Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 3 maj 2010

Matte luktar illa

Hoppas ni haft en bra helg? Min har varit riktigt trevlig. Ingenting särskilt har inträffat, men inga motgångar att jama om har heller hänt. Vädret har varit rätt bra, inget nedfall i alla fall. En rejäl lördagsstek i form av muskött smaskade jag på under rhododendronbusken. Jag gör mitt bästa för att minska matkostnaderna här i huset. Igår kväll kom favoritgrannen och hälsade på mig. Ja, han pratade litet med husse också, och så tittade de på bollen på teven igen. Vi hade en trevlig stund tillsammans.

Idag kom matte hem och luktade illa och högst misstänkt av skällis-odör. Det brukar hon inte göra, så efter en noggrann undersökning av min känsliga kattnos fick jag höra att hon sparkat fotboll med en skällis. Jam! Mycket ska man höra innan morrhåren trillar av! Tur att jag slapp se eländet i alla fall. 

Nu ska jag tassa på kvällsskiftet efter en rejäl siesta i min vilgrop. Förhoppningsvis hittar jag någon kvällsöppen restaurang där ute...

7 kommentarer:

 1. Fick inte skällisarna ihop ett eget lag? *frågande* Men det var kanske en mixad turnering. Härligt om det finns kvällsöppna restauranger. Blir inte serveringspersonalen sur, om de också ska utgöra huvudrätten? :) Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Du är en riktig hederskatt som hjälper till att hålla huskostnaden nere. *imponerad* Men det låter oroväckande att din matte spelar boll med skällisar. Hoppas det inte händer allt för ofta.

  SvaraRadera
 3. FINDUS, ISAK och RASMUS: Tydligen var det en duell, jag vet inte så noga eftersom jag tack och lov inte var med.
  Hmmm, du har nog rätt i det där sista. Liiite sur blir den nog. En stund.

  SIPPO: Jag har dragit ner matportionerna till hälften, så jag tänker nog begära ökning av Dentabitsransonen för pengarna som blir över. Inte mer än rätt. Det blir nog inget mer bollande förrän till hösten, när matte ska byta däck på bilen igen. Två gånger om året kanske man får acceptera skällislukt.

  SvaraRadera
 4. Vilken pärs att upptäcka att matte spelar boll med skällisar. Hoppas verkligen att du hittar nån kvällsöppen restaurang med nåt riktigt gott att äta. Det är du sannerligen värd, Gustav.

  SvaraRadera
 5. Wow! Tänk vad du kan! "Imponerade"Vi som inte ens har sett en riktigt mus "slokar med öronen"Nosbuff

  SvaraRadera
 6. Vilken bra idé du kom med - att minska matkostnaderna själv. I vanliga fall så får man ju alltid höra att man är så "dyr i drift", men när man ordnar maten själv kan ju människan inte klaga.

  SvaraRadera
 7. KATTSON: Det värsta var ju att hon luktade skällis. Hon ska bara lukta Gustavparfym, och möjligen Piff och Puff. Men, som jamat till Sippo, matte har lovat att inte lukta skällis förrän till framåt vintern. Inte den skällisen i alla fall.

  DUI och DECO: Det är inte utan att jag känner litet medlidande med er. Det är en viss känsla att tassa hemåt med nyfångat byte. Men vem vet, rätt som det är kan det oväntade hända hemma hos er!

  MAYA: Inte mycket att klaga på här inte. Det är nästan tvärtom, att matte är orolig för att jag äter så litet. Men, det får faktiskt inte plats så mycket i en kattmage, har jag förklarat för henne...

  SvaraRadera