Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 24 maj 2010

En riktig superstekVilken restaurang jag hittade...rikligt tilltagna portioner!

På min patrulleringsrunda stötte jag på ett matställe av rang. Som vanligt på utebarerna var det självservering, så jag knep mig en ovanligt fet och saftig musstek. På väg till en lämplig plats att i lugn och ro få inmundiga mig densamma, träffade jag matte. Blev litet orolig att hon skulle göra anspråk på min mat, så jag jamade bestämt åt henne att jag faktiskt hade paxat den här köttbiten. Turligt nog hade hon precis ätit lunch själv, så hon var inte så sugen.Raaap...

Efter ett sådant skrovmål blev jag tvungen att vila mig en stund. Min mage blev alldeles full, för jag låter ingenting förfaras av nyfångad mat. Att då få lägga sig på ett uppvärmt trädäck är helt perfekt.

Även för övrigt har helgen varit hur bra som helst. Har nu på allvar påbörjat omläggningen av mina arbetstider. I fortsättningen blir det mer av nattarbete, åtminstone så länge som det inte kommer blött nedfall. De nya tiderna har liksom gjort sig själva, eftersom matte inte orkar hänga med på mina tider. Hon vill gärna gå och lägga sig senast vid klockan mitt i natten, men det är på tok för tidigt anser jag. Lyckligtvis har hon gjort i ordning min soffa på altanen, så dit kan jag retirera efter utförda uppdrag. En egen altan är guld värd!

13 kommentarer:

 1. tänk om jag skulle ge min människa i förslag att alltid ha dörren på glänt till altanen. Då behöver hon inte passa på mej så mycket...bra idé

  SvaraRadera
 2. Härligt med egenfångad mat! Vi har minsann inte sett en endaste musling än..Du har väl ett varmt och mysigt krypin i soffan hoppas vi. Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Åh vilken lyx med egen altan och uteservering. Du har det bra du Gustav!

  Tass

  SvaraRadera
 4. Ni kanske också kan få syn på nån nu när ni ska få tassa ut. Hoppas det! Ja, nu är det ju så varmt och skönt i luften, så huvudsaken är att ha tak över nosen!

  SvaraRadera
 5. NEA: Nu blev det så där igen, att din kommentar inte kom samtidigt när jag hämtade Dui och Decos. Konstigt!
  Håller med dig, just nu har jag det jamrans bra!

  SvaraRadera
 6. MAYA: Du kan ju alltid fråga litet försiktigt...hon kanske också tycker det är en bra idé. Det är ju så härligt att vara ute och speja!

  SvaraRadera
 7. Du har en riktigt lyxig tillvaro, jag är jätteavis på dig. *djup suck* Egen restaurang och solvärmd uteplats. Det är annat än att ligga på husses byxor och snarka.

  SvaraRadera
 8. Ja, visst har jag det bra...men du, nån Snuffe har jag inte!

  SvaraRadera
 9. Det är roligt att läsa att du har så bra restauranger i närheten. Sen är det också kul att se att din matte är så följsam att hon inser dina behov. En del kanske inte skulle gå med på dina nya arbetstider, men din matte går dig till mötes. Heder åt henne!

  SvaraRadera
 10. Ja, det är sällan man får så fina stekar, jag hade tur!
  Ja, vad ska hon göra, matte? Jag drabbas ju av såna där tillfälliga hörselnedsättningar vissa kvällar. Och förresten är jag väl katt i mitt eget hus, och bestämmer min arbetstid på egen tass!

  SvaraRadera
 11. Tur att matte hade ätit lunch, så att du slapp dela med dig. Det är något alldeles speciellt med färska rätter från självserveringen, har vi förstått. Då vill man liksom behålla dem för sig själv. Men matte kanske kan lägga sig på lur om hon blir sugen. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 12. Vilken jägare du är! *uppåtklo* Här är det ont om muslingar så här års (de hålls utomhus), så det är tur att vi får ordentligt med både torrfoder och blötmat. Fast varför finns det inte blötmat med mus-smak?!? Nåja, lax är inte dumt, det heller *slickar morrhåren*.

  Tass från Imma, som brukade vara en god jägare men nu låter ungdomarna stå för det mesta jagandet.

  SvaraRadera
 13. Jajajam, ännu så länge sitter jägartakterna i. Man kan verkligen undra varför det inte finns muskött i små delikatessburkar. Förmodligen tar konserveringen bort en del av den delikata smaken. Lax är okej, men vitfisk ännu bättre tycker jag! Tass!

  SvaraRadera