Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 18 maj 2010

Gosning med okändaMmmmmmmmmm...nu e' de' gött å leva...

Idag har det varit alldeles perfekt skönt hos mig. Sådär, så jag har kunnat ligga ute i solen utan att få överhettad päls. Det här är allra bästa tiden på året, när jag kan vara ute hela dagarna, och inga skällhundar har kommit till grannhuset.

Snart dyker det upp en massa olika osäkerhetsmoment på Mitt Område. Alla kräver vaksamhet och iakttagelse för att utröna om det är vän eller inte. Nu är jag ju av naturen så, att jag är, ska vi jama försiktig, när det gäller skällisar, men gillar alla människor. Gissar att jag haft tur som inte träffat på några dummingar. Och jag är förstås inte mer korkad, än att jag ändå kollar litet vem jag tassar fram till.

De flesta jag träffar ute på vägen får en konstig, pipig röst när de ser mig. "Ååh, en katt" kan de säga, "så söööt", och sedan lyfter en del upp mig och kelar litet. Sånt gillar jag. "Söööt" förstår jag inte riktigt, men det låter som något snällt i alla fall.
Någon mer än jag som blir upplockad och gosad med?

9 kommentarer:

 1. Jag håller med om att det känns perfekt nu. Lagom sol och lagom varmt. Det tyckte i alla fall jag, husse klagade lite som vanligt över att det var kvavt. Att bli upplyft av andra än husse, det tål jag inte. Då fräser och slår jag med tassarna. Bara husse får lyfta mig. *stampar med tassen* Hoppas du aldrig råkar ut för en dummis. *orolig*

  SvaraRadera
 2. EN sak vi inte är lika på, alltså! Annars brukar vi ju tycka så lika i allt. Mig får vem som helst lyfta, jag tycker bara om det. Matte blir litet orolig ibland att någon ska bära iväg med mig. Men jag skulle nog tassa hem igen. Jag bor ju här!

  SvaraRadera
 3. Det borde alltid vara vår! Man är varken djupfryst eller lätt vidbränd. Av oss är det nog bara lillmissen Rasmus som är så där framåt mot främmande människor. Men det är förstås mysigt att bli gosad med ofta!

  SvaraRadera
 4. Jahajam, en till som är som jag, vad kul! Visst är det mysigt att bli gosad med, det är väl därför jag kelar med alla, för jag ÄLSKAR gos!

  SvaraRadera
 5. Riktigt skönt nu! Bara att njuta så länge friden varar. Vi gillar att gosa men lyftandet är sådär ibland. Nosbuff

  SvaraRadera
 6. Här är jag ensam om att uppskatta lyftande. Piff och Puff får ingen lyfta, inte ens matte.
  Men visst är det härligt ute! Hoppas ni också har det fint på altanen!

  SvaraRadera
 7. Det syns verkligen att du tycker det är gött att leva på bilden. Men jag blir lite orolig när jag läser att du låter vem som helst lyfta dig! Hoppas du bara träffar på snällisar, då är det OK. Men tyvärr finns det inte bara snällisar. Fast du kan säkert avgöra vem som är snällis och vem som är dummis.

  SvaraRadera
 8. Vad skönt du verkar ha haft det, här har det bara varit kvavt och jätte dimma så man inte så någonting. Vi låter oss inte lyftas av någon mer än av Matte m familj. Vi har båda råkat ut för lite dummisar så vi är väldigt försiktiga kring främlingar och går aldrig så pass nära att de kan ta oss, om vi nu inte är jätte säkra på att de är snälla. Puma tycker inte om att vara upplyft länge men jag Sixten njuter alltid av det.

  SvaraRadera
 9. KATTSON: Finns det inte bara snällisar? Jag har nog haft tur som bara träffat sådana. Hoppas jag känner igen en dummis, jag vet inte så noga. Men jag hoppas.

  PUMA och SIXTEN: Uschjam då, har ni träffat dummisar, stackars er! Förstår om ni är försiktiga då. Men jag hoppas ni bara träffar snällisar i fortsättningen!

  SvaraRadera