårt och är värd all vila du kan få. Husse var förstås glad att få hjälp, annars hade han väl fått jobba hela natten i växthuset?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad är skönare än att få vila efter väl utfört arbete? Både husse och jag njöt i stora drag! Jodå, han hade säkert fått sätta på sig pannlampan och jobba klart i mörkret utan min tassistans!

   Radera
 4. Det är nästan så man hör begravningsmusiken när du jamar om hur din husse stänger växthuset. Måtte det snart bli sommar och varmt igen.*knäpper tassarna*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men hujam, begravningsmusik? Växthuset får ju bara SOVA ett tag? Men visst ska det bli skönt när det blir varmt och soligt och det blir öppet där igen!

   Radera
 5. Tråkigt med stängning av växthuset men husse måste vara tacksam över din tassistans. Tiden går fort så innan vi vet jamet av så är det dags att öppna igen.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag vet ju att redan i mars när solen blir varm öppnas det där på dagarna. Och dit är det ju inte sååå långt!

   Radera