Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 28 juni 2010

Min midsommarhelg

Och där ligger ni och flämtar? Väl? Men det var ju det här vi längtade efter när det var alldeles vitt, och visst är det här är betydligt bättre?

På midsommarafton fick jag en massa gäster, vi grillade tillsammans och hade det så mysigt. Det tappades litet makrillbitar på marken, turligt nog. Grillad makrill är smaskens! Jag tassade runt och underhöll gästerna genom att inbjuda till kelning. När alla hade åkt iväg var klockan sent, och jag kände mig rätt nöjd med att få komma in och lägga mig och få vara alldeles för mig själv.

Kan dock meddela att min inneboende, Piff, var ute och slarvade hela natten. Hon kom inte hem förrän det var sent på morgonen, helt uthungrad, för hon har ju inte fattat grejen med uteserveringarna. Hon tror fortfarande att mat bara kan serveras i skålar på mitt golv, inomhus.

På lördagen tog vi det litet lugnt allihopa, men igår blev det en rätt trist dag. Det började precis som en vanlig dag, jag var ute i finvädret på förmiddagen och hade det bara skönt. Vid lunchtid började det suga i magen, så jag tassade in för att äta en bit. Det skulle jag aldrig ha gjort. Jag fick nämligen inte komma ut igen förrän det var kväll. Hur långtråkigt som helst.

Alltihop bara för att matte skulle stryka på något på min stora trätrappa. Inte en, utan två gånger! Och så skulle det torka emellan. Under tiden var jag och Piff fångar här inne. Vi protesterade förstås skarpt båda två, men dessa mottogs förstås som vanligt, med avslag.

På kvällen ville matte ge oss litet kompensation i form av tonfiskmousse. Likadan som jag fått tillsammans med det vita giftpulvret. Piff och Puff bara slafsade i sig, och smaskade allt de kunde, men jag kunde inte ta mer än en enda slick, sedan var det nog. Fick så obehagliga associationer. Det verkar som om, har jag en gång fått en sorts mat förgiftad, kan jag inte äta den sedan, även om den är giftfri. Det fick bli några extra Dentabits i stället. Piff och Puff fick dela på min mousse, de var nöjda.

Idag har jag inte fått uträttat så mycket. Skuggläge har gällt. Få se nu när det börjar bli litet mer lagom arbetstemperatur på kvällen, det är väl troligt att det blir nattskift. För nu är vakthållning högprioriterat. Ska jama mer om det i morgon.

7 kommentarer:

 1. Först måste vi jama att det är en väldigt snygg och cool bild på dig! Låter som midsommarafton var riktigt bra och lite Dentabits är ju aldrig fel. Nattspaning kanske är bättre nu när det är så varmt, vi får ju inte släppa på uppmärksamheten i våra revir. Nosbuff

  SvaraRadera
 2. DUI och DECO: Tack för berömmet! Här måste absolut spanas, och du har rätt i att nattspaning är vettigare. Man blir mera skärpt när det inte är så varmt. Buff, buff!

  SvaraRadera
 3. Instämmer med ovanstående jamare - jättesnygg header! Grillad makrill låter riktigt mumsigt. Tur att matte inte försökte förgifta dig med det. Om du nu inte tyckt om det sedan, alltså. Fräckt av matte att stänga in dig och Piff. Ni hade säkert kunnat ge många goda råd om hur trappan bäst skulle behandlas. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 4. FINDUS, ISAK och RASMUS: Väldans tur att jag kan fortsätta äta grillad makrill, för det ska vi grilla igen säger matte. Hoppas de tappar bitar då med!
  Jag är också säker på att vi kunnat göra nytta, om inte annat så med att kolla om det torkat eller inte!

  SvaraRadera
 5. Tass på dej Gussemannen....jag håller med nån som skrev att det va en cool bild på dej...verkligen cool.

  Härlig missommar du haft....synd bara me giftpulvret :-/ Men de e bra...låt dej inte luras. Men jag har hört att mänskor säjjer att ont ska me ont fördrivas...så det gör vällan antagligen gott då....vi får lita på mänskorna.

  Synn att du bor så långt från mej...annars hade vi kunnat lajja lite...du å jag.

  Men du Gusseman....fortsätt ha´re bra....å håll PiffPuffarna i schack. Matte skickar klapp...å hälsning te din matte...hon skickar en kram te henne. Tjao på dej.

  SvaraRadera
 6. Undrar om människorna är medvetna om vilka ibland livslånga trauman de utsätter oss katter för genom att t ex förgifta nåt egentligen så gott som tonfiskmousse? Måtte de aldrig komma på tanken att förgifta Dentabits också! Nåjam, du ser väldigt välmående ut på den fina bilden i alla fall men det är väl mycket tack vare dina egna införskaffanden?

  SvaraRadera
 7. SANNE: Hmmm...jag undrar just över den där lajjningen...du verkar VÄLDIGT mycket större än jag! Fast du är snäll förstås. Så man vet aldrig.
  Piff o Puff, jag låter dom bestämma för det mesta. Alltså, det är vad jag låter dom tro, men det blir förstås som JAG vill. Min matte skickar kram till din matte också. Och så hälsar hon att hon ska skriva snart.

  KATTSON: Det är då tur att Dentabitsen är hårda, och därmed svårförgiftade. Och OM jag skulle få nya maskar måste matte hitta på något annat sätt att döda dom, för nu vill jag inte få mer mat förstörd. Bilden togs på midsommarafton, och då fick jag grillad makrill...inte konstigt jag mådde gott!

  SvaraRadera