Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 31 maj 2010

KränktNu e' jag torr utanpå men sur inuti

Har blivit utsatt för en ytterst kränkande behandling idag. Vi var ute på min tomt, matte och jag. Hon klippte av gräs med en slags sax, och jag agerade sällskapskatt. Helt plötsligt hörde jag ett oroväckande ljud bortifrån vedbodshållet. Smög mig ditåt sakta och med alla sinnen i högsta beredskap. När jag var nästan framme upptäckte jag vem som frambringat ljudet. En inkräktare befann sig där under!

Givetvis jamade jag genast ifrån, och uppmanade honom att dra nånstans. Han jamade tillbaka att det hade han inga planer på. Sådär höll vi på en liten stund, och jag hade förstås helt släppt uppmärksamheten på matte. Stort misstag! För precis som jag skulle sätta tassgripligt handlande bakom mitt jam, kom en bautatjock, kall vattenstråle med full kraft rakt över ryggen på mig!!!

Jag lade förstås alla fyra tassarna på ryggen och räddade mig upp på trappan till huset. Det rann om mig! Jag var verkligen upprörd, och startade genast operation torkning. Då kom matte och lyfte upp mig och tog in mig i mitt hus. Jag fick vara inne en lååång stund. Fast jag var alldeles torr, fick jag inte komma ut. Fick bara sitta där framför en stängd dörr.

Matte trodde att det var den där katten som legat under vedboden, den som hon tror kan vara hemlös. Hon försökte titta efter den överallt, men hon såg den inte. Annars hade hon tänkt ta en bild på den, och efterlysa i tidningen om någon saknar en sådan katt. Det hoppas jag verkligen att det är, så den kan flytta härifrån. För den typen av behandling som jag utsattes för idag, den undanber jag mig i fortsättningen.

8 kommentarer:

 1. Oförskämt och mitt i ditt revir! Och så vatten dessutom tycker att matte kan vara utan Gustav-mys om hon inte kan uppföra sig. Sen är det väl bra om hon får en bild på den där andra katten men utan vatten på dig.Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Ja, uschjam för vatten på pälsen. Ska fundera på om det blir något kel ikväll. Buff, buff!

  SvaraRadera
 3. Det var ju väldigt tråkigt att det skulle bli så där. Tvåbeningar har ju ofta en annan syn på andra katter än vi. De kan plötsligt ta parti för en katt som inte alls har på vår tomt att göra t ex. Antar att det var vad som hände idag. Det bästa kanske vore om du tillät matte att ta en bild på den där katten så den fick komma tillbaka till sitt riktiga hem?

  SvaraRadera
 4. Fyjam för att bli träffad av otäcka vattenstrålar. *ryser* Verkligen osportsligt av din matte att göra så där. Jag förstår verkligen att du känner dig kränkt. Vi håller tummar och tassar för att du inte ska behöva bråka med kissen mer, utan att den får ett hem.

  SvaraRadera
 5. Vad är det jag läser? har din människa börjat spruta på dej precis som min människa gör med fyrfotingarna av större valör!! Nä fy, för din människa! så där ska man inte úppföra sej mot sin katt. Du vill ju dessutom ha en inkräktarfri tomt så det är väl bara bra att du jamar till den där otäcka saken som tror att han äger din tomt. *tass*

  SvaraRadera
 6. Alltså, vi tycker synd om den främmande missen, det gör vi verkligen. Men att du som Områdets Härskare ska bli både kränkt och dränkt, det är väl att gå för långt! Vi hoppas att matte lyckas fota kissen och att han får ett eget hem. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 7. KATTSON: Ja, hoppas verkligen att hon ska kunna det så att det blir litet lugn och arbetsro här. Dumt att han inte ville visa sig idag.

  SIPPO: Synnerligen dåligt att smyga på mig sådär bakifrån. Särskilt som jag bara skulle försvara Mitt Område. *ännu mer sur*

  MAYA: Blir dom också sprutade på, stackarna? Tur man inte är en sån! Problemet är att han inte fattar ett bestämt jam, utan måste ha tassgriplig tillsägelse. Gissar att det är det som matte inte gillar. *suckjam*

  FINDUS, ISAK och RASMUS: Matte gillar inte att se mig slåss, det är nog det som är haken. Jag tycker förstås att hon är alldeles för blödig. Dessvärre tror jag inte hon ändrar på sig.

  SvaraRadera
 8. Egentligen håller jag med din matte, liiite. För ni kan göra varandra illa och det vill hon inte.
  Men inte är det kul att bli blöt om mam inte vill!

  SvaraRadera