Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 10 juni 2010

Tröstfisk

Något jätteskumt som pågår här. Det blöta nedfallet tar aldrig slut! Jag lovar på hedertass! Jag förstår inte vem som fyller på hela tiden? Börjar bli riktigt less på att få nosen nerstänkt varje gång jag ska kolla läget där ute.

Som en liten tröst fick vi varsin tallrik vitfisk igår kväll. Husse brukar alltid köpa en bit till oss när han är på fiskaffären. En gång glömde han det, men som tur var så frågade fisksäljaren om inte katterna skulle ha också? Det är då för väl att somliga har bra kom-ihåg, när andra inte har det.

Det bästa med den här dagen är nog att matte gick förbi mig med nacksprutet, för nu var det Piffs "tur". Studerade noga hennes taktik, för när det gäller nacksprut måste jag erkänna att hon är mycket smartare. Åtminstone får matte kämpa betydligt mer, och det tycker jag inte är mer än rätt och riktigt. Det ska kosta på att låta oss känna sådant obehag. Själv har jag förbättrat mitt försvar, men fortfarande har jag långt kvar innan jag når Piffs nivå.

8 kommentarer:

 1. Man kan verkligen undra vem katten som fyller på de där dumma molnen hela tiden. *stampar ilsket* Men det var ju tur att du fick lite tröstfisk, själv fick jag ett par Dentisar. Jag tycker du gör helt rätt i att iakttaga Piff när hon flyr nacksprutet. En ödmjuk katt erkänner att han aldrig är helt fullärd, om man så jamar.
  Tassen!

  SvaraRadera
 2. Bra att ni har en förstående husse som inser att vitfisk kanske hjälper lite även om det är jättrist med nedfallet. Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Vilken utmärkt fiskhandlare ni har. TÄNK om husse kommit hem utan er fisk. KATTastrof är det minsta man kan säga. Nu hade han väl förstås fått åka tillbaka till fiskaffären när han upptäckte sitt misstag, men det hade ju inneburit onödig väntan för er. Bra att du fortsätter jobba på ditt försvar. Mot tvåbeningars påhitt måste man ständigt vara på alerten.

  SvaraRadera
 4. Att bli förbigången brukar inte ha en positiv klang, men här var det ju rena vinstlotten. Slippa nacksprut! Hoppas du hade parkettplats, så att du kunde studera Piffs taktik ingående. Lärorikt. Sedan måste vi jama som de andra, vilken underbar fiskhandlare husse frekventerar! Visst måste ju ni också få godbitar. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. Det är nog någon rackarkatt som sitter uppe i ett träd och häller vatten på dig. Kolla får du se!
  Vitfisk som tröst, jo det är smaskens!

  Håller er mamsen på att nackspruta er?! Nackspruta henne tillbaka, så får hon se hur kul de´e´! *fniss*

  SvaraRadera
 6. SIPPO: Det där sista var mycket klokt jamat, tycker jag. Tror vi har för litet av ödmjukhet här i världen. Det får bli ytterligare en punkt på min kurs...

  DUI och DECO: För det mesta är jag väldigt nöjd med honom. Även om han verkar sakna hissfunktion.
  Buff, buff!

  KATTSON: Jag är inte övertygad om att husse åkt tillbaka, så visst var det tur att fiskhandlaren kom ihåg oss. Och att han vet vad vi gillar bäst!

  FINDUS, ISAK och RASMUS: Jodå, jag följde händelseförloppet noga och med stora ögon. Sådär har jag aldrig vågat protestera. Ska komma ihåg det om två veckor...

  CHINOOK o CHEROKEE: Inte kan det väl finnas en så elak katt? Sitter det nån där tror jag det är en skällis i så fall! He-he, det vore nåt att nackspruta henne. Undrar bara hur jag ska nå till sprutet, som hon placerat nästan uppe i taket? *grubblar*

  SvaraRadera
 7. Samma här. De bara öser ner otäckt blött. Tur att man har en skön soffa och säng att sova gott i.

  Jaså Piff är en sådan kämpe när det kommer till nacksprut. Du får väl muta henne med en rådis från uteserveringen så hon kan lära ut mer ingående hur man undviker nacksprut.

  Tassen

  SvaraRadera
 8. Förstår att du har ungefär likadant blött, för vi bor ju inte så jättelångt från varann. Den där hällaren tömmer väl allt som finns över oss. Bra idé med en rådis till Piff, jag behöver massor med råd och kotsching eller vad det heter!

  SvaraRadera