Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 4 maj 2010

Utputtad, eller?Vill-vill inte, vill-vill inte, vill...

Ibland får jag för mig att matte blir irriterad på mig. Det hände idag till exempel. Jag hade varit ute sedan tidigt på morgonen, så när klockan blev eftermiddag ville jag komma in och se vad som hänt i min matskål. Där låg samma, gamla kulor som i morse. Eftersom de var oätliga, jamade jag till henne att jag ville ha ny, fräsch mat. Den gamla kunde hon kasta bort.

Nu visade matte åter prov på sina urusla jamiska språkkunskaper. Hon tyckte att jag  jamade "jag vill ut". Hur kan man höra så fel? Följde ändå med henne till dörren, men naturligtvis tassade jag inte ut. I stället jamade jag en gång till "ny mat", så långsamt och tydligt jag kunde, samtidigt som jag förflyttade mig till matskålen.

Nu, äntligen verkade hon fatta, men dessvärre är matte ibland kall som stål. "Du har matskålen full, Gustav" sa hon, "du får allt äta av det du har". Och så gick hon därifrån utan att ta vidare notis om min överlevnad.

Men jag fick allt en liten hämnd. Strax därpå skulle matte jogga. Eller jåga kanske det heter. Hur som helst, så satt hon alldeles stilla på nåt konstigt sätt. Blundade gjorde hon också. Det där gillade jag inte. Om jag nu inte fick någon ny mat, så inte ville jag vara inne. Och där satt hon, och ville inte ens titta på mig! Alltså tassade jag på henne, och jamade högt vad jag ansåg om hennes uppförande. Hon var ihärdig, men det var jag också.

När hon till slut reste på sig, gick vi till dörren tillsammans. Hon öppnade, men jag kikade ut litet försiktigt, för helt plötsligt var jag inte alldeles övertygad om att det var så skönt ute. Sedan, jag vet inte helt säkert, men det var precis som om det kom en liten putt  bakifrån, för helt plötsligt befann jag mig på utsidan dörren. Var det en plötslig vindpust, eller...? Jag undrar, just.

12 kommentarer:

 1. Hmm, låter att lite skumt! Tänk att inte förstå så tydliga jamanden och fina vinkar. Tycker du gjorde alldeles rätt som jamade loss när hon jågade..Knuffar är lite ofint tycker vi, för det är ju skillnade på en knuff och en buff.Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Jag är själv aningen osäker på vad som hände där vid dörren. Kan hon verkligen.....?

  SvaraRadera
 3. Jag känner med dig kompis. Ibland hör min husse lika taskigt som din matte. Hur kan man höra fel på "ge mig mat" och "jag vill ut"?! Att stå och tveka i dörren har jag också gjort och vet du vad?! Jag har också fått en sån där underlig putt så man plötsligt åkte ut på rumpan. Mystistiskt jamar jag bara. Mystistiskt käre Dr. Gustav.

  SvaraRadera
 4. Aha! Samma företeelse har inträffat hos dig! Är detta något som kan hända katter vid dörrar, eller, är våra människor inblandade på något sätt? Nästa gång det händer måste vi vända oss oss om, kattkvickt. Rapporter måste sedan läggas ut här, så kan en sammanställning kanske göras så småningom. Förhoppningsvis ger rapporterna så många ledtrådar att en slutsats kan dras. Detta måste lösas! *förhoppningsfull*

  SvaraRadera
 5. Det är konstigt med dom där människornas uppfattningsförmåga. Den är under all kritik.
  Tycker att det låter som ett väldigt kränkande beteende då det gäller utputtningen. Jag är nästan säker på att du fick en liten puff i baken..*tröstartass*

  SvaraRadera
 6. Tror du verkligen hon kan vara så hård? Ja, jag har ju funderat förstås, litet konstigt är det allt med vindpustar som kommer inifrån...

  SvaraRadera
 7. Tyvärr är det inget ovanligt att människor inte uppfattar vad vi säger. Som när du Gustav säger att du vill ha fräsch mat (en synnerligen befogad kattslig rättighet) och människan uppfattar det som om du ska ut! Inte en siffra rätt. Sen det här med att du bara vill titta ut lite genom dörren och blir (antagligen) utföst istället. Undrar om det inte faller under "övergrepp i reträttsak"?

  SvaraRadera
 8. Dagens exempel belyser verkligen hur viktigt det är att snarast få till stånd en kurs i jamiska. Ska undersöka var jag kan hitta en duktig ledare.
  Din brottsrubricering låter högst rimlig. Om det upprepas ska jag fundera på jåmtal.

  SvaraRadera
 9. Vi förstår inte varför din matte blev irriterad på dig. Det var väl tur att du jamade och tassade på henne när hon satt och blundade. Tänk om hon hade somnat! Då hade matte inte kunnat koncentrera sig på jågan! Bra att du höll henne alert, således. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 10. Jag kan berätta för dig kära gustav att jag efter många år av erfarenhet har listat ut vad knuffen innebär. Matte gör så mot mig ibland när jag står och velar i dörren enligt henne. Själv så står jag ju egentligen bara och kollar upp lägget innan jag sätter en tass utanför. Men då brukar den där knuffen komma bakifrån och helt plötsligt står man utanför. Vad ni ska göra för att undvika utfösande är följande: när ni känner knuffen komma så gör ni en snabb katt kullerbytta bakåt och springer in under närmaste bord där era människor ej får tag i er, på så sätt kan ni stanna inne ett tag till.

  SvaraRadera
 11. Det var det värsta. Ingen ny mat och utkörd! Helt klart som Kattsom jamat. Övergrepp i reträttsak.

  Säg till när kursen i jamiska startar. Har en här som är i stort behov av den kusen.

  Tass

  SvaraRadera
 12. FINDUS, ISAK och RASMUS: Nä, jag förstår inte heller. Men jag tror att hon var tacksam sedan att jag höll henne vaken. När hon fick tänka efter litet. Tass!

  PUMA och SIXTEN: Jag har förstått nu att utknuffande är ett vanligt problem för oss utekatter. Tack för tips om motåtgärder, mycket värdefullt!

  NEA: Ska meddela dig så fort jag fått besked!

  SvaraRadera