Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 7 juni 2010

Så har det varit helg igen

På det stora hela har det varit en bra helg för min del. På lördagen grillade vi både fisk och kött. Tyvärr fick jag inte ta med en mus, vilket Klosterkatterna så påhittigt föreslagit. Matte menade, att där inte fanns mer plats på grillgallret, men jag tror inte det var hela sanningen? Vi hade det trevligt i alla fall, och var ute tillsammans rätt länge på kvällen. Eftersom det var skönt väder, fortsatte jag utelivet när mina gäster åkt hem. Det blev en härligt jobbnatt.

Sedan, på söndagen, var det ju min egen dag. Gustav heter den. Eftersom jag bestämt att den dagen ska firas som födelsedag, blev jag uppvaktad med både grädde och extra Dentabits. Och nu ska jag jama något, som jag tyckte var riktigt bra gjort av mig.

Matte ställde ner en skål med grädde på golvet. Den var förstås avsedd för mig, men Piff kom farande i raketfart och dök ner i skålen, innan jag hunnit säga ett jam. Hon slafsade i sig, så jag blev orolig att det skulle ta slut. Då tog jag mod till mig, och tassade fram till skålen, jag också. Jag nosade först utanpå kanten, sedan uppepå. Och vips var min nos nere i skålen, och puttade bort Piffs!!! Vilket seger! Och där fanns jättemycket grädde kvar att lapa. När jag tassade därifrån var skålen alldeles renslickad och fin, bara att ställa in i skåpet igen.  

Tyvärr fick jag en aningen besvärlig avslutning på min dag, för det blev visst något missförstånd från Piffs och Puffs sida om avsikten med mitt närmande på kvällen. De tog det för illasinnat (som vanligt), och hoppade samfällt på mig (igen). Matte sprutade Felliway, och sedan fick vi sova i varsin del av huset. Det var bra, då fick jag lugn och ro på natten. Och på morgonen hade vi glömt alltihopa.

5 kommentarer:

 1. Tänk att ha en hel dag döpt efter sig, vilken grej. Att du dessutom lyckades mota bort Piff från din grädde var ju fankattiskt. Men jag kan inte förstå varför de jämt ska gadda ihop sig mot dig. Det är inte rättvist. Du borde kanske anställa den där katten som smyger runt på ditt revir. Ni skulle kunna starta ett tufft gäng ihop kanske.

  SvaraRadera
 2. Klart att Gustav-dagen måste firas med grädde och godis. Det skulle nästan vara värt några extra dentisar att du puffade bort Piff. Så att tjejerna ser, att de inte kan göra precis som de vill mot dig menar vi. Trist det där med den grillade musen, men vid nästa grillkväll får du vara snabbast att lägga på kött på gallret. Då blir det något annat som inte ryms. *fniss* Kurr och burr.

  SvaraRadera
 3. Nog är det väl typiskt att det just var din mus som inte fick plats på grillgallret. De hade väl kunnat lyfta undan en fiskbit eller nåt, så hade det gått alldeles utmärkt. Nåjam, du blev i alla fall uppvaktad på din namnsdag. KAnske är Piff och Puff avundsjuka eftersom deras namnsdagar ju inte finns i almanackan?

  SvaraRadera
 4. Du fick väl både kött och fisk hoppas vi! Grattis i efterskott!Härligt att bli firad på sin dag. Snyggt jobbat med grädden, Vi håller med de andra om att tjejerna är fega som gaddar ihop sig mot dig.Tur att du inte är lånsint. Nosbuff

  SvaraRadera
 5. SIPPO: Vi måste jobba för att det ska bli en Sippo-dag också, det måste vara ett rent förbiseende av...ja, vem som nu bestämmer? Det kanske bara är att bestämma själv?
  Bra idé egentligen med förstärkning mot tjejgardet. Om jag bara kunde tolerera honom. Det är just det.

  FINDUS, ISAK och RASMUS: Av någon anledning känner jag på mig att det skulle bli VÄLDIGT tomt bredvid min mus...

  KATTSON: Har inte tänkt på det, men det klart att dom är avundsjuka för att inte dom får ha kalas. Men det ursäktar inte att dom hoppar på mig tycker jag...

  DUI och DECO: Visst var det bra gjort med grädden? He-he, där fick hon lång nos, minsann!

  SvaraRadera