Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 29 juni 2010

Varför jag måste utöka vakthållningen

Det händer oväntade och otrevliga saker på min tomt. Utan förvarning tycks den ha förvandlats till allmän kattgenomfart. Detta är givetvis en oönskad utveckling. Härom dagen passerade inte mindre än tre olika katter i mitt absoluta närområde, nämligen där mattes bil står. Inte nog med det, två av dem hade fräckheten att skvätta på hjulen! Den tredje har jag en viss, påtvingad fördragsamhet till, för den bor tillsammans med skällhunden i grannhuset under sommaren. Vi har stött på varann av misstag ett flertal gånger under årens lopp, och vi har utvecklat en slag vapenstillestånd kan man jama. Det är en kattfröken av modell boll. Tror inte det är bara päls.

Med de andra två är det mera illa. Om jag inte missminner mig, är en av dem just densamme som jag utväxlade ett större jamningsutbyte förra året, vilket efter ett tag resulterade i besök hos sticktanten och inomhusfängelse med tratt. Ve och fasa!

Det här är den stora nackdelen med sommaren här, att det helt plötsligt kommer hitresande katter som ska ha semester. Och att dessa inte är artiga nog att nöja sig med stället de bor på, utan helt skrupellöst tassar in för att lägga beslag på Mitt Privata Område.

11 kommentarer:

 1. Utökad tid för patrullering av området krävs naturligtvis. Att sätta ned tassen är av yttersta vikt. Kanske kan Piff drillas att hjälpa till för det är klart att inga inkräktare ska vara hos dig. Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Så det blir en befolkningsexplosion hos dig på sommaren? Även för en fridsam kisse, är det nära nog omöjligt att se när-Området invaderas. Att inte de främmande katterna förstår det? Klart att de inte kan få sprutlackera mattes bil! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 3. DUI och DECO: Jag hoppas att jag kan få Piff att markera litet mera, det gör väl alltid någon nytta. Att här krävs krafttag är helt klart! Buff, buff!

  FINDUS, ISAK och RASMUS: Det exploderar alldeles väldeliga här. Jag förstår inte heller varför dom inte flyr fältet när dom känner min och Piffs dofter här? Fräckt är vad det är!

  SvaraRadera
 4. Jaså, det kommer semestrande katter i mängd till ditt område - du kanske ska öppna pensionat o ta betalt i Dentabits och vitfisk!

  SvaraRadera
 5. Ha-ha, vilken idé! Problemet blir väl att få dom att betala sedan jag dängt upp dom :-/

  SvaraRadera
 6. Såååå, ni har ett sånt där "sommarkisseområde" hos er... hm, min männsika gnäller om sommargäster som tar sej friheter. Det är tydligen likadant med "sommarkissar" dom tar sej oxå friheter...Det är rätt med utökad patrullering i Området! *tass*

  SvaraRadera
 7. Fy så fräckt att tassa rakt igenom ditt privata område utan lov. Hoppas att du inte behöver dänga till dem så mycket, utan att de förstår om du fräser lite. För den där tratten vill du väl inte ha igen?

  SvaraRadera
 8. Vi har liknande problem här, men som tur är så har den närmsta grannen som har katt en riktigt gammal kattfröken som inte orkar/vill gå utanför sin tomt. Annars tycker jag nog att jag präntat ner reglerna ganska bra åt dem hitresande katterna, regel 1:allt utanför din människas tomt tillhör Herr Sixten, han har rätt att gå genom era tomter utan att riskera blodvite, vid överträdelse av denna regel kan risk för fläskläpp och andra blesyrer förekomma.
  Tass/Sixten

  SvaraRadera
 9. MAYA: Ja, jag tror att de här hitresande ibland tror att andra lagar gäller här. Med de här sommarkissarna följer ju deras människor, och ibland undrar min matte också över hur de beter sig...

  SIPPO: Den här värstingen undrar jag om han förstår. Han är bautastor, och nog yngre än jag, så det är litet jobbigt. Hoppas han håller sig borta!

  PUMA och SIXTEN: Vilka bra regler, helt perfekta faktiskt! Tror jag ska be matte sätta upp dom här ute. Undrar just om värstingen kan läsa? *kliar mig fundersamt på huvudet*

  SvaraRadera
 10. Märkligt det där att så fort man tar till lite tassgripliga meningsutbyten så ska man iväg till sticktanten och få tratt. Våra människor menar säkert väl och tror att de hjälper oss, men sanningen är ju den att den hjälp de skulle kunna bistå med är att hjälpa till att hålla inkräktare på avstånd.

  SvaraRadera
 11. Det var ett jam i rättan tid! Klart att både matte och husse ska hjälpa till med vakthållningen! Ska genast lägga upp ett schema med platser och tider. Helt perfekt! Vilken toppenidé! *tacksam*

  SvaraRadera