Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 26 maj 2010

Hur kan man fråga något så dumt?
Matte såg en konstig undersökning i en tidning. Man skulle se vilket som var bäst att ha ur olika aspekter, hund eller katt. Har ni någonsin hört jamas om en så onödig undersökning?
Somligt var katten bättre på, och annat påstods hunden klara bättre.

Allt det, som man menade var till hundens fördel, handlade förstås om att vi katter är så självständiga, och inte alltid gör som vi blir tillsagda. De flesta skällisar blir ju någon slags mähän som bara gör som deras mattar och hussar befaller. Vi har en egen vilja och egna mål här i livet, och det är inte alltid som de överensstämmer med vår familjs. Vem har då sagt att det är deras vilja som ska gälla? Och att det gör oss katter mindre till nytta?

I den här värdelösa undersökningen framstod förstås all självständighet som negativ. Men det värsta av allt var ändå slutklämmen, den sista frågan. Man undrade vad man kunde använda en hund till, och räknade upp en rad med saker. Och så avslutade man med: Men vad kan man ha en katt till?? Och så var det helt tomt efter det, liksom insinuerandes att en katt inte har något användningsområde! Har ni hört något så pälsresande!? Jag tror vi måste inlägga en gemensam protest. Det får vi fila på vid nästa möte i Jamlunda

Nu ska jag i alla fall tassa ut och börja dagens arbete med musbekämpning runt mitt hus.

10 kommentarer:

 1. Så utomordentligt dum undersökning. Säkert hade journalisten inte fått sitt morgonkaffe och var grinig som en bebis som ska få tänder! *ryser* Här får man nog ta till krafttag för att bemöta tramset. Protesten borde definitivt tas upp på Jamlundamötet! Lycka till med dina arbetsuppgifter. Du är verkligen plikttrogen i dina bemödanden att hålla Området under uppsikt. Mössen må bäva... Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Förutom sur, dessutom skrämmande okunnig om vilken betydelse vi har! Förmodligen har katt-bekantskap inte ingått i dennes umgängeskrets. Stackaren! Tass!

  SvaraRadera
 3. Det var det värsta jag hört jamas på länge! Fy hundan så arg jag blir nu. *fräser och slår med tassen* Jama om att det var vinklat, bara för att stryka hundlobbyn medpäls. *fnyser* Detta är ett klart fall för JÄMO, för jag känner mig kränkt och jag vet inte vad! *stampar ilsket* Du har rätt Gustav, vi måste lämna in en gemensam protest. Vaddå "vad har man katten till..." *fnys i stereo*

  SvaraRadera
 4. Ja visst är det rent oförskämt att påskina att vi inte är bra på något?! Man tar sig med tassen för pannan! Tur att vi har så bra självkänsla att vi står över sånt! *fnyser med dig*

  SvaraRadera
 5. Så utomordentligt fånigt! Vad då inte till någon nytta? Vi som har en dokumenterat lugnande och välgörande effekt på människor.Upprörande är just vad det är. "fräs" Nosbuff

  SvaraRadera
 6. Just precis, hur dumma kan dom vara, tvåbeningarna? Vissa är tydligen helt urblåsta! Buff, buff!

  SvaraRadera
 7. Om nån ställer sig frågan vad man har en katt till, så säger det mer om frågeställaren än om katten! Frågan är om vi inte ska kalla till ett extramöte i Jamlunda? Eller ska vi bara än en gång konstatera tvåbeningarnas tillkortakommanden?

  SvaraRadera
 8. Jag tror nog på det sistjamade, för egentligen är det ju förskräckligt synd om den som skrev det här, som inte insett all nytta man kan ha av oss. Våra mattar och hussar har ju i alla fall fått en liten inblick i vår storhet!

  SvaraRadera
 9. Store Skaparkatt - den där reportern skulle tappa öronen om han/hon fick höra allt vi katter är bra på och behövs till! Mina klor räcker inte till fast jag t.o.m. har två extra på baktassarna... tror att reportern ifråga måste ha suttit instängd i en hundgård i hela sitt liv, som inte begriper en så grundläggande sanning!

  Alla sex klosterkatterna möter upp i Jamlunda snarast, det tassar vi på.

  Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
 10. Visst blir man förvånad över den okunskap som reportern visade. Men man får väl tänka som så, att huvudsaken är att vi behåller vår stolthet, för vi VET ju vad vi kan!

  SvaraRadera