Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 13 maj 2010

Larmet går

Dui och Deco föreslog igår i en kommentar till Sippo att vi skulle soldansa på kvällen. Även om jag var förhindrad, så verkar flera kompisar hakat på. Ett utmärkt initiativ av Dui och Deco, för här har det haft effekt. Åtminstone har jag sluppit bli våt i pälsen.

Våt i pälsen blev emellertid Piff i förmiddags, när matte skulle nackspruta henne. Jag bara satt och tittade på, när Piff försökte undkomma det oundvikliga. Vet faktiskt inte om matte lyckades fullt ut, för Piff var en mästarinna på att smita undan. Jag är nog litet för mesig när det gäller nacksprut. Borde väl slå svansen i golvet och stampa med tassarna. Kanske till och med bita ifrån. Litet försiktigt. Men det är väl mitt öde att finna mig i allt...

Har ni hört ett huslarm? Jama om att det gör ont i öronen! Skällhundens hus tjuter ibland, och igår var det dags igen. Huset ligger jättenära min tomt, och ni kan ju gissa hur det kändes i mina öron när det satte igång, när jag just var i färd med att kolla statusen vid fågelbordet, som sitter bredvid deras staket. Det var bara att sätta högsta fart, och rädda sig innanför mina väggar. Kunde ju fått pip i öronen! Tänk att inte längre kunna höra ljudet av små mustassar i gräset! Där katter bor skulle huslarm vara förbjudna, det är min bestämda uppfattning. Alternativt ha ett ljud som bara människor kan uppfatta.

9 kommentarer:

 1. Alltid är det nåt. Blir det fint väder, jag då ska ett larm förstöra friden. Ska vi aldrig få leldigt och bara njuta av tillvaron?

  SvaraRadera
 2. Nu hade jag ju litet tur, för det var igår kväll som larmet gick, och jag hade nog ändå inte varit ute så länge till. Men förstås typiskt att bli injagad den korta stund det inte blötade ner.

  SvaraRadera
 3. Jag kan nog inte dansat tillräckligt bra, för här har det kommit massor med blött. *ryser* Så tycker jag att du faktiskt visar kurage som finner dig i nacksprutet. Man får väl tänka som så att det är för en god sak. Huslarm borde absolut förbjudas, eller som du jamade, låta så bara människor hör.

  SvaraRadera
 4. Det är inte så lätt med dansstegen så här i början av sommaren, men du ska se att med litet träning kommer det funka mycket bättre.
  Ja du, kurage eller dumhet, det är frågan...
  Tassen!

  SvaraRadera
 5. Huslarm låter väldans otrevligt, tycker vi. Bara det ringer på dörren gör det ont i våra öron, och hur ska inte ett sånt oväsen skräna då? Då hjälper bara att avlägsna sig och söka skydd. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 6. Det fungerade hos oss också! Vi har haft det riktigt skönt idag. Behövs inga larm när man har vaktkatt! Nosbuff

  SvaraRadera
 7. FINDUS, ISAK och RASMUS: Ring på dörren är bara en viskning om man jämför. Och så håller det på jääättelänge. Fyjam för larm!

  DUI och DECO: Vad bra! Då kan vi prova att dansa fler gånger!
  Dom har väl larm för dom har ju bara en skällis!
  Buff, buff!

  SvaraRadera
 8. Bäst du aktar dig Gustav. Har hört att man kan få tassitus av sådant oljud. Eller var det tinnitass man fick? Ja de var något sånt i alla fall.

  Tass

  SvaraRadera
 9. Vad jamar du?? Tassitus...eller tinnitass...låter lika hemskt, båda. Bort med larmen!!! *bestämd*

  SvaraRadera