Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 6 maj 2010

Nattpersonalen rapporterar

Puhjam, vad slut man blir av nattjobbande!

Igår kväll beslutade jag mig för att nattpatrullera Mitt Område. Det var ju faktiskt evigheter sedan jag gjorde det. Så när matte ropade och ropade på mig så stängde jag öronen, och låtsades som ingenting. Visserligen var det rätt kallt i pälsen, men beslut är beslut.

Kan nu meddela, att en Inkräktare är i farten här igen. Tror att det är samma katt som gjorde sina påstötningar här i höstas. Eftersom jag hittills inte visat mig på nätterna, har han förmodligen trott att kusten var fri. Har nu uppdaterat gällande regler för honom.

Att jobba natt innebär att man måste vila extra på dagen. För att riktigt kunna koppla av, intog jag middagsvilan i husses säng. Även om det var rätt skönt väder ute, så måste man ju alltid hålla en viss vaksamhetsnivå när man vilar utomhus.

Nu återstår det lilla problemet med att få matte att förstå nödvändigheten av nattarbete. Hon verkar inte helt övertygad. Just nu skyller hon på blåst och kyla. Det tror jag bara är undanflykter, så jag gör mitt bästa för att omvända henne. Om jag ändå inte var så beroende av dörröppnare...

6 kommentarer:

 1. Alla har sin "Akilles-häl" (svag punkt). Så även du Gustav. Man du är smart nog att lura matte att öppna dörren tror jag. Sen kanske du inte behöver nattjobba varje natt? Matte blir nog glad om du inväntar lite varmare nätter, och den där inkräktaren har säkert redan fattat vad som gäller.

  SvaraRadera
 2. Men jag har ju ingen häl?? *fundersam* Tyvärr är min matte inte lättlurad. Får nog ligga här inne i natt och klura ut hur jag ska ordna det bäst i morgon kväll. Kanske hålla mig borta hela dagen?

  SvaraRadera
 3. Vi tror inkräktaren förstod tassen (vinken) och inte dyker upp mer, men för säkerhetsskull så bör du kanske nattjobba någon gång i veckan.Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Det måste varit ett tufft beslut att stanna ute trots blåst i pälsen. Att du dessutom känner av en inkräktare, gör det hela lite otäckt också. Du är försiktig när du jobbar natt va? *orolig*

  SvaraRadera
 5. Att stänga öronen är en väldigt praktisk kunskap. Konstigt att det verkar göra människorna så bekymrade? Hoppas att inkräktaren inte dyker upp igen, för det är jobbigt med nattarbete. Sedan tillkommer svårigheten med arbetstidsregleringar i form av dörröppnande matte. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 6. DUI och DECO: Det har ni rätt i, minst en gång i månaden behövs nog en raid där ute. Han verkar aningen trögfattad, den rackar'n. Buff, buff!

  SIPPO: Försiktig och försiktig, när en Inkräktare försöker snika sig in är det bara anfall som gäller. Men hittills har det ju bra, jag är stor och stark!

  FINDUS, ISAK och RASMUS: En nödvändig kunskap, anser jag. Människorna ska ju inte få för sig att dom kan styra över oss. En fri vilja är vårt motto, eller hur?

  SvaraRadera