Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 24 juni 2010

Dag tre, och trevlig midsommar!

Jahajam, så var det dag tre av tablettplågande. Matte var uppe tidigt i morse, för hon och husse skulle iväg nånstans. Bland det första hon gjorde, var att öppna en makrillburk. Precis som jag befarat, var burk två omöjlig att förtära, åtminstone pulverbeströdd. Och det som var så gott igår!? Det är mycket märkligt. Matte såg inte glad ut när jag jamade min åsikt om födan. Hon hade inte tid att hålla på mer, sa hon, och det var bra, för när jag tassat ut fick jag en skål med torrkulor ute på altanen.

Att få mat där ute brukar betyda att jag ska passa huset ganska länge.  Så även idag. De vinkade hej då på morgonen och kom inte tillbaka förrän sent på kvällen. Jag blev förstås glad när jag hörde bilen, och tassade skyndsamt iväg för att hälsa dem välkomna. Eftersom jag varit ute hela dagen, var det riktigt trevligt att få komma in en stund. Ännu trevligare var det att se innehållet i en av påsarna. En hel rad med kattmat!

Matte öppnade den ena, den som det stod tonfiskmousse på. Ja, ni kan nog gissa vad som hände sedan? Naturligtvis skulle moussen förgiftas. Men nu blev det precis som igår med makrillen, första smakprovet var riktigt gott, och jag åt upp alltihop. Då blev matte så glad, att jag skulle få litet utan gift också, men då ville jag inte ha mer. Det var det en som ville! Puff tyckte att det var nästan det godaste hon ätit. Men hon hade ju inte heller blivit förgiftad innan.

Nu är det visst något som heter midsommar. För min del innebär det att jag ska få en hel del besök. Kommer därför förmodligen ha fullt upp att ta tass om alla mina gäster, så det är inte säkert jag har tid att tassa ner något i morgon. För säkerhets skull önskar jag redan nu alla mina kompisar en riktigt trevlig midsommar med mycket extra god mat och kanske en hutt grädde till det. Ha det så jättemjausigt!

7 kommentarer:

 1. Det är då för väl, att du fått ditt motgift i tre dagar nu. Det låter väldigt jobbigt att få förgiftad mat hela tiden! Matte verkar inte heller ha det lätt, som ska komponera nya kulinariska utmaningar varje dag. Försökte hon med grillad mus? (Immas förslag för ett tag sedan). Ha en trevlig miss-sommar, du med! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. FINDUS, ISAK och RASMUS: Grillad mus, det är ju präcixens vad jag vill ha! Då kunde hon få krydda med det vita pulvret hur mycket som helst. Det är ju nästan synd att det är slut på kuren nu, för då är det nog tji grillad mus, är jag rädd. Tass på er!

  SvaraRadera
 3. De där tre dagarna har väl gått nu så inkräktaren borde vara borta. Hoppas att du får en trevlig midsommar med lite gott att äta utan vitt pulver. NOsbuff

  SvaraRadera
 4. Skönt att förgiftningen är avklarad. Du borde få lite extra gott i helgen för att du varit en sån exemplariskt duktig kisse.

  SvaraRadera
 5. Ser att du redan är förberedd för det varma väder som utlovas. Jättefin bild på dig. Hoppas du också haft en fin helg, avmaskad och stilig som vanligt.

  SvaraRadera
 6. Vilken underbar bild på dig Gustav!

  Hoppas du haft en härlig midsommar och gosat upp gästerna ordentligt!

  Nosgos

  SvaraRadera
 7. DUI och DECO: Hoppas verkligen att inkräktaren har försvunnit ut nu, för något mer gift vägrar jag äta. Aldrig mer, jamar jag!

  SIPPO: Jodå, en del gott blev det, men även annat som du kan läsa om på måndagen. Exemplariskt duktig? *tackar generat*

  KATTSON: Avmaskad..ja (hoppas jag) Stilig? *rodnar* hrm...men tack!

  NEA: Det syns väl att jag njuuuuter på midsommaraftonen, när bilden togs? Sommar är bäst!

  SvaraRadera