Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 11 juni 2010

Nu blir det HoM-fritt

Vet inte vad jag ska tycka om mattes och husses senaste tilltag. De kommer ge sig iväg på söndag och vara borta några dagar. Vad kommer det bli av mig, kan man undra? Jo, som tur är har de insett, äntligen, att jag inte gillar att sitta instängd på pensionat. Därför ska jag få bo på altanen, och hos min favoritgranne. Eftersom det faktiskt verkar som om det ska bli vackert väder de dagarna, tror jag, att jag får vara rätt nöjd med detta arrangemang. Det medger åtminstone en behaglig dos av frihet. Dessutom brukar grannen förse mig med mer rejäla matportioner än matte. Piff och Puff kommer vara inne i mitt hus, så jag slipper all kattpassning. Jag väntar väl tills matte och husse kommer tillbaka, innan jag betygsätter de här HoM-fria dagarna.

Idag var de hemma i alla fall, och jag hann minsann smita in på en rekordsnabb titt i källaren. Mina inneboende har städat där nere i dag, och eftersom dörren stod öppen, trodde jag förstås att jag också fick hjälpa till. Med en rytande husse i baktassarna anade jag nog litet oråd ändå, så jag skyndade mig det snabbaste jag kunde att hinna före honom. Jag hann till och med in i det innersta, allra mest mystiska och spännande rummet, men väl där insåg jag, att jag inte kunde driva projektet vidare. Husses kroppsspråk var ganska entydigt så att jama.

Nu vet jag inte riktigt, när jag kan rapportera utvärderingen av mina kommande frihetsdagar. Kanske på tisdag kväll, men det kan dröja till onsdag. Hoppas ni får det bra allihopa under tiden, för nu kommer den snart, solen!

10 kommentarer:

 1. Det var ju både positiva och negativa nyheter. Negativt att dina människor åker bort och lämnar dig, men positivt att du slipper pensionat. Grannen verkar ju vara en resonabel person så vi får hoppas allt går bra. Vi hoppas vi får din rapport på tisdag, men i värsta fall får vi ge oss till tåls ända till onsdag.

  SvaraRadera
 2. Exakt så är min analys av situationen också. Med min breda erfarenhet av utejobb, känner jag mig rätt trygg ändå. Hoppas också kunna redovisa på tisdag.

  SvaraRadera
 3. Vi får hoppas på fint väder. Men det finns väl något bra ställe på altanen om det blir mycket nedfall. Grannen och du kommer ju bra överrens så det blir nog bra. Ska bli spännande att höra hur det har varit. Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Hoppas du får kul under dina husse & mattefria dagar. Spännande det där med källaren, fast som vanligt uppskattas inte våra insatser.

  SvaraRadera
 5. DUI och DECO: På altanen är det helt skyddat i min soffa. Och jag tror nog jag kommer bli inbjuden till grannen. Kan bli riktigt bra, det här. Buff, buff!

  SIPPO: Kanske blir så kul att jag kommer ta ut fler sådana dagar framöver. Kommer inte riktigt ihåg hur många man har rätt till? *funderar*

  SvaraRadera
 6. Det här var ju många oerhört spännande nyheter på en gång. Källarbesök och HoM-fritt. Måste jama att vi är imponerade av din beslutsamhet när det gäller att upptäcka källarens hemligheter. Apropå HoM-friheten så tror vi, att arrangemanget med favoritgrannen kommer att bli förträffligt. När vi hade kattvakt ordnade hon lunchbuffé. Ät så mycket ni orkar! Sådär gör aldrig matte. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 7. Lunchbuffé!!?? Mjaou! Det låter som det bästigaste man kan tänka sig. Undrar just om min granne kan vara så påhittig? Men han brukar ju ha leverkorv i alla fall. *slickar mig om munnen*

  SvaraRadera
 8. kikar in och inser att jag inte är med på er länklista...

  SvaraRadera
 9. Miss you! Ha det så gott och hoppas du får massor av god korv av grannen.

  SvaraRadera
 10. KATTLIV: Nu är du det!

  NEA: Men nu e' ja' tillbaka! :-)

  SvaraRadera