Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 1 juni 2010

Ingen gör som jag jamar

Hittills har ingen inkräktare visat sin nos här idag. Om man nu inte ska kalla Piff för inkräktare, men det får jag väl inte? Fast jag gillar inte riktigt att hon börjar utvidga sitt område till att innefatta också min favoritgrannes infart. Det är liksom min favoritgranne och hela hans mark är också min mark.


Idag hittade jag henne under en bil, som alltid brukar stå där på infarten. Sedan blev allt en slags repris av gårdagen, förutom vattnet, då. Jag jamade till henne att genast bege sig hem, och hon jamade tillbaka att hon låg så bra där hon låg. Då hade jag ju inte så mycket att sätta emot, för jag vet förstås att hon på något sätt tillhör familjen, och som sådan inte får attackeras. Men jag hade bra gärna velat.

Det verkar som om mina jam inte är tillräckligt respektingivande. Hur kan man annars förklara denna avsaknad av reaktion på mina uppmaningar?

7 kommentarer:

 1. Du får kanske gå på en sån där röstkurs, eller vad det kallas. Där man får lära sig uttal och jag vet inte vad. Jag förstår att du har för mycket heder för att boxa till Piff på snoken, men du kanske kan muta henne med en fet sork så hon låter bli din favoritgranne...

  SvaraRadera
 2. Njam, skulle jag ödsla en fet sork på henne? De som är så smaskens? Fast tanken är god. Får fundera på saken. En röstkurs vore nog bra. Får kolla om det finns nån på kattiversitetet.

  SvaraRadera
 3. Magstöd är viktigt när man ska jama ifrån ordentligt. Klart att du måste få ha grannes uppfart i fred. Den är ju din! Matte kan väl slänga lite vatten på Piff så att hon förstår vinken. Nosbuff

  SvaraRadera
 4. He-he, det var ett toppenförslag med vattnet! Nu gäller det att bearbeta matte...*hoppfull*

  SvaraRadera
 5. Åter visar du din ödmjukhet genom att kalla infarten för din grannes. Den är naturligtvis din, men du låter generöst din granne nyttja den. Nåjam, ibland får man böja sig för La Famiglia, men vi får nog fundera ut ett sätt att visa Piff vem som bestämmer i familjen!

  SvaraRadera
 6. Det var värst, vilken uppnosighet du får stå ut med! Tur att du är en så fördragsam katt. Tycker att Piff å det grövsta utnyttjar familjebeskyddet. Det är ju faktiskt DIN favoritgranne. Och inte brukar han väl ha Piff i knät, när det tittas på fotboll? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 7. KATTSON: Ja...*generad* så är det förstås, men jag har tyckt att det låtit litet stöddigt att kalla hela området för mitt.
  Kunde jag komma på ett sätt att bli herre på täppan...undrar just om det är möjligt *drömmer*

  FINDUS, ISAK och RASMUS: Nädu, det är bara JAG som sitter i hans knä. Dom fegisarna vågar sig knappt fram och hälsa på honom!

  SvaraRadera